Plameny ztratily bod, ale v nájezdech Bouchalky uhájily

Zveřejněno 25.10.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Nymburk
8., sobota 25.10.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Nymburk ZNS - NYM
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Beneš, Staněk, Pleva, Pilný, Smejkal, Kolda, Vítek M. – Krupka, Kaňka, Padělek – Kunstmüller, Říha, Plachý (C) – Vítek D., Hron, Man
Nymburk: Brázdil – Kříž, Rittig, Pokorný, Kulich, Košař, Herna, Cicvárek, Kuzďas – Král (C), Stehlík, Pilař, Šimek, Eis, Brzák, Kadlec, Bičiště, Dulovec
Branky a nahrávky: 13. Krupka (Kaňka, Beneš), 35. Krupka (Kaňka, Beneš), 40. Kaňka (Beneš), 56. Krupka (Kaňka), rozh. náj. Man – 32. Pilař (Král), 43. Dulovec (Eis), 46. Stehlík (Král), 55. Stehlík (Brzák)
Rozhodčí: Held – Polák, Rampír Vyloučení: 3:7 Využití: 2:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 464
Střely na branku: 40:22 (8:7, 15:6, 17:9)
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4, 5:4
Hráč zápasu: Lukáš Krupka (ZNS), Jaroslav Brázdil (NYM)
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Plameny dnes prodloužily sérii domácích vítězství a udrželi letošní domácí neporazitelnost, ale dovolili Nymburku, jako prvnímu soupeří odvést z Bouchalek bod. Domácí vedli po dvou třetinách 3:1 a měli našlápnuto k plnému bodovému zisku, avšak Nymburští dokázali v závěrečné dvacetiminutovce otočit stav na 3:4. Lukáš Krupka však v závěru završil hattrick a zařídil vyrovnání. Zápas pak dospěl až do nájezdů, které pro Žďár rozhodl Aleš Padělek.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří si hned v úvodu vypracovali několik nebezpečných šancí, které musel řešit žďárský gólman Jiří Sláma. Domácí postupně vyrovnávali hru a ve třinácté minutě se dostali do vedení. Výbornou práci u mantinelu odvedl Padělek, který po spolupráci s Benešem našel zpětnou přihrávkou před bránou úplně volného Lukáše Krupku a ten propálil přesouvajícího se Brázdila – 1:0.

Ve zbytku úvodní dvacetiminutovky však byli o něco více nebezpeční hokejisté od Labe a Sláma musel několikrát předvést své brankářské umění. Ale svůj tým držel i jeho protějšek Brázdil, který v poslední minutě vychytal v obrovské šanci osamoceného Kunstmüllera.

Prostřední část hry ovládli lépe domácí a hned od úvodu zatlačili soupeře v jeho obranné třetině. Velké šance na sebe nenechaly dlouho čekat, ale Kunstmüller opět nevyzrál na Brázdila, který se stihnul včas přesunout. Man přestřelil odkrytou branku a v polovině třetiny dvakrát zazvonila tyč po střelách Kaňky a Padělka.

Po těchto promarněných příležitostech, se však prosadili hosté z ojedinělé šance ve 32. minutě. Král dostal kotouč před Slámu, kde se nejlépe zorientoval Radek Pilař a z blízka překonal domácího brankáře – 1:1.

O tři minuty později, v přesilové hře, vrátil Plamenům vedení svým druhým gólem Lukáš Krupka střelou z mezikruží po nahrávkách Kaňky a Beneše – 2:1. V závěru druhé dvacetiminutovky využili Žďárští další početní výhodu a gólem do šatny zvýšil na 3:1 Michal Kaňka, kterému chytře vrátil přihrávku Beneš.

Jenomže ve třetí třetině zaskočil Polaban domácí tým svojí aktivitou a důrazem a rychle se vrátil do zápasu. Hned v první minutě minul odkrytou branku Král, ale za dvě minuty vše napravil Martin Dulovec, když zcela volný, dorazil kotouč po Eisově přihrávce za Slámova záda – 3:2.

A ve 46. minutě již bylo vyrovnáno poté, co Král našel mezi kruhy Jana Stehlíka a ten se nemýlil – 3:3. Oba soupeři pak chtěli strhnout vítězství na svoji stranu. Krupka ale odmítl hattrick, když těsně minul Brázdilovu branku. Podobně skončila na druhé straně nebezpečná teč Krále a tvrdou střelu Plachého k pravé tyči vytáhl výborně Brázdil betonem.

