Plameny dnes jedou krotit Medvědy do Pelhřimova

Zveřejněno 30.01.2016 | Martin Boček
HC Lední Medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
31., sobota 30.1.2016 18:00
HC Lední Medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ve zběsilém tempu nyní pokračuje 2. liga, která se již blíží ke konci své základní části. A tak přicházejí pro některé týmy důležité zápasy v boji o play off. Ne jinak, je tomu také u žďárských Plamenů, které vyrážejí usilovat o další tři důležité body k derby Vysočiny do Pelhřimova, kde se utkají proti zdejším Ledním Medvědům. Podaří se Sobotkově družině po Buldocích, Kozlech a Vlcích zkrotit i Lední Medvědy? Odpověď nám dá dnešní večer.

Lední Medvědi se momentálně nacházejí na 12. místě západní skupiny, se ztrátou sedmi bodů na desítku zaručující play off. Pelhřimov má však odehrané o tři utkání méně než většina týmů. Hlavní trenér Pelhřimova Jan Dvořák musel v minulých dvou týdnech řešit nepříjemnou událost. V týmu se rozšířily příušnice, a tak musely být tři zápasy odloženy. Poslední zápas odehráli Medvědi před dvěma týdny, kdy doma podlehli Nymburku 1:4. Je tedy otázkou, co s nimi tato dlouhá a nepříjemná pauza, během které nemohli ani trénovat, udělá.

Pelhřimov totiž nabíral velice slušnou formu před touto nevyžádanou přestávkou. Z posledních deseti odehraných zápasů prohráli Medvědi pouze tři utkání. V Písku, kde se hrálo velmi vyrovnané utkání podlehl Pelhřimov zdejšímu týmu 4:5. Další prohra přišla až po sérii tří vyhraných zápasů za sebou. Medvědi zajížděli na led Trutnova, kde prohráli s Draky 2:5. Poté opět přišly vyhrané zápasy, oba dva hrál Pelhřimov doma. Nejprve si poradil s Bílinou 3:2, o týden později, také s Medvědy, z Děčína v přestřelce 7:5. Pak už přišla pouze zmiňovaná porážka s Nymburkem.

Za kýženým play-off táhne Medvědy především bratrská dvojice Martin a Marek Hadrava. Martin vede celé pelhřimovské bodování, když z 21 odehraných zápasů nasbíral 24 bodů. Marek tak často nenastupuje, odehrál pouze 16 utkání, ale i přes to dokázal nasbírat velmi slušný počet 15 bodů. Velmi produktivním je také útočník Libor Bezděk, který nasbíral již 22 bodů. Z obránců je nejlepší Richard Adam, který z 19 zápasů dokázal devětkrát bodovat.

Letošní vzájemný zápas obou týmu se hrál na žďárských Bouchalkách 7. listopadu. 612 přítomných diváků vidělo velikou parádu, především ze strany Plamenů. Hned ve třetí minutě se dostal do samostatného úniku Martin Gregar, který povedenou kličkou poslal Plameny do vedení. O 4 minuty později však dokázal Pelhřimov zásluhou přízemní střely Filipa Kasalého srovnat. Jenže ještě do konce třetiny David Březina strhnul dvěma góly vedení opět na stranu Žďáru. Vstup do druhé třetiny, to byl moment, který se Plamenům nepovedl snad jako jediný z celého zápasu. Medvědi dokázali během dvou minut srovnat na 3:3 a utkání začínalo od znovu.

Pak to ale přišlo. Žďár začal hrát svůj klasický, rychlý hokej, na který Medvědi nenašli recept. Ještě ve druhé třetině dokázaly Plameny čtyřikrát skórovat a do kabin tak šly s vedením 7:3. Poslední třetina pak nabídla divákům ještě tři branky, a všechny tři dali žďárští, kteří utkání opanovali jednoznačným výsledkem 10:3. Čtyřmi góly se na tom podílela čerstvá posila David Březina, gól si pak ještě připsal Ondřej Kovářů, David Vítek, žďárský matador Michal Kaňka si připsal branky dvě, a minutu před koncem pak dovršil „desítku“ Luboš Kunstmüller.

14.kolo, sobota 7.11.2015 SKLH Žďár nad Sázavou - HC Lední Medvědi Pelhřimov 10:3 (3:1, 4:2, 3:0)

Další důležité utkání pro oba dva týmy, začíná na pelhřimovském stadionu v sobotu 30.1 v 18:00. Na utkání se chystá také hodně fanoušků ze Žďáru, kteří pořádají výjezd. Pokud však nebudete moci jet podpořit Plameny osobně, bude připraven tradiční onlajn přenos.

--> 31. kolo – HC Lední Medvědi Pelhřimov vs. SKLH Žďár nad Sázavou