Plameny mají trenéra. SKLH povede Michal Konečný

Zveřejněno 07.06.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Více než měsíc trvalo hledání nástupce Martina Sobotky. V pondělí padlo definitivní rozhodnutí a manažer SKLH Miloslav Šimon se dohodnul s Michalem Konečným. Kouč, který doposud vedl břeclavské Lvy, se od srpna postaví společně s Jaroslavem Benákem na domácí střídačku žďárských Bouchalek.

Foto: David Korda (Břeclavský deník)

Poté, co Martin Sobotka kývl na nabídku Třebíče, bylo hledání adekvátní náhrady téměř každodenní náplní vedení žďárského klubu. První varianta v osobě Augustina Žáka padla těsně před finálovou dohodou, díky atraktivnější nabídce Moravských Budějovic. Dalším kandidátem na post lodivoda Plamenů se stal Ivan Padělek, který se také ujal vedení letní přípravy. Minulý týden však definitivně potvrdil, že bude pokračovat v započaté práci v Pelhřimově.

V tu dobu však měl žďárský manažer již připravenou záložní variantu, která v pondělí dostala konkrétní podobu. „Čím víc se rozhodnutí Ivana Padělka protahovalo, tím víc jsem tušil, že to nedopadne a tak jsem nemohl čekat a zahájil jsem jednání s Michalem Konečným. Jakmile mi Ivan potvrdil, že zůstane v Pelhřimově, dohodli jsme se na schůzce, kde jsme si sdělili a vzájemně potvrdili svoje představy a nakonec si plácli,“ popisuje Miloslav Šimon strastiplné hledání nového kouče Plamenů.

Jedenapadesátiletý Michal Konečný nasbíral řadu zkušeností za svého jedenáctiletého působení v Břeclavi, ale předtím také v brněnské Kometě, kde působil jak v roli trenéra, tak ve funkci manažera. V Kometě navíc strávil většinu svého aktivního hokejového života jako hráč. Zajímavostí je, že svoji hráčskou kariéru zakončil v dresu Senátorů. Michal Konečný je znám svým výrazným a emotivním přístupem, čímž by měli vytvořit ideální a vzájemně vyváženou dvojici s naopak klidným a pohodovým Jaroslavem Benákem.

Nový kouč se ještě během letní přípravy seznámí s mužstvem, ale dokončí ji ještě Ivan Padělek, jak bylo dříve dohodnuto. Michal Konečný se naplno ujme Plamenů až od začátku srpna, kdy začne závěrečná fáze přípravy na sezónu a žďárští hokejisté vyjedou na led pod vedením nového lodivoda.

Jednání s dnes již bývalým trenérem břeclavských Lvů usnadnila situace u Dyje, kde dospělý hokej končí a druholigová licence se bude s největší pravděpodobností stěhovat (zatím neznámo kam). Ovšem svoji roli sehrála i dobrá pověst žďárského hokeje. „Těším se na práci ve Žďáru, je tam dobré zázemí, řadu lidí i hráčů tam znám a vím, že je tam dobrá parta a skvělí fanoušci. Na hokej chodí hodně lidí, je tam výborná atmosféra a na to se opravdu těším. Snad se nám podaří také navázat na poslední úspěchy a dělat lidem radost,“ řekl po včerejší dohodě nový trenér „A“ mužstva SKLH Michal Konečný.