Plameny čeká přímý souboj o čelo tabulky. Na Bouchalky přijedou Moravské Budějovice

Zveřejněno 12.02.2019 | Jakub Janů
SKLH Žďár nad Sázavou HC Moravské Budějovice 2019
39., středa 13.2.2019 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice 2019 ZNS - MBU
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Zápasy s Moravskými Budějovicemi vždy zaručují skvělou hokejovou podívanou. Tenhle však bude mít ještě o level více. Případné vítězství by Plamenům již téměř zajistilo nejhůře druhé místo po základní části a výhodu domácího prostředí pro první kolo play-off a zároveň udrželo partu kolem Martina Plevy ve hře o historický úspěch, v podobě vítězství v základní části. O to tedy půjde ve středu od 18:00 na Bouchalkách. Nenechte si to ujít!

Moravské Budějovice naposledy cestovaly do Opavy odkud se vracely bez bodů

Do utkání vstoupila Žihadla po Čejkově trefě sice dobře, ale Opava ještě do konce první části stihla otočit zápas na svojí stranu. Vyrovnání zařídil Zelenkov a o vedení domácích se postaral Spratek. Ve druhé třetině se domácí stihli trefit celkem třikrát. Žihadla skórovala zásluhou Pelikána jednou a stav po konci druhé části už jasně vyzníval pro Opavu - 5:2. Ve třetí dvacetiminutovce přidali domácí k pěti brankám ještě dvě, hosté žádnou a Opava tak možná až překvapivě snadno přehrála silná Žihadla vysoko - 7:2.

V posledním utkání si Plameny poradily s Novým Jičínem

Úvodní fáze zápasu vyšla jednoznačně lépe pro Plameny, když je během první třetiny nejprve do jednobrankového vedení poslal Půža a ještě před koncem první části se již na rozdíl dvou gólů povedlo zvýšit Plevovi - 0:2. Ve druhé třetině vedení Plamenů navýšil na 0:3 Jícha. Domácím se stále skórovat nedařilo. To se jim povedlo až ve třetí části a dvěma brankami a snížením na 2:3 zápas zdramatizovali. Obrat se však nekonal a tímto stavem také utkání skončilo. Plameny tak přivezly na Vysočinu všechny tři body.

Mezi oběma soupeři je v tabulce rozdíl pěti bodů, ale Žihadla mají zápas k dobru

Žihadlům chybí do konce základní části čtyři zápasy, domácímu Žďáru už jen tři a bodový rozdíl mezi oběma celky je pouhých pět bodů, takže z pohledu obou týmů jde před koncem základní části o velice důležité utkání, které s velkou pravděpodobností rozhodně o druhém a třetím místě, což je nesmírně důležité pro lepší pozici do play-off (druhý tým v tabulce bude zahajovat play-off na domácím ledě). Plameny se stále drží v čele tabulky, ale druhý Havlíčkův Brod má také o zápas méně, je jen dva body pozadu a má lepší vzájemnou bilanci. To znamená, že pokud si chce domácí Žďár udržet první místo až do konce základní části, tak musí bez pochyb porazit Moravské Budějovice a neztratit již ani bod ve zbývajících zápasech. Ani to však Plamenům nemusí na konečné první místo stačit. K tomu by Žďárští potřebovali ještě zaváhání Havlíčkova Brodu a jeho minimálně dvoubodovou ztrátu v některých z posledních čtyř zápasů.