Plameny čeká cesta do Děčína

Zveřejněno 28.11.2014 | mk
HC Děčín SKLH Žďár nad Sázavou
16., sobota 29.11.2014 18:00
HC Děčín - SKLH Žďár nad Sázavou DEC - ZNS
D Ě Č Í N – V sobotu čeká žďárské borce další z dalekých cest. V rámci šestnáctého kola 2.hokejové ligy, zavítají do přístavního města na Labi. Po prohře v Táboře, se pokusí z Děčína opět importovat body na Vysočinu a navázat na skvělé středeční domácí vystoupení proti Řisutům.

Děčínští Medvědí, kteří značně potrápili Plameny v loňském osmifinále play-off, nevstoupili do nového ročníku třetí nejvyšší soutěže vůbec dobře. V úvodním utkání sezóny sice získali bod za prohru na nájezdy doma s favorizovaným Táborem (3:4sn), ale skromná jednička v kolonce body, svítila na řádku Děčín ještě po pátém kole.

Následné dvě vysoké výhry nad Moravskými Budějovicemi (7:2) a Klatovy (6:0) dávaly příslib lepším zítřkům. Ovšem opak byl pravdou a z následujících čtyř zápasů získali Medvědi opět jen jediný bod, který jim přenechal Jindřichův Hradec (1:2p).

Další vysoká výhra nad Trutnovem (7:2) v 10.kole, však znovu neznamenala vzestup, ale spíše ojedinělý úspěch. Byly to totiž zatím poslední body, které si děčínští hokejisté připsali, protože následovaly další čtyři porážky. Ta poslední se odehrála ve středu v Bílině (4:2).

Tato nepříliš lichotivá výsledková bilance se pochopitelně projevila i v celkové tabulce, ve které s jedenácti body patří Děčínu předposlední 16.místo. Ovšem jsou tu dvě věci, kterých by si měli být kouč Sobotka a jeho svěřenci vědomi a vyvarovat se jakémukoli podcenění.

Medvědi nejsou na vlastním ledě zdaleka tak krotcí, jak by se mohlo na první pohled zdát. Doma získali všechny svoje body a z celkových osmi zápasů, odcházeli pouze ve třech případech bez bodů.

Druhým varováním by měly být loňské zkušenosti, kdy se Plamenům proti Děčínu příliš nedařilo. Na severu Čech prohráli jak svůj zápas v základní části, tak jedno ze dvou utkání play-off. Medvědi navíc dokázali v osmifinále zaskočit Ždár i na jeho vlastním ledě, což se předtím povedlo pouze Táboru.

Pravdou je, že u Labe přišli během letní přestávky o jednoho ze svých klíčových hráčů Lukáše Ziku, který změnil své angažmá do Bíliny. Ve městě s největším českým přístavem však zůstala nejvýraznější opora Michal Oliverius, který se čtrnácti body (1+13) vévodí kanadskému bodování svého týmu.

Nejlepším střelcem je pětigólový Daniel Vorláb (5+6) a nejproduktivnějším obráncem Ondřej Hříbal (4+1). Roli brankářské jedničky plní Lukáš Lavinger s průměrem 3,03 obdržené branky na zápas. Celý tým kormidluje, stejně jako v předchozích letech, trenér Karel Chládek.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou
Sláma (Vlach)
Beneš, Staněk – Pleva, Pilný - Smejkal, Kolda – Vítek M.
Krupka, Kaňka, Padělek - Kunstmüller, Plachý, Gregar - Vítek D., Hron, Štěpánek – Zídek, Havel

Utkání 16.kola 2.hokejové ligy začíná na zimním stadionu v Děčíně v sobotu 29.listopadu v 18:00. Zápas můžete sledovat buď přímo v místě konání nebo prostřednictvím onlajn přenosu.