K přímému souboji o třetí příčku přijede Nymburk

Zveřejněno 19.01.2013 | jk, mk
SKLH Žďár nad Sázavou NED Hockey Nymburk
28., neděle 20.1.2013 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - NED Hockey Nymburk ZNS - NYM
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Druhá liga centrální divize začíná již závěrečnou čtvrtou část letošního napínavého ročníku. 28. kolo nabídne duely ze špičky tabulky, kde prvních šest vedoucích celků spolu svede boje o elitní čtyřku. V sobotu velký zápas mezi Technikou a Pelhřimovem, v neděli Kolín – Hodonín a Plameny versus Nymburk. Oba kluby jsou na tom podobně, po novém roce nastoupily na vítěznou vlnu. Ale v minulém středečním kole NED podlehl Břeclavi (5:2) a Žďár ve šlágru Drtičům (3:4).
Středočeši navazují na své vydařené předchozí sezóny a od prvních zápasů potvrzují, že budou patřit ke špičce tabulky. Což pocítil hned v zahajovacím klání klub od řeky Sázavy. Už po deseti minutách prohrávaly Plameny 3:0! A do konce šedesátiminutovky stačily pouze korigovat na 3:1.

K výstižnému vyjádření Martina Sobotky není potřeba nic více dodávat. „K tomuhle zápasu se dá říct jen jedna věc. Zaspali jsme prvních deset minut a to rozhodlo celý zápas.“ Do první čtvrtiny soutěže se právě tyto týmy přetahovaly o bronzovou příčku za Technikou a lídrem z Hodonína. Proto jejich další vzájemný duel již oba tábory netrpělivě vyhlížely.

A došlo k němu 28. října o svátečním podvečeru, kdy sledovalo něco přes šest stovek diváků parádní a napínavou odvetu na Bouchalkách, kde stačili hosté držet krok v průběhu dvou třetin. Ale tu rozhodující závěrečnou ovládl Žďár 3:0 a vrátil tak svému velkému rivalovi úvodní porážku v poměru 7:4.

Trenéři zhodnotili zápas jako velmi vyrovnaný se spoustou chyb na obou stranách. Domácí kouč vyzdvihl výkon svého gólmana: „… další šance Nymburk zaplaťpánbůh nevyužil díky Petrovi Opršalovi. Především zákrok za stavu 5:4, kdy byli dva soupeři před brankou a on to rozklekem chytil. Tenhle zákrok nám to dnes možná vyhrál i když samozřejmě nejen ten.“

Pavel Bičiště takto shrnul boj o třetí příčku: „Prohráli jsme kvůli nedisciplinovanosti, neplnili jsme věci, které jsme si říkali, měla tam být větší jednoduchost a víc se tlačit do branky a do zakončení.“

Od tohoto souboje se soupeři vydali opačným směrem. Zatímco Žďár se posunul k bitvám o špičku ligu s Technikou, Nymburk musel odrážet útoky Pelhřimova a Kolína, kteří se na něj mocně dotahovali. Právě s těmito rivaly hráči Polabanu neuspěli a tabulka se také po několika nezdarech Brna a Žďáru začala vyrovnávat.

Druhou polovinu soutěže načali již tradičně v letošním ročníku Nymburk se Žďárem. Tentokrát se oproti úvodnímu zápasu soutěže dostali do vedení Plameny, které minutu před koncem druhé třetiny vedly už 0:4. Ale domácí ještě stačili snížit do druhé přestávky na 1:4. A v závěrečné části dokonce stav srovnali. Skóre po šedesátiminutovce ukazovalo 4:4 a prodlužovalo se. Ale ani po pěti dalších minutách se nerozhodlo. Přišly na řadu nájezdy, ve kterých vystřelil svému týmu bod navíc kapitán Jiří Plachý ránou do šibenice.

V dalších střetnutích si tým ze Středočeského kraje připsal několik důležitých bodů a před poslední čtvrtinou základní části se usadil na čtvrté pozici se 46 body. Které získal převážně z vlastního ledu. Právě Nymburk se stal pro ostatní kluby nedobytnou tvrzí, kde bez bodů zůstali pouze jednou, po prohře s Pelhřimovem 2:5 ve 23. kole.

