V Pelhřimově čeká Plameny odvetné derby za Bouchalky!

Zveřejněno 11.01.2013 | jk, mk
HC Lední Medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
26., sobota 12.1.2013 18:00
HC Lední Medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
P E L H Ř I M O V – O víkendu čeká týmy centrální divize druhé ligy předposlední utkání před startem závěrečné čtvrté části soutěže. Právě nyní nastává doba, kdy je čas napravit pár nezdarů z dosavadního průběhu sezony. A nájezdné vyloupení Bouchalek Spartakovci z konce listopadu k nim jednoznačně patří. Plameny opět naskočily na vítěznou vlnu a po dvou vítězstvích míří na pelhřimovský led. Očekává se velká bitva tahounů obou týmů Plachý vs. Plachý a jejich elitních nahrávačů Hrbatého a Kaňky.
Pelhřimovský klub nevstoupil do soutěže nijak oslnivě a po třech úvodních zápasech měl na svém kontě pouze jediný bod. Poté se však situace začala obracet a do první třetiny sesbíral dvanáct bodů.

K jejich součtu jim však Plameny nepomohly a v osmém kole porazily svého soupeře na jeho vlastním ledě 2:7. Po tomto zápase si kladl hlavní kouč domácího celku Martin Meloun otázku: „Nedokážu si vysvětlit, proč doma stále prohráváme. Jestli hráče domácí prostředí svazuje… . Opravdu nevím, proč tomu tak je.”

Ovšem Spartak se do poloviny soutěže neuvěřitelně zvedl a po šesti výhrách z devíti klání dokonce předskočil Nymburk na čtvrtém místě. Právě vynikající listopad znamenal pro město rekordů velkou změnu a vše se začalo dařit.

Svoji formu potvrdil Pelhřimov také ve Žďáře, kde po vyrovnané první části utkání otočil skóre z 1:0 na 1:4 a zatím jako druhý celek v letošním ročníku vyloupil Bouchalky. Svěřenci Martina Sobotky tehdy dostali lekci z produktivity a jeho slova po derby to jen potvrdila: „Soupeř nás vyškolil z produktivity… Jinak si myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Pelhřimov ale využil víc svých šancí.“

Vyrovnanost letošního ročníku však dolehla také na Pelhřimovské a se ziskem 41 bodů jim patří aktuálně šestá příčka. Vstup do nového kalendářního roku se jim ale vůbec nepovedl a minulý týden utrpěli s břeclavskými Lvy vysoký debakl 10:3.

Velkou oporou, která výrazně promlouvá do úspěchů Spartaku, je teprve dvaadvacetiletý gólman Jan Čekal, který si v odchytaných čtyřiadvacet střetnutích drží 89,1% úspěšnost zákroků. Pelhřimov patří k celkům s velkou ofenzivní silou (100), to však sebou přináší vysoký počet inkasovaných branek (104), což je po Chotěboři a Vajgaru třetí nejvyšší v soutěži.

Defenzivní řada je složená převážně z mladých hráčů, kterým vévodí Richard Adam (2+5), Přemysl Tobola (2+4) a Zdeněk Jelínek (1+5). Největší hrozba však číhá v ofenzívě, kde sbírá jeden bod za druhým nejcennější klenot Spartaku Tomáš Plachý, kterému patří v konečném součtu třetí místo v bodování druhé ligy! Jeho aktuální porce se prozatím zastavila na sedmnácti brankách a dvaadvaceti asistencích.

Celá pelhřimovská elitní formace budí velký respekt. Druhý a třetí v žebříčku produktivity klubu jsou Jan Hrbatý (16+17) a Martin Tecl (15+15). Útočnou sílu Spartakovců silně podporuje i druhá lajna, kde vládnou hlavně Martin Hadrava (12+16) a Libor Bezděk (14+13).

Tento týden došlo také k doplnění trenérského týmu. K Martinu Melounovi se připojil Aleš Totter, který před nedávnem opustil prvoligový Beroun a předtím delší dobu působil v Jihlavě.

Na domácím kluzišti se Pelhřimovským v letošní sezóně příliš nedařilo, na což si stěžoval po prvním vzájemném zápase i trenér Meloun. Vybojovali zde pouze dvacet bodů a méně dokázali z vlastního ledu vytěžit již jen Jindřichův Hradec a poslední Chotěboř.

To však platilo především pro úvod sezóny, naopak v poslední době se zdá, že se karta obrací a z města rekordů se již body příliš nevozí. V posledních osmi zápasech nebodovali domácí pouze v jednom utkání proti Kolínu a jednou prohráli na nájezdy se suverénním Hodonínem, z ostatních šesti zápasů vyšli vítězně.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
8. kolo, 17.10.2012
TJ Spartak Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou 2:7 (1:1, 1:3, 0:3)

17. kolo 28.11.2012
SKLH Žďár nad Sázavou - TJ Spartak Pelhřimov 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Kompletní program 26.kola:
Sobota 12.1.2013
SHK Hodonín – HC Lvi Břeclav 17:00 (7:3, 4:5)
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – VSK Technika Brno 18:00 (2:3, 2:8)
Spartak Pelhřimov – SKLH Žďár nad Sázavou 18:00 (2:7, 4:1)
Neděle 13.1.2013 v 17:00 hod.
HC Moravské Budějovice 2005 – TJ SC Kolín (4:1, 0:6)
NED Hockey Nymburk – HC Chotěboř (7:2 ,6:2)

Poslední výsledky Spartak Pelhřimov:
18. kolo Pelhřimov – Kolín 3:5
19. kolo Pelhřimov – Technika Brno 6:5sn
20. kolo Moravské Budějovice – Pelhřimov 4:3sn
21. kolo Pelhřimov – Jindřichův Hradec 6:5p
22. kolo Pelhřimov – Hodonín 2:3sn
23. kolo Nymburk – Pelhřimov 2:5
24. kolo Pelhřimov – Chotěboř 4:1
25. kolo Břeclav – Pelhřimov 10:3

Třetí pokračování druholigového boje o Vysočinu se koná na pelhřimovském zimním stadionu v sobotu 12. ledna od 18:00 hodin. Jestliže nevyrazíte podpořit Plameny v boji o důležité druholigové body osobně, bude pro Vás opět připraven onlajn přenos.