V 52. minutě mohl Plameny poslat do vedení Kaňka, ale opět mu stál v cestě skvělý Brázdil, jenž jeho projektil se štěstím vytěsnil ramenem. A tak v 55. minutě dotáhl obrat Středočechů svým druhým gólem Jan Stehlík, když využil zmatků v domácí obraně a po Brzákově přihrávce prostřelil Slámu – 3:4.

Sobotkovi svěřenci však nechtěli nechat soupeře dobýt Bouchalky a bojovali o vyrovnání. To přišlo záhy, již po minutě hry, a zařídil jej dokonaným hattrickem Lukáš Krupka po Kaňkově přihrávce – 4:4. Domácí se ještě snažili o plný tříbodový zisk, ale s přibývajícími minutami byla znát na obou soupeřích zvyšující se opatrnost a tak přišlo na řadu prodloužení.

V nastaveném čase byli aktivnější žďárští hokejisté a zjevně se snažili rozhodnout zápas ještě před nájezdy. To se jim však nepodařilo ani přes několik šancí, z nichž největší měl v úplném závěru Krupka, když se řítil sám na Brázdila, a utkání dospělo do samostatných nájezdů.

Prvním pokusem neuspěli Krupka ani na druhé straně Král. Ve druhé sérii se však již prosadil Jiří Man a Stehlík Slámu nepřekonal. A když Aleš Padělek svůj nájezd také proměnil, bylo o druhém bodu rozhodnuto ve prospěch Žďáru – 5:4sn.

Po zápase byli nejlepšími hráči utkání vyhlášeni brankář Nymburku Jaroslav Brázdil a na straně domácích autor hattricku Lukáš Krupka.

Sice se ztrátou jedné kytičky, ale opět dnes Plameny uhájily domácí prostředí a počtvrté v letošní sezóně slavily výhru před vlastním publikem. Ovšem na soupeřových hřištích je to letos pro Plachého družinu jedno velké trápení, které se pokusí zlomit již v úterý v Krkonoších, kam pocestuje k zápasu proti Vrchlabí. Poté čekají Sobotkův celek ještě další dva zápasy na ledě soupeře a to v Bílině a v Pelhřimově. Doma se Žďárští hokejisté opět představí až 17.listopadu, kdy přivítají na Bouchalkách Klášterec Nad Ohří.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka

Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Remíza po základní hrací době je podle mě naprosto zasloužená a odpovídající průběhu zápasu. Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, soupeře napadat, aby cítil, že hraje venku, ale bohužel se nám to nedařilo. Nymburk byl v první třetině lepší, měl spoustu gólových šancí po našich zbytečných chybách, kdy jsme špatně a pomalu rozehrávali, útočníci si nedrželi posty a hlavně díky brankáři Jirkovi Slámovi jsme první třetinu uhráli šťastně 1:0. Ve druhé třetině jsme se zlepšili v pohybu, v kombinaci a byli jsme lepší my. Vedli jsme 3:1 a do třetí třetiny jsme šli s tím, že je potřeba hrát aktivně, ale pozorně z obrany. To se nám nepovedlo, protože jsme během pěti minut hned inkasovali dva góly a nakonec jsme málem prohráli a neměli ani bod. Naštěstí se nám podařilo před koncem vyrovnat a uhrát to na nájezdy, takže jsem nakonec za dva body šťastný. Pozitivně vidím, že jsme se o něco v předvedené hře zlepšili a doufám, že to bude mít stoupající tendenci a přivezeme teď z těch tří venkovních zápasů už také nějaké body a dostaneme se do lepší formy, jako třeba vloni nebo předloni.“

.

Pavel Bičiště (trenér NED Hockey Nymburk):

Pavel Bičiště

„Byl to zápas nahoru – dolů. Chtěli jsme hrát venku ze zabezpečené obrany, ale to se nám moc nepovedlo a udělali jsme tam hromadu chyb. Nastoupili jsme do utkání velice dobře, měli jsme dobrý pohyb a byli jsme lepší. Jenomže jsme inkasovali první gól a pak si myslím, že tu převahu a lepší bruslení převzal soupeř. Projevilo se to naplno v té druhé třetině, kdy jsme šli do kabin za stavu 3:1. Ale povedlo se nám brzo dát kontaktní gól a zase to bylo hratelné, dokázali jsme vyrovnat a pak jít i do vedení, které jsme sice ztratili, ale šlo se do prodloužení. Tam měl soupeř více tutových šancí a mohl to rozhodnout ještě před nájezdy. Ty ale pak domácí stejně vyhráli. Řekl bych, že to byl pěkný hokej, diváci viděli hodně gólů, ale z naší strany tam byly zase problémy v obraně, hlavně v rozehrávce jsme hořeli, soupeř nám to sbíral a dostával nás pod tlak. Ale s bodem z venku jsem spokojený.“

Fotogalerie