MLÁDEŽ: Cenné body pro juniory a prodloužené série dorostenců

Zveřejněno 12.01.2014 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Bohatý víkendový program mládežnických týmů přinesl vesměs úspěšné výsledky mladých Plamenů. Dvě výhry slaví starší dorostenci. Jejich mladší kolegové udolali ve velmi těžkém zápase českobudějovický Motor a nesmírně důležité tři body si v neděli připsali junioři.

Foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Páteční domácí utkání juniorů proti Opavě bylo poznamenáno nepříjemnostmi spojenými s poruchou rolby a zvláštním chování vedení mužstva hostů. V první třetině se Opava ujala vedení 0:2, ale ještě minutu před první sirénou dokázal Gregar snížit na 1:2. V úvodu prostřední části však Slezané opět odskočili do dvoubrankového trháku. Ovšem svěřenci trenéra Marka ve druhé polovině této dvacetiminutovky přidali na obrátkách, využili dvě přesilovky a góly Březky a Vítka dokázali stav utkání srovnat na 3:3.

Jenomže během druhé přestávky se na Bouchalkách děly nevídané věci. Sotva vyjela rolba na led, tak se porouchala a nebylo možné provést úpravu ledu. Rozhodčí zhodnotil stav plochy jako způsobilý a rozhodl, že se utkání dohraje i bez úpravy. S tím nejprve obě mužstva souhlasila, a když se schylovalo k úvodnímu buly, stáhl opavský trenér hráče z ledu a oznámil, že nechtějí pokračovat. Hlavní rozhodčí Kukeně tuto skutečnost zapsal do zápisu o utkání, což stvrdili oba trenéři svými podpisy.

Následně sudí utkání ukončil, hlasatel oznámil předčasný konec zápasu a všichni odešli do kabin. Ovšem opavský realizační tým chvíli na to předvedl další veletoč, když vedoucí mužstva přišel do kabiny rozhodčích, kteří se již převlékali a oznámil, že si to rozmysleli a chtějí pokračovat. Arbitr nepochopitelně nařídil pokračovat v již oficiálně ukončeném utkání. Hráči i rozhodčí se znovu oblékli a cca po čtyřiceti minutách opět nastoupili k pokračování zápasu.

Přestávkové zmatky a dlouhá přestávka více ublížila domácímu týmu, který na rozdíl od hostů nevěděl, že se bude pokračovat a hráči již byli vysvlečení a bez zápasové koncentrace. To se projevilo hned v úvodu, když ve čtvrté minutě Slezan vstřelil čtvrtou branku a získal opět vedení. Plameny pak tlačily soupeře a měli několik šancí k vyrovnání. Ovšem v 54 minutě ujel hostující Březina a navýšil vedení hostů na 5:3. Domácí dál tlačili a minutu před koncem zápasu se jim při power-play bez brankáře podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Žďárští pokračovali ve hře bez gólmana, ale místo vyrovnání přišel definitivní hřebíček do rakve a Opava trefou do opuštěné branky rozhodla zápas.

V neděli měli junioři na programu další domácí utkání. Na Bouchalkách přivítali prostějovské Jestřáby a utkání jim vyšlo výborně. Již v první třetině se dostali do vedení 3:0. Hosté sice ještě před první sirénou dokázali z trestného střílení snížit na 3:1, ale hned v úvodu druhé dvacetiminutovky Plameny zvýšily opět na rozdíl tří branek. V závěrečné třetině nejprve Prostějov snížil na 4:2, žďárští reagovali dalším gólem na 5:2, ale Jestřábi se opět dokázali dotáhnout na dvoubrankový rozdíl a v závěru vyvinuli na domácí obrovský tlak, ale ti dokázali své vedení uhájit a to i v závěrečném power-play.

Proti favoritovi získali junioři nesmírně cenné tři body pro boj o udržení v soutěži. Důležitost bodového zisku byla ještě umocněna vítězstvím brněnského Warrioru nad Opavou, takže si mladé Plameny udržely tříbrankový náskok na sestupovou poslední pozici, kterou zatím stále drží právě Brno.

23.kolo, pátek 10.1.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava 4:6 (1:2,2:1,1:3)
Branky a nahrávky: 20 Gregar (Peška), 32 Březka (Bednář, Peňáz), 38 Vítek (Havránek), 60 Bednář – 6 Vrábel (Pražák), 14 Volf (Březina), 25 Hula (Březina), 44 Štindl (Rybka, Vrábel), 54 Březina (Rybka), 60 Vrábel (Hon)

24.kolo, neděle 12.1.2014
SKLH Žďár nad Sázavou – HK Jestřábi Prostějov 5:3 (3:1,1:0,1:2)

STARŠÍ DOROST

Starší dorostenci odehráli své utkání netradičně již v pátek odpoledne kvůli termínové kolizi s utkáním juniorů. V těžkém zápase mladé Plameny ukázaly, že na rozdíl od základní části se jim v nadstavbě proti Táboru daří. Po nedávné výhře na jeho ledě na nájezdy (8:9sn) si Kulíškovi svěřenci poradili s Jihočechy také doma a v utkání opět velmi bohatém na branky zvítězili přesvědčivě 8:4.

