V sobotu přijede Jindřichův Hradec

Zveřejněno 02.10.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou KLH Vajgar Jindřichův Hradec
4., sobota 4.10.2014 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - KLH Vajgar Jindřichův Hradec ZNS - JHR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V sobotu pokračuje třetí nejvyšší hokejová soutěž svým čtvrtým kolem, ve kterém zamíří na žďárské Bouchalky tradiční rival z jihu Čech Vajgar Jindřichův Hradec. Plameny se pokusí dát zapomenout na nepovedené utkání v Sokolově a naopak navázat na domácí úspěchy.

Partner zápasu – Yucatan

V rámci programu „Partner zápasu“, který zatím zkušebně vedení klubu zavádí, Vám dnes představíme zcela novou mexickou restauraci Yucatan, která sídlí ve Žďáře na Husově ulici pod hlavní poštou (bývalá MŠ) teprve několik týdnů, ale již sklízí pozitivní ohlasy.

V příjemném prostředí zde najdete bohatý výběr autentických mexických a latinskoamerických jídel vynikající kvality. Na jídelním lístku však najdete i grilovaná a pečená masa, ryby, steaky, vynikající saláty nebo speciality italské kuchyně. Součástí restaurace je také dětský koutek, zahrádka a vlastní parkoviště.

O tom, že se kvalita kuchyně v Yucatanu vymyká běžnému průměru, se můžete přesvědčit sami. Každý návštěvník zápasu, který si zakoupí vstupenku, totiž získá kupón na slevu 10% v této restauraci. Kromě toho bude do zápasových programů náhodně vloženo pět soutěžních kupónů a jejich držitelé se budou moci zúčastnit přestávkové soutěže o dárkový kupón na konzumaci v hodnotě 500,- Kč. Stačí jen trefit z poloviny hřiště prázdnou branku a vynikající večeře pro dva je Vaše.

Představujeme soupeře – KLH Vajgar Jindřichův Hradec

Jihočeši vstoupili do letošní sezóny o poznání lépe než do té loňské a po třech kolech se drží v horní polovině tabulky, přičemž mají odehráno o zápas méně, jelikož ve 2.kole na ně vyšel volný los po odstoupivším Berounu.

V sobotu tak Hradečtí vůbec poprvé v sezóně pocestují na led soupeře. Oba dosavadní zápasy totiž odehráli na Zimním stadionu Jan Marka. V letošní premiéře svedli tuhý boj s Horaly z Vrchlabí a po dělbě bodů došlo až na samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hosté (1:2sn). K dalšímu utkání přicestovali k Vajgaru Draci s Bíliny a s těmi už Jihočeši problémy nepřipustili a připsali si plné tři body za výhru 4:1.

Jindřichův Hradec doposud inkasoval pouhé dva góly ze hry a příčinu této vynikající bilance lze najít v letním výrazném posílení zadních řad Vajgaru a zdá se, že na defenzivě bude trenér Vajgaru hodně stavět.

Po angažmá ve Francii se do rodného klubu vrátil pětadvacetiletý bek Petr Zich. Formou střídavého startu z Havlíčkova Brodu uplatňuje své bohaté extraligové zkušenosti Ivo Kotaška. S podobně bohatou praxí z nejvyšší soutěže i z mládežnických reprezentací posílil jihočeskou defenzivu juniorský mistr světa z roku 2000 Josef Jindra.

Posílenou obranou hradbu žlutomodrých zdatně doplňuje talentovaný brankář Českých Budějovic a juniorských reprezentací, dvacetiletý David Gába. V rezervě má kouč ještě o dva roky staršího Ondřeje Bláhu, který je však zatím plně vytížen v prvoligovém Motoru.

Také ofenzivní část hradeckého týmu doznala zajímavých posil. Po dvou sezónách strávených v Kazachstánu se k Vajgaru vrátil obávaný forward Michal Milotínský. Velice slibně se v prvních dvou zápasech prezentovala další nová akvizice Ota Lazorišák. Třicetiletý útočník s přímočarým tahem na branku, známý i žďárským fanouškům ze svého působení pod Zelenou horou v sezóně 2005-2006, si v prvních dvou zápasech v hradeckém dresu připsal čtyři kanadské body za tři góly a jednu asistenci.

Změny se však nevyhnuly ani realizačnímu týmu. Milan Kupka v létě kývl na atraktivní nabídku v oblasti individuálního kondičního tréninku. Do role hlavního kouče „A“ mužstva Vajgaru byl před začátkem sezóny jmenován dvaačtyřicetiletý Jaroslav Brabec a jeho asistentem je Luboš Voříšek.

Žďárský kouč se bude muset obejít nejen v tomto zápase, ale i další minimálně tři měsíce bez důrazného forwarda Dana Kotlíka, který nastoupil armádní výcvik. Ostatní stavební kameny svého týmu by však měl mít k dispozici.

Diváci se tak mohou těšit na tradičně atraktivní a zajímavý zápas vysoké úrovně, kterou utkání s tímto soupeřem již po léta mívají. Všechny srdečně zveme a věříme, že fanoušci přijdou podpořit Plameny v dalším boji o opětovné rozjetí a prodloužení úspěšné domácí série a pomohou tak Sobotkově družině vytvořit i letos ze žďárských Bouchalek nedobytnou tvrz.

Novinky ve Fanshopu

Na úvod sezóny připravilo vedení klubu pro fanoušky spoustu nových a atraktivních klubových suvenýrů a fanouškovských pomůcek. K dispozici jsou jak osvědčené repliky dresů A-týmu, minidresy, klíčenky, podsedáky nebo trička, ale i další součásti nezbytného vybavení správného fanouška, jako jsou kšiltovky s výšivkou, hrnky, plastová tleskací ručička, zvučné trumpety, připínací placky, pro sběratele suvenýrů pak vlaječky nebo puky a vše pochopitelně opatřené logem našeho klubu.

Pletená šála oboustranná 190,-
V prodeji jsou opět nové plakáty s týmovou fotografií Plamenů a s rozlosováním základní části 2. ligy skupiny střed. Největším šlágrem se hned při prvním zápase staly nové pletené šály za skvělou cenu 190,- Kč. Veškeré zboží si můžete zakoupit nebo prohlédnout v prodejním stánku u vchodu na zimní stadion při každém utkání. Mimo zápasy bude klubové zboží k dispozici rovněž v klubovém FANSHOPU na našem webu (připravujeme), ale také v prodejně hokejových potřeb SOBISPORT na zimním stadionu (vedle hlavního vchodu).

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou
Sláma (Vlach)
Staněk, Beneš - Pleva, Pilný - Smejkal, Kolda - Vítek M.
Kunstmüller, Padělek, Říha - Krupka, Kaňka, Plachý - Vítek D., Dítě, Man - Zídek, Hron, Gregar

Atraktivní duel mezi tradičními rivaly vypukne na žďárských Bouchalkách v sobotu 4.října v 17:30. Pro ty, kteří nebudou moci sledovat tento atraktivní duel přímo na stadionu bude připraven onlajn přenos.