Ve svátek jedou Plameny do Vrchlabí

Zveřejněno 27.10.2014 | mk
HC Stadion Vrchlabí SKLH Žďár nad Sázavou
9., úterý 28.10.2014 18:00
HC Stadion Vrchlabí - SKLH Žďár nad Sázavou VRC - ZNS
V R C H L A B Í – Státní svátek – výročí vzniku Československa, oslaví hokejisté žďárského SKLH zápasem 9.kola 2.hokejové ligy. Určitě by však chtěli oslavit také první bodový zisk na ledě soupeře. V úterý k tomu budou mít již pátou příležitost, ale dosavadní čtyři pokusy vyzněly naprázdno.

Domácí neporazitelnost v posledním zápase proti Nymburku uhájily Plameny až v samostatných nájezdech. Zatímco dosud se obvykle hrálo vždy až po týdnu, nyní vyjedou hokejisté na led k dalšímu utkání hned po dvou dnech. V úterý pocestuje Sobotkova squadra do Krkonoš, kde se utká se svým loňským čtvrtfinálovým soupeřem HC Vrchlabí.

Ve Vrchlabí čeká na žďárský tým soupeř, který letos doposud neodcházel ani z jednoho zápasu s prázdnou. Ovšem ve čtyřech ze sedmi utkání se o body musel se soupeřem dělit. Po dvou bodech si odvezli Horalé z Jindřichova Hradce (1:2sn) a z Nymburku (4:5sn). Jeden bod vytěžili z domácího duelu proti Jablonci (2:3p).

V posledním odehraném zápase importovali jeden bod z Bíliny, když se o vítězství tahali se soupeřem celý zápas, který nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy (5:4sn). Plný tříbodový zisk putoval do Vrchlabí z nedalekého Trutnova (1:3) a z Pelhřimova (4:6). Doma pak zůstal po zápase s Kobrou (6:3).

HC Stadion má odehráno o zápas měně, když v sedmém kole čerpal volný los. Díky tomu a díky rozlosování, se v Krkonoších zatím odehrály jen dva zápasy. V tabulce však patří Vrchlabí šestá příčka se čtyřbodovým náskokem na desátý Žďár, který má na kontě 11 bodů.

Žďárský kouč Sobotka by jistě rád navázal na výsledky s tímto soupeřem v loňské sezóně, kdy se Vrchlabí vrátilo zpět do třetí nejvyšší soutěže. V uplynulém ročníku spolu protivníci z Vysočiny a Krkonoš sehráli celkem pět soutěžních utkání včetně play-off a ze všech odcházeli vítězně hokejisté Žďáru.

V týmu HC Stadion Vrchlabí došlo před sezónou k řadě změn jak v hráčském kádru, tak v realizačním týmu. Mužstvo vede letos trenér Josef Řeháček s asistentem Janem Holečkem. Změny v kádru částečně souvisí s návratem Trutnova do 2.ligy, kam se někteří hráči vrátili.

K zajímavým posilám patří například obránce David Skočovský (25), kterého si diváci určitě pamatují z jeho působení v Hodoníně. Další defenzivní posilou je Jiří Jebavý (25) – vrchlabský odchovanec, který působil v extraligové Slávii a v prvoligových týmech Havlíčkova Brodu a Berouna.

Posledním příchozím hráčem je další bek. Tomáš Petráček (25), který se do modrobílého dresu oblékl teprve minulý týden a premiéru si odbyl v Bílině, má za sebou angažmá v prvoligových klubech Tábora, Dukly Jihlava nebo Písku. Také v brance najdeme novou tvář, kterou je mladý Jakub Neužil (19), jenž přišel z juniorky pražské Sparty.

Krkonošští horalé však neposilovali jen zadní řady, ale zkušenou výpomoc získali také pro ofenzivu. Šestadvacetiletý Jan Matějka přišel z prvoligového Berouna, ale má straty i v extraligovém Zlíně. Urostlý (188/90) levák v nejlepším věku naplňuje očekávání a s devíti kanadskými body (2+7) je společně s exžďárákem Tomášem Bláhou a Martinem Filipem (oba 4+5) nejproduktivnějším hráčem svého nového týmu.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou
Sláma (Vlach)
Staněk, Beneš - Pleva, Pilný - Smejkal, Kolda - Vítek M.,
Krupka, Padělek, Kaňka - Kunstmüller, Říha, Gregar - Vítek D., Hron, Man

Utkání 9.kola 2.hokejové ligy začíná na zimním stadionu ve Vrchlabí v úterý 28.října v 18:00. Jak se bude Sobotkově družině dařit naplnit snahu o bodový zisk, můžete sledovat buď přímo v místě konání nebo prostřednictvím onlajn přenosu.