Po třech týdnech Plameny opět doma. V pondělí přijede Klášterec

Zveřejněno 16.11.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Klášterec nad Ohří
13., pondělí 17.11.2014 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Klášterec nad Ohří ZNS - KNO
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po více než třech týdnech, se ve sváteční pondělí opět vrátí na Bouchalky druholigový hokej. Mezitím si žďárské Plameny odbyly volné kolo a odehrály tři úspěšné zápasy na ledech soupeřů. Nyní budou bránit svoji tvrz na Bouchalkách proti HC Klášterec nad Ohří a Sobotkovi hoši se budou snažit udržet domácí neporazitelnost.

V loňské sezóně se Klášterec umístil po základní části na 12.místě a v následném play-off dokázal přejít přes favorizovanou Kobru do čtvrtfinále, kde však narazil na suverénní Sokolov, který mu po třech zápasech ukončil sezónu.

Nový druholigový ročník začal pro severočeský tým nadějně, když si z prvního zápasu v Klatovech přivezli plné tři body. Jenomže pak následovala série pěti proher, kterou Klášterští zastavili až v Trutnově výhrou 2:4. Ovšem následně opět neuspěli na domácím ledě proti pražské Kobře (2:3), aby v dalším kole přivezli znovu tři body z venku, tentokrát z Nymburku (2:5).

Klášterci se ale letos doma vůbec nedaří a nezvládli ani další zápas, ze kterého si odvezl tři body soupeř do Vrchlabí (2:6). Vůbec první body na domácím ledě získali Klášterští až v posledním zápase v sobotu, kdy doma zdolali Bílinu jednoznačně 8:3.

Žlutomodří tak zatím vozí body převážně z venku a na kontě jich mají z pětice zápasu celkem devět. Doma však byli doposud neškodní a v tabulce domácích zápasů jim do soboty patřilo poslední místo s nulovým bodovým ziskem. Aktuálně patří Klášterci 13. místo západní divize s šestibodovou ztrátou na deváté Plameny. Jenomže právě síla tohoto celku na soupeřových kluzištích, by měla být pro Sobotkův tým velkým varováním před jakýmkoli podceněním.

Mužstvo, které po známé loňské aféře kolem trenéra Jägera převzal Radek Nerad, prošlo před sezónou několika změnami. Nejvýznamnější posilou se ukazuje být příchod šestadvacetiletého útočníka Lukáše Hrdličky, který přišel z Bíliny a aktuálně vévodí kanadskému bodování (12b) svého týmu s šesti brankami a šesti asistencemi. Další posilou útočných řad byl urostlý Jan Hammerbauer (21), který přišel z nedaleké Kadaně.

Také v defenzivě se objevila na klášterské soupisce nová jména. Z partnerské Kadaně přišel také stejně starý David Dobrovolný (21), který je nejproduktivnějším obráncem (2+2). Další jedenadvacetiletý bek Jan Strejček přišel z Mostu. Nejčerstvější posilou je však velezkušený forward Ladislav Boušek (36), který má na svém kontě 650 startů v první lize a zahrál si také nejvyšší soutěž v dresech Karlových Varů a Litvínova. V Klášterci byl jeho příchod ohlášen teprve v sobotu a hned v prvním zápase se blýskl brankou a nahrávkou.

Trenér Martin Sobotka přišel tento týden o jednoho z útočníků. Minimálně konec sezóny a možná i kariéry ohlásil Vladimír Říha ze zdravotních důvodů. Od začátku sezóny se potýkal s problém zad, což vyústilo ve vyhřezlou plotýnku. Jinak by měl mít k dispozici kompletní kádr včetně Tomáše Smejkala, který v sobotu nakonec nemohl nastoupit, protože byl na poslední chvíli odvolán pracovně do zahraničí.

Vánoční dárky z Fanshopu

Vedení klubu připravilo pro fanoušky spoustu nových a atraktivních klubových suvenýrů a fanouškovských pomůcek, které mohou být vděčnými vánočními dárky. Poprvé budou v prodeji zcela nové kšiltovky. K dispozici jsou jak osvědčené repliky dresů A-týmu, minidresy, klíčenky, podsedáky nebo trička, ale i další součásti nezbytného vybavení správného fanouška, jako jsou kšiltovky s výšivkou, hrnky, plastová tleskací ručička, zvučné trumpety, připínací placky, pro sběratele suvenýrů pak vlaječky nebo puky a vše pochopitelně opatřené logem našeho klubu.

Pletená šála oboustranná 190,-

V prodeji jsou opět nové plakáty s týmovou fotografií Plamenů a s rozlosováním základní části 2. ligy skupiny střed. Největším šlágrem se hned při prvních zápasech staly nové pletené šály za skvělou cenu 190,- Kč. Veškeré zboží si můžete zakoupit nebo prohlédnout v prodejním stánku u vchodu na zimní stadion při každém utkání. Mimo zápasy bude klubové zboží k dispozici rovněž v klubovém FANSHOPU na našem webu (připravujeme), ale také v prodejně hokejových potřeb SOBISPORT na zimním stadionu (vedle hlavního vchodu).

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou
Sláma (Vlach)
Beneš, Staněk – Pleva, Pilný - Smejkal, Kolda – Vítek M.
Krupka, Kaňka, Padělek - Kunstmüller, Plachý, Gregar - Vítek D., Hron, Man - Zídek

Zápas 13. kola 2.ligy začíná na žďárských Bouchalkách v pondělí 17.října v 18:00. Pro ty, kteří nebudou moci sledovat tento duel přímo na stadionu bude připraven tradiční onlajn přenos.