Boj o první čtyřku, díl poslední: Plameny musí na jihu Čech bodovat

Zveřejněno 22.02.2017 | Ondřej Krásný
DS České Budějovice SKLH Žďár nad Sázavou
36., středa 22.2.2017 18:00
DS České Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou DCB - ZNS
Č E S K É   B U D Ě J O V I C E - Základní část utekla jako voda a Plameny mají dnes před sebou její poslední zápas. V posledních letech jsme byli zvyklí, že poslední utkání základní části bývala formalita, letos ale půjde poměrně o dost. Žďárští hokejisté mají na dosah třetí místo, které by bylo po základní části rozhodně skvělým umístěním, ale to nemají ve svých rukách. Naopak na svých hokejkách mají čtvrté místo, které by zaručilo start play-off na domácím ledě, k tomu stačí Plamenům z ledu David Servisu přivést alespoň bod.

DAVID SERVIS SE LOUČÍ SE SEZONOU

Nováček soutěže uhájil druholigovou příslušnost i do následujícího ročníku, což je určitě pro českobudějovický tým úspěch a cíl sezony splnil. Samozřejmě, že jim k tomu hodně pomohl Vajgar a dost možná by se David Servis o záchranu strachoval více, kdyby sezona ještě dále pokračovala, protože se v posledních kolech Jindřichův Hradec dotahoval. Nicméně Jihočechům už v posledním zápase základní části o nic nejde, pro ně je to, ať už bude výsledek jakýkoliv, poslední zápas celé letošní sezony. To však může být právě ošidné pro Plameny, které nutně potřebují získat minimálně bod, nejlépe tři, proti soupeři, kterému o nic nejde a bude si chtít jen užít poslední zápas první sezóny ve 2.lize.

PLAMENY ZATÍM PŘEKVAPENÍ NEDOPUSTILY

První dvě vzájemná utkání Plamenů s David Servisem skončila stejným výsledkem. Ve Žďáře se mezi těmito celky odehrál vůbec historicky první zápas, dlouho byl průběh vyrovnaný, ale žďárští hokejisté rozhodli ve třetí třetině. Na ledě Jihočechů Plameny prohrávaly již od třetí minuty, ale díky povedenému zápasu Lukáše Krupky a Ondřeje Kovářů dovezli žďárští hokejisté na Vysočinu tři body.

Zatím poslední vzájemný zápas na žďárských Bouchalkách byl hodně gólový, tedy alespoň ze strany žďárských hokejistů, kteří nasázeli David Servisu na cestu desetibrankový příděl.

9. kolo, sobota 22.10.2016, SKLH Žďár nad Sázavou – David Servis 5:2

18. kolo, středa 30.11.2016, David Servis – SKLH Žďár nad Sázavou 2:5

27. kolo, sobota 14.1.2017, SKLH Žďár nad Sázavou – David Servis 10:3

PLAMENŮM JDE O PRVNÍ ČTYŘKU I O TŘETÍ MÍSTO

Vzhledem k záporným vzájemným zápasům s konkurenty o čtvrté místo zajišťující začátek play-off na domácím ledě, nemají Plameny před posledním kolem jistotu. Navíc vzhledem k tomu, že Kolín na domácím ledě přivítá Jindřichův Hradec, bodově by se na Plameny s největší pravděpodobností dotáhl, tudíž žďárští hokejisté potřebují vyhrát, nejlépe za tři body. Do karet Plamenům hraje vzájemný zápas Nymburku s Moravskými Budějovicemi. Ke třetímu místu ale Plameny potřebují v posledním zápase základní části vyhrát a získat alespoň o jeden bod více než Žihadla. Variant umístění je před závěrem základních šestatřiceti kol nespočet, Plameny se ale opět porvou o tříbodovou výhru, která by jistě zaručila začátek play-off na domácím ledě, což si fanoušci za skvělou podporu po celou sezonu rozhodně zaslouží!

PODPOŘTE PLAMENY PŘED PLAY-OFF A VYHRAJTE PODEPSANÝ DRES

Chcete nabudit, motivovat, povzbudit, vyhecovat… žďárské borce před nadcházejícím play-off? Pošlete jim vzkaz, zprávu, heslo, citát… na e-mail: horimehokejem@gmail.com. Nejzajímavější vzkazy budou vyvěšeny v kabině a tři vylosovaní odesílatelé získají dres podepsaný od hráčů. Vzkazy posílejte do středeční (22.2.) půlnoci.