MD: Z vyrovnaného souboje o druhé místo vyšly lépe Pardubice.

Zveřejněno 02.11.2014 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Dynamo Pardubice
14., neděle 2.11.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Dynamo Pardubice ZNS - PAR
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich - Trejbal, Kukla, Geba, Nepokoj, Marek, Jirčík, Kadleček, Nečas M., Kaut, Donda, Caha, Pytlík, Březina, Poul, Nečas J., Kyncl
Dynamo Pardubice: Vlk - Žouželka, Rudy, Mert, Sýkora, Dubovči, Javůrek, Machala, Zahradník, Machač, Pochobradský, Blümel, Matýs, Černý, Hlaváček, Bucek
Branky a nahrávky: 24 Kaut (Nečas M.), 34 Kaut (Nečas M.), 44 Kaut (Kadleček, Trejbal), 60 Kaut (Nepokoj, Nečas M.) - 30 Machala, 31 Javůrek (Hlaváček), 50 Matýs (Blümel), 57 Machala (Zahradník, Pochobradský), 59 Pochobradský (Blümel, Matýs)
Rozhodčí: Polák, Ryšavý A., Ryšavý V.
Vyloučení: 1:3
Střely na branku: 28:32
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Velmi vyrovnané utkání dnes sehrály mladé Plameny s Pardubicemi. Nelehký soupeř, který měl před zápasem identický bodový zisk jako Žďár, se nalézal na druhém místě s Plameny za zády. Z nedělního extraligového souboje vyšli lépe hosté a po napínavém závěru získaly Pardubice tři cenné body a zvýšily tak odstup žďárského celku. Všechny čtyři góly Žďáru si připsal talentovaný Martin Kaut. Na čele kanadského bodování se stále nachází útočník Martin Nečas, který vede tento žebříček střelců již několik kol. Oba žďárští útočníci mají nejvíce kanadských bodů ze všech hráčů extraligy své kategorie v Česku.

Foto: René Rámiš

Reportáž

V první bezgólové třetině moc nebezpečných akcí k vidění nebylo. Hlavní slovo měli gólmani obou mužstev, kteří byli vždy o krok napřed vzhledem k útočícím protihráčům a pokaždé včas odhalili soupeřovy úmysly. Díky tomu zabránili všem pokusům o otevření skóre zápasu.

Těsné tabulkové umístění obou extraligových celků bylo znát, jelikož příchozí fanoušci mládežnického hokeje mohli vidět hezký, rychlý, ale především vyrovnaný hokej. V útocích na soupeřovu bránu si neustále oba kluby předávaly štafetu a hra byla až do konce utkání jako na houpačce.

Ke gólu nepomohly ani dvě přesilovky domácích, ve kterých zažil Tomáš Vlk krušné chvíle.

Prostřední dějství bylo, co se střel týče, výrazně bohatší, než to první. Jako první se trefil domácí Martin Kaut , který z pravého kruhu přesně zacílil a skóroval. Vypálený kotouč proletěl mezírkou mezi Vlkovou lapačkou a levou tyčí Pardubické brány – 1:0.

Vláda domácího mančaftu ale netrvala dlouho. Na druhé straně se sice trefil žďárský útočník Ondřej Machala , jenže v rudém dresu Pardubic. Napoprvé jeho pokus těsně zhatil ochránce žďárské brány Tomáš Kulich, který vyskočil po puku a na poslední chvíli ho holí vychýlil. Kotouč se ale opět dostal k Machalovi a ten podruhé vystřelil, tentokrát do zcela odkryté brány k horní tyči -1:1.

Pardubice se naladily na správnou vlnu a na Kulicha začalo létat čím dál více střel. Minutu po srovnávací brance Machaly se přesně trefil pardubický obránce Čestmír Javůrek - 1:2.

Odpověď domácích však na sebe nenechala dlouho čekat a ke slovu se dostal opět Martin Kaut , který vymetl pavučiny v pravém horním růžku svatyně hostů – 2:2.

Poslední dvacetiminutovka byla stěžejní. Na 3:2 zvýšil po třech minutách hry Martin Kaut , který touto brankou zkompletoval svůj hattrick. Tomáš Vlk se již nestihl přesunout k druhé tyči a Kaut bez problémů poslal svůj tým do vedení.

Pardubice se však do hry, jak se lidově říká, obuly a šest minut po Kautově třetí brance srovnal Ondřej Matýs - 3:3 .

Necelé čtyři minuty před koncem se o čtvrtý gól hostů postaral opět Ondřej Machala - 3:4. Nic nebylo ztraceno. Jenže jeden z nebezpečných útoků domácích zmařil Michal Pochobradský , který se zmocnil puku a ujížděl ke žďárské bráně. Naznačil střelu po zemi, na což Kulich zareagoval zalehnutím. Pardubický forvard ale si na poslední chvíli přehodil kotouč a bekhendem zvýšil náskok svého týmu na 5:3.

Napínavý konec zdramatizoval svým čtvrtým gólem sedm vteřin před koncem utkání Martin Kaut - 4:5. Trenér Sobotka svolal mužstvo a po krátké poradě vyrazily Plameny na led v šesti. Za krátkou dobu se ale nepodařilo Žďárským vystřelit a Pardubice ze Žďáru vezou tři velmi cenné body a zůstávají na druhé příčce.

Nedělní utkání sice Plamenům nevyšlo a na stříbrné místo v extraligové tabulce se nevyhouply, ale stále zůstávají na krásném třetím místě.

Fotogalerie