MD : Z Krkonoš s plným ziskem

Zveřejněno 13.12.2010 | kulda
Krkonoše SKLH Žďár nad Sázavou
20., neděle 12.12.2010
Krkonoše - SKLH Žďár nad Sázavou krk - ZNS
Krkonoše: Prchlík (Polák) - Tauchman, Junek, Kadavý, Erban, Petřík, Stanev, Krsek, Augustín, Vacek, Smékal, Kerekanič, Šelep, Vitoušek, Bjelka, Žalud, Bulíček, Průšek
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Ptáček) - Němec A.(C), Linsbauer, Vlček, Koláček R., Koláček J., Kochánek - Mäki, Němec R., Vacek - Šebesta, Skotar, Kittler - Šimák, Svoboda, Macháček - Pěška
Branky a nahrávky: 31.Stanev (Krsek) - 3.Němec A. (Koláček R.,Mäki), 29.Koláček R. (Vacek), 35.Němec R. (Mäki), 40.Macháček (Šebesta)
Rozhodčí: Svoboda - Schánil, Vácha
Vyloučení: 6:6
Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 18:18
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4
T R U T N O V - Nedělní, dvacáté kolo ligy mladšího dorostu přivedlo hráče SKLH Žďár nad Sázavou do zasněžených Krkonoš. Tentokrát na ledě Trutnova poměřily svoje síly s mužstvem stejného názvu a to s celkem HC Krkonoše. V tomto týmu se objevují mimo hráčů Trutnova i dorostenci z Vrchlabí. Třetímu setkání těchto mužstev v letošní sezoně předcházely zápasy druhého kola na zimním stadionu ve Vrchlabí kde žďárští zvítězily deset tři a potom v kole jedenáctém na domácím ledě vyprovodily hráče Krkonoš jedenáct jedna. V posledních kolech však krkonošští uhrály několik vyrovnaných výsledků s týmy z popředí tabulky a proto bylo otázkou jak nedělní měření sil dopadne.

Reportáž

Vyrovnaná první část hry přinesla jediný přesný zásah. Po střele R.Koláčka dorazil puk do soupeřovy branky kapitán hostí A.Němec. Jinak se obě mužstva snažila, aby neinkasovala a tomu odpovídal i poměr střel vyslaných na soupeřovu svatyni. Byl totiž po sedmi na obou stranách.
Do druhé třetiny nastoupili aktivněji hosté za což jim byl odměnou druhý gól, kterého docílil po střele od modré čáry R.Koláček, když "černou" práci před brankou soupeře odvedl R.Němec. Jejich snahu o aktivnější hru oproti první části přibrzdil rychlý brejk domácích. To Krsek vyslal Staneva, ten se prohnal okolo obránce a pěkným blafákem snížil na dva jedna. Hosté sice na chvíli znejistěli, ale když ve třicátépáté minutě vyřešil přečíslení dvou na jednoho ideálně načasovanou přihrávkou Mäki na R.Němce bylo vedení žďárských opět navýšeno na rozdíl dvou branek. Ještě veseleji bylo hostům když v poslední minutě druhé třetiny zvýšil Macháček na čtyři jedna. Ten totiž z mezi kruhů "zametl" Šebestovu přihrávku za záda domácího brankáře.
V poslední části hry se domácí snažily utkání zvrátit na svoji stranu nebo jej alespoň zdramatizovat, ale herní kvalita byla již na straně hostí, kteří pozorně bránili a podnikali nebezpečné protiútoky. Gól se jim znich již vytěžit nepodařilo, i protože dvakrát zazvonila tyčka, ale utkání poměrně v pohodě dovedli do vítězného konce. Body si tedy z truntnovského zimního stadionu odvezli zaslouženě.
Poslední dvě kola, která budou v tomto roce odehrána připadají na čtvrtek 16.prosince 2010 kdy se v 16:30 na domácím ledě utkají mladší dorostenci SKLH Žďár s celkem Benátky nad Jizerou a v sobotu 18.prosince 2010 kdy v 17:30 opět doma poměří svoje síly s mužstvem D.Králové/Náchod.

Ostatní výsledky 20.kola :
Benátky n.Jiz.  -  Třebíč             2:8
Č.Budějovice B  - Kobra Praha         2:4
Liberec B   - Jindřichův Hradec       5:3
Kolín - D.Králové/Náchod              5:1
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Měl jsem z utkání trochu obavy. Přestože jsou Krkonoše v tabulce poslední udělaly v poslední době několik solidních výsledků. Při systému střídavých startů a hostování nikdy nevíme na jaké mužstvo vlastně narazíme. Nakonec se ukázalo, že jsme byli lepším mužstvem a vyhráli jsme zaslouženě. V mužstvu začíná být zdravý boj o místa v základní sestavě a někteří hráči, kteří hrají na hraně účasti, dobře pochopili, jaká hra je do ní může dostat.