Podobně jako Žďár mají hráči NEDu vyrovnanou sestavu, která nestojí na několika hokejistech, ale na týmovém pojetí. Lídrem klubového bodování je Přemysl Sedlák s třiadvaceti kanadskými body (10+13), tuto oporu však bude trenér Bičiště v nedělním klání postrádat, neboť si v Břeclavi vykoledoval trest ve hře. Pouze dva body za ním je nejlepší střelec Nymburku Jan Stehlík (12+9).

V defenzívě vynikají nad ostatní především Ondřej Malínský (3+14) s Josefem Šeflem (2+13). Stálou a poměrně vyrovnanou brankářskou dvojici tvoří Daniel Kareš s Romanem Matouškem. Ve vzájemných zápasech obou klubů si vedou výborně Martin Šimek, který si připsal v dosavadních třech duelech 3+1 a na druhé straně kapitán Jiří Plachý 3+1 a Ondřej Březina 3+1.

Nedělní duel zahájí závěrečnou čtvrtinu dlouhodobé části, ve které svedou týmy boj o co nejlepší pozici před play-off. A hned první zápas má pro Plameny mimořádnou důležitost. Nymburk se nebezpečně na Žďár tlačí a tak se bude v tomto zápase hrát tzv. o šest bodů a půjde o přímý souboj o třetí příčku v tabulce.

Žďárští hokejisté budou opět potřebovat pomoc a podporu svých fanoušků. Na utkání zveme všechny, kteří fandí žďárskému hokeji. Pozvěte také své známé a přijďte si užít pravou hokejovou atmosféru a vychutnat kvalitní hokej!

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
1. kolo, 16.9.2012
NED Hockey Nymburk – SKLH Žďár nad Sázavou 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)

10. kolo 28.10.2012
SKLH Žďár nad Sázavou –NED Hockey Nymburk 7:4 (1:1, 3:3, 3:0)

19. kolo, 5.12.2012
NED Hockey Nymburk – SKLH Žďár nad Sázavou 4:5sn (0:1, 1:3, 3:0 – 0:1)

Kompletní program 28.kola:
Sobota 19.1.2013
VSK Technika Brno – Spartak Pelhřimov 17:00 (1:4, 5:2, 5:6sn)
HC Lvi Břeclav – HC Lvi Chotěboř 17:00 (6:2, 9:1, 3:4)
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Moravské Budějovice 2005 18:00 (1:5, 4:5, 6:1)
Neděle 20.1.2013
TJ SC Kolín – SHK Hodonín 17:00 (5:4pp, 1:2, 2:5)
SKLH Žďár nad Sázavou – NED Hockey Nymburk 17:30 (1:3, 7:4, 5:4sn)

Poslední výsledky NED Hockey Nymburk:
20. kolo Kolín – Nymburk 5:1
21. kolo Nymburk – Technika Brno 5:3
22. kolo Moravské Budějovice – Nymburk 2:1sn
23. kolo Nymburk – Pelhřimov 2:5
24. kolo Hodonín – Nymburk 6:2
25. kolo Nymburk – Jindřichův Hradec 7:0
26. kolo Nymburk – Chotěboř 4:3
27. kolo Břeclav – Nymburk 5:2

Důležité utkání o třetí místo bude k vidění na zimním stadionu na Bouchalkách v neděli 20. ledna od 17:30 hodin, kdy se vhodí zahajovací buly. Pro toho, kdo nebude moci navštívit toto atraktivní hokejové klání, bude připraven onlajn přenos přímo z místa dění.

Nedělní hokejový program na Bouchalkách zahájí v pravé poledne čtvrťáci zápasem proti Humpolci a ve 14:30 vyjedou na led žďárští junioři, kteří přivítají tým Krkonoš a budou chtít navázat na páteční výhru na ledě Mělníka (4:8).