Vzhůru do nového roku! Bouchalky hostí v derby rozdrážděná Žihadla

Zveřejněno 04.01.2013 | jk, mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Moravské Budějovice 2019
25., neděle 6.1.2013 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice 2019 ZNS - MBU
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Konečně do Žďáru po vánoční a novoroční přestávce, opět zavítá druholigový hokej. Premiéra roku 2013 bude ve znamení derby Vysočiny. Moravské Budějovice jsou posílené o tři výhry v řadě a poperou se o co nejlepší pozici do play-off. Plameny se po dvou venkovních prohrách otřepaly a v posledním zápase rozstřílely Kolín 6:1. Právě domácí prostředí je pro svěřence Martina Sobotky klíčové. V letošním ročníku zde vyhráli pouze Hodonín a Pelhřimov. Pojďme opět společně podpořit na Bouchalky aktuálně třetí tým centrální divize!
Nováček z Moravských Budějovic se uhnízdil na poslední postupové pozici do závěrečných vyřazovacích bojů. Na osmém místě se vzdaluje svému největšímu konkurentovi z Jindřichova Hradce, na kterého má již náskok osmi bodů a zřejmě bude soupeřit o sedmou pozici s břeclavskými Lvy.

Po úvodních dvou odehraných zápasech ovšem nováček poněkud překvapivě stanul na vrcholu tabulky. Avšak k následnému ústupu ze slávy jim v sedmém kole dopomohly také žďárské Plameny. Ty je přivítaly hned v první třetině čtyřbrankovým přídělem, který ještě potvrdili dvěma brankami v druhé části utkání. Ovšem v závěrečných minutách duelu se tým z Moravských Budějovic nevzdal a stáhl hrozivé skóre na konečný rozdíl tří gólů (6:3).

Po čtvrtině základní části měla Žihadla na svém kontě dvanáct bodů a držela pátou příčku s dvoubodovou ztrátou na čtvrtý Žďár. Ale další propad nezastavila. V následujících kláních spadla až na osmé místo. K tomu opět přispěli žďárští hokejisté, kteří vyloupili „vosí hnízdo“ v Moravských Budějovicích.

Plameny opět rychle vedly, ovšem svěřenci Rudolfa Cakla se drželi stále na dostřel. Až Dan Kotlík rozhodl střelou do prázdné branky o vítězství svého týmu 2:4. Vše trefně shrnul právě kouč soupeře: „Myslím, že to měl být remízový zápas, ale prostě Žďár byl dnes šťastnější.“

Na začátku prosince však Žihadla chytila formu. Od zápasu s favorizovanou Technikou Brno, kterou udolala v prodloužení 4:3, nasbírala v sedmi odehraných kláních deset bodů a také si připsala tři výhry v řadě, vše ale až v nastaveném čase. V zatím posledním zápase den před Silvestrem si Budějovice udržely výtečnou fazónu a udolaly svého nejbližšího konkurenta v tabulce Břeclav 3:2 po samostatných nájezdech.

Hlavní porci utkání má na svém kontě dvaadvacetiletý gólman Roman Boška, ale v poslední době se začal v brance Žihadel objevovat o dva roky mladší Jiří Šťastný na střídavý start z Dukly Jihlava a vedl si velmi dobře. Mezi stěžejní pilíře hostujícího celku patří zejména první ligou ostřílený Petr Zahradník, který je se sedmi brankami a deseti asistencemi nejproduktivnějším hráčem svého celku.

Doplňuje ho Roman Barták (5+9) a Lukáš Sobotka (4+6). Dobrou střeleckou formu si drží Martin Jánský se šesti brankami. Ovšem ani to nestačí a Moravské Budějovice doplácí právě na špatnou ofenzivu, ve které s třiasedmdesáti vstřelenými brankami uzavírají nejen skupinu Střed, ale je to nejméně v celé 2.lize.

Naproti tomu 95 inkasovaných branek patří k průměru naší skupiny a k hlavním defenzivním oporám patří Jiří Peroutka. A právě v obraně se vedení klubu podařilo nedávno trefit do černého, když získalo z Třebíče na střídavý start Romana Kadelu, jenž v pouhých třech zápasech stihl vstřelit pět branek a na jednu navíc přihrát.

Potvrdí v nedělním zápase Plameny roli papírového favorita a také v třetím vzájemném zápase sezóny zvítězí nebo nevyzpytatelný nováček nejvyšší amatérské soutěže třetí tým tabulky potrápí či překvapí? Přijďte podpořit žďárský celek v boji o cenné body a znovu zažít pravou hokejovou atmosféru!

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
7. kolo, 14.10.2012
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Moravské Budějovice 2005 6:3 (4:0, 2:0, 0:3)

16. kolo 25.11.2012
HC Moravské Budějovice 2005 - SKLH Žďár nad Sázavou 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Kompletní program 25.kola:
Sobota 5.1.2013 v 17:00 hod.
HC Lvi Břeclav – Spartak Pelhřimov (1:4, 3:5)
Neděle 6.1.2013
NED Hockey Nymburk – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 17:00 (5:4, 3:2)
HC Chotěboř – SHK Hodonín 17:00 (3:9, 4:7)
TJ SC Kolín – VKS Technika Brno 17:00 (3:8, 2:4)
SKLH Žďár nad Sázavou HC Moravské Budějovice 2005 17:30 (6:3, 4:2)

Poslední výsledky HC Moravské Budějovice 2005:
17. kolo Kolín – Moravské Budějovice 6:0
18. kolo Moravské Budějovice – Technika Brno 4:3p
19. kolo Moravské Budějovice – Jindřichův Hradec 1:6
20. kolo Moravské Budějovice – Pelhřimov 4:3sn
21. kolo Hodonín – Moravské Budějovice 5:2
22. kolo Moravské Budějovice – Nymburk 2:1sn
23. kolo Chotěboř – Moravské Budějovice 5:6p
24. kolo Moravské Budějovice – Břeclav 3:2sn

První hokejovou podívanou v novém roce můžete shlédnout na zimním stadiónu na Bouchalkách ve Žďáře nad Sázavou v neděli 6.ledna od 17:30 hodin. Jako předkrm budeme servírovat od 14:30 zápas juniorů proti Písku. Pokud nebudete moci vidět boj o důležité druholigové body na vlastní oči, bude pro Vás opět připraven onlajn přenos přímo z místa dění.