Plameny přivítají ve středu Buldoky z Řisut

Zveřejněno 25.11.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Řisuty
15., středa 26.11.2014 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Řisuty ZNS - RIS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Poprvé v této sezóně vyjedou žďárští hokejisté na led svého stadionu ve středu. Sobotní a sváteční termíny zatím Plamenům na domácím ledě svědčily a doposud zde nepoznaly hořkost porážky. Nyní uvidíme, zda Sobotkova družina uhájí Bouchalky také ve středečním termínu. Vyloupit se je pokusí nebezpeční Buldoci z Řisut.

Představujeme soupeře: HC Řisuty

Hokejisté Řisut, kteří hrají své zápasy na stadionu ve Slaném, zahájili letos svoji desátou sezónu ve třetí nejvyšší soutěži. A do letošního ročníku 2.ligy vstoupili skutečně ve velkém stylu. Po třech výhrách, s Pelhřimovem (7:5), s Děčínem (6:2) a v Klatovech (2:5), se Buldoci usadili na samotném čele tabulky.

Ovšem na výsluní se nevyhřívali dlouho. Po debaklu na domácím ledě 0:6 od Kolína, přišla prohra 5:4 v prodloužení v Moravských Budějovicích. Následovaly střídavé výsledky a posun tabulkou směrem dolů. Nejednalo se však o žádný hluboký propad a momentálně patří Řisutům skvělá pátá příčka, o kterou se „dělí“ s třetím Táborem a čtvrtým Kolínem. Všechny tři celky mají shodných 27 bodů a pořadí mezi nimi určuje pouze rozdíl skóre. Žďár na devátém místě zaostává o šest bodů, Řisuty však mají odehráno o jeden zápas víc.

Buldoci cení své zuby především na domácím ledě a v tabulce domácích zápasu drží nadále první příčku. Srovnání s ostatními celky je však poněkud problematické, protože zatímco Řisuty odehrály doma již devět zápasů, Ždár pouze pět. Bezzubí však nejsou ani na soupeřových kluzištích, ze kterých si přivezli stejně jako Plameny sedm bodů, ale na rozdíl od Žďáru, který má venku odehráno již osm utkání, Buldokům ke stejnému zisku stačilo jen pět zápasů.

Středočeši mají aktuálně za sebou čtyřzápasovou šňůru domácích utkání a na led soupeře vyráží téměř po měsíci, kdy v Trutnově přišli o remízu gólem inkasovaným pouhou desetinu sekundy před závěrečnou sirénou (3:2). Zmíněné poslední domácí čtyři zápasy byly ve znamení nejtěsnějších výsledků, ze kterých vytěžili osm bodů. Řisuty si poradily s Kobrou (4:3), v prodloužení prohrály s Nymburkem (4:5p), porazily Vrchlabí (6:5) a naposledy braly pouze bod, za prohru s Bílinou (5:6p) v prodloužení.

Letošní výrazné zlepšení herního i výsledkového projevu Buldoků pravděpodobně nijak zvlášť nesouvisí se změnami v kádru, které nebyly příliš výrazné, ale dost možná s osobou hlavního trenéra. Po loňské sezóně opustil Řisuty po pěti letech Jan Novotný a vedení přivedlo k týmu přímo hvězdnou náhradu. Novým koučem se stal Jan Neliba, který má na svém kontě nejen pět československých titulů v dresu Kladna a Jihlavy, ale stal se také mimořádně úspěšným trenérem, když dovedl třikrát k titulu Vsetín a se Slovanem Bratislava slavil také slovenské zlato.

Tradiční je spolupráce vedení klubu s nedalekým Kladnem, což se zřejmě projevilo i při hledání nového trenéra, ale částečně i v určitém posílení hráčského kádru. Změny v sestavě zaznamenala především ofenzivní část týmu. Hlavní útočné opory Tomáše Landu a Matěje Kose doplnili mladí hráči David Šubrt, Josef Šroubek, Martin Wszolek a Tomáš Brém. V defenzivě najdeme dvě nová jména Jan Dostál a Kryštov Raclavský.

Vánoční dárky z Fanshopu

Nevědí Vaši blízcí, jakým dárkem Vám udělat radost? Poraďte jim. Vedení klubu připravilo pro fanoušky spoustu nových a atraktivních klubových suvenýrů a fanouškovských pomůcek, které mohou být vděčnými vánočními dárky. K dispozici jsou osvědčené repliky dresů A-týmu včetně možnosti objednání s libovolným jménem a číslem dle vlastního přání.

Dále si můžete vybrat minidresy, klíčenky nebo trička, ale i další součásti nezbytného vybavení správného fanouška, jako jsou dva druhy kšiltovek s výšivkou, hrnky, plastová tleskací ručička, zvučné trumpety, připínací placky, pro sběratele suvenýrů pak vlaječky nebo puky a vše pochopitelně opatřené logem našeho klubu.

Pletená šála oboustranná 190,-

V prodeji jsou opět plakáty s týmovou fotografií Plamenů a s rozlosováním základní části 2. ligy skupiny střed. Největším šlágrem se hned při prvních zápasech staly nové pletené šály za skvělou cenu 190,- Kč.

Veškeré zboží si můžete zakoupit nebo prohlédnout v prodejním stánku u vchodu na zimní stadion při každém utkání. Mimo zápasy je klubové zboží k dispozici v prodejně hokejových potřeb SOBISPORT na zimním stadionu (vedle hlavního vchodu).

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou
Sláma (Vlach)
Beneš, Staněk – Pleva, Pilný - Smejkal, Kolda – Vítek M.
Krupka, Kaňka, Padělek - Kunstmüller, Plachý, Gregar - Vítek D., Hron, Štěpánek - Zídek

Zápas 15. kola 2.ligy začíná na žďárských Bouchalkách ve středu 26.listopadu v 18:00. Pro ty, kteří nebudou moci sledovat tento duel přímo na stadionu, bude připraven tradiční onlajn přenos.