Tím si upevnili vedoucí příčku nadstavbové skupiny o udržení a v neděli cestovali do Příbrami. Tam se jim oproti očekávání již tolik nedařilo, ale přesto si odvezli ze středních Čech dva body za výhru 3:4 na nájezdy. Starší dorostenci tím prodloužili parádní sérii již na devět vítězství v řadě.

25.kolo, pátek 10.1.2014
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Tábor 8:4 (2:2, 3:2, 3:0)
Branky a nahrávky: Nečas (Srnský), 19.Nečas (Nedvěd), 22.Němec A., 28.Nečas (Nedvěd, Srnský), 34.Srnský (Němec A.), 41.Šmída, 48.Rozmarín (Srnský), 56.Rozmarín (Šimák) - 11.Prchal Vojtěch (Prchal Václav), 20.Syrovátko (Nehoda), 29.Syrovátko (Nehoda), 32.Nehoda (Veřtát,Syrovátko)

26.kolo, neděle 12.1.2014
HC Příbram - SKLH Žďár nad Sázavou 3:4sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 20.Svoboda (Veverka,Jobek), 23.Martinek (Šanda), 59.Martinek (Šanda) - 14.Machovec (Šmída), 39.Rozmarín (Göttler, Němec A.), 51.Šimák (Göttler, Vlček), 61.Göttler(SN)

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci v neděli narazili na velice těžkého soupeře z Českých Budějovic, který výborně dokázal využívat fyzické převahy svých hráčů a aplikoval důraznou silovou hru. Po bezbrankové úvodní třetině se podařilo žďárským mladíkům otevřít skóre v úvodu druhé dvacetiminutovky, když početní výhodu využil Zahradník. Na přelomu poloviny zápasu však Motor dvěma brankami otočil skóre zápasu. Jedenáct sekund před druhou přestávkou ale Nečas opět v přesilovce vyrovnal stav utkání na 2:2.

Třetí perioda již další branku nepřinesla a utkání dospělo do prodloužení. Hned po pár sekundách uniknul soupeřově obraně Havránek a v brejku byl faulován. Kapitán týmu nařízené trestné střílení blafákem mezi betony proměnil a mladé Plameny mohly slavit páté vítězství v řadě.

24.kolo, neděle 12.1.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Motor České Budějovice 3:2p (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Zahradník (Macky), 40. Nečas (Havránek, Zahradník), 61. Havránek – 27. Kubeš (Kachyňa), 31. Kaisler (Vochozka, Kašper)

STARŠÍ ŽÁCI

Starší žáci dokázali na ledě jihlavské Dukly v divoké přestřelce zvítězit 6:8, když dvě rozdílové branky vstřelili v posledních dvou minutách zápasu. Jejich nedělní utkání proti Ledči nad Sázavou bylo přeloženo na 29.ledna.

sobota 11.1.2014
HC Dukla Jihlava - SKLH Žďár nad Sázavou 6:8 (2:1,1:3,3:4)
Branky a nahrávky: 9.Pachl Z.(Hromádka), 28.Křehlík (Pachl Z.), 31.Křehlík (Melichar), 34.Melichar (Pachl Z.), 52.Křehlík (Pachl Z.), 57.Hromádka, 59.Křehlík, 60.Pachl Z.

MLADŠÍ ŽÁCI

Mladším žákům se naopak v Jihlavě nedařilo a díky zpackané prostřední třetině si odvezli vysokou porážku od Dukly 8:3. Mladíkům se nedařilo ani v neděli, kdy podlehli na domácím ledě 3:4 hokejistům z Ledče nad Sázavou. K bodovému zisku jim nepomohl ani hattrick Martina Štoly.

sobota 11.1.2014
HC Dukla Jihlava - SKLH Žďár nad Sázavou 8:3 (1:2,5:0,2:1)
Branky a nahrávky: 15.Brúha (Štola), 16.Malenovský, 43.Štola (Doležal)

neděle 12.1.2014
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Ledeč nad Sázavou 3:4 (1:1,1:2,1:1)
Branky a nahrávky: 16.Štola, 22.Štola (Doležal), 56.Štola (Doležal)

Další informace ze žďárského mládežnického hokeje (výsledky, tabulky, sestavy…) najdete v sekci MLÁDEŽ, kde je rozcestník soutěží a články z této kategorie.