Hokejové fanoušky čeká bohatý víkendový program

Zveřejněno 10.01.2014 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Kromě sobotního zápasu „A“ týmu žďárských Plamenů proti pražské Kobře, proběhne o víkendu na žďárských Bouchalkách řada dalších atraktivních zápasů mládežnických kategorií. Příznivci mládežnického hokeje se mohou těšit na dvě utkání juniorů, jeden zápas staršího dorostu a víkendový program vyvrcholí nedělním extraligovým duelem mladších dorostenců proti Českým Budějovicím.

Foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Juniorům se před vánoční přestávkou podařilo přerušit nepříznivou sérii šesti porážek v řadě a ve veledůležitém zápase porazili brněnský Warrior na jeho ledě 2:4. Tím si vytvořili tříbodový náskok na sestupovou poslední příčku, kterou v tuto chvíli třímá právě tým z jihomoravské metropole. Ovšem nyní čeká nejstarší žďárské mládežníky velmi náročný víkend. V boji o záchranu sice nebudou muset cestovat, ale přivítají na Bouchalkách dva aktuálně nejlepší celky skupiny. V pátek hostí vedoucí Opavu a v neděli se pokusí urvat důležité body proti druhému týmu tabulky Prostějovu. Zatímco proti soupeři z Hané nedokázali v předchozích třech zápasech získat ani bod, proti Opavě v listopadu vybojovali dva body v domácí přestřelce za výhru na samostatné nájezdy (8:7sn).

Zápas ligy juniorů SKLH Žďár nad Sázavou – HC Slezan Opava začíná v pátek 10.1.2014 v 19:30.
Zápas ligy juniorů SKLH Žďár nad Sázavou – HK Jestřábi Prostějov začíná v neděli 12.1.2014 ve 14:15.

STARŠÍ DOROST

Také na starší dorostence nečeká snadný úkol. V pátek odpoledne přivítají v roli lídra tabulky na Bouchalkách těžkého soupeře z Tábora, se kterým nemají v této sezóně Kulíškovi svěřenci nejlepší bilanci. V obou zápasech v základní části se radovali Jihočeši. Mladým Plamenům se podařilo bodovat až v nadstavbové části, když udolali „Husity“ na jejich bitevním poli v neuvěřitelné přestřelce 8:9 na nájezdy. Naopak v roli jasného favorita pocestují v neděli do Příbrami, se kterou mají letos stoprocentní bilanci.

Zápas C.E.B. ligy staršího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou – HC Tábor začíná v pátek 10.1.2014 již v 15:15!

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci nadále nepřestávají překvapovat a jako nováček nejvyšší soutěže pokračují v parádní jízdě. Naposledy si ve čtvrtek připsali skalp Pardubic v jejich vlastní aréně, čímž prodloužili úspěšnou sérii na čtyři vítězství v řadě. Zdá se, že cíl sezóny, kterým bylo udržet extraligu ve Žďáře i pro příští rok, by již nemělo nic zhatit. Nyní dokonce mohou již svěřenci trenérů Sobotky a Nečase začít pošilhávat i po vyšším cíli, kterým by mohlo být dokonce play-off, do kterého postoupí první čtyři celky, což by v tuto chvíli stačilo. Ovšem do konce základní části zbývá ještě 13 utkání a na vyřazovací boje si brousí zuby minimálně šest týmů. O prodloužení vítězné série budou mladší dorostenci bojovat v neděli proti Českým Budějovicím, se kterými mají vyrovnanou bilanci, když v obou předchozích duelech zvítězil hostující tým. Doufejme, že v neděli tomu bude obráceně a radovat se budou domácí hráči i diváci.

Zápas ELIOD extraligy mladšího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou – HC Motor České Budějovice začíná v neděli 12.1.2014 v 17:00.

ŽÁCI

V sobotu pocestují obě žákovské kategorie do krajského města, kde sehrají svá ligová utkání proti jihlavské Dukle. V neděli budou hrát výjimečně pouze mladší žáci a utkají se na Bouchalkách s Ledčí nad Sázavou. Zápas jejich starších kolegů je odložen na 29.ledna. V sobotu se také na domácím ledě představí přípravka ročníku 2004 v zápase proti Dukle Jihlava.

Zápas přípravky 2004 SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dukla Jihlava začíná v sobotu 11.1.2014 v 11:30.

Zápas Ligy mladších žáků SKLH Žďár nad Sázavou – HC Ledeč nad Sázavou začíná v neděli 12.1.2014 v 9:30.

Přehled domácích zápasů mládeže

Pátek 10.1.2104, 15:15 C.E.B. liga staršího dorostu: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Tábor
Pátek 10.1.2104, 19:30 Liga juniorů: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Slezan Opava
Sobota 11.1.2104, 11:30 Přípravka 2004: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dukla Jihlava
Neděle 12.1.2014, 9:30 Liga mladších žáků: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Ledeč nad Sázavou
Neděle 12.1.2014, 14:15 Liga juniorů: SKLH Žďár nad Sázavou – HK Jestřábi Prostějov
Neděle 12.1.2014, 17:00 ELIOD extraliga MD: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Motor České Budějovice

Žďárské hokejové naděje se těší na vaši podporu – VSTUP ZDARMA