Benešov povolil Plamenům pouze zdramatizování

Zveřejněno 08.01.2011 | mk
Benešov SKLH Žďár nad Sázavou
26., sobota 8.1.2011
Benešov - SKLH Žďár nad Sázavou BNS - ZNS
Benešov: Rückl – Košatka, Kouba, Verbík R., Zeman, Strnad, Jágr, Jonáš, Burda, Srdínko, Kaňka, David, Holánek L., Starec, Kouřil, Vacek, Drda
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Jícha, Koželuh, Pleva, Šír, Smejkal, Sobotka R., Doležal – Vránek, Sobotka M., Plachý – Kunstmüller, Štěpánek, Ježek, - Dítě, Bukáček, Dobiáš - Vítek, Křenek, Kotlík
Branky a nahrávky: 1. Kaňka (Jágr, Zeman), 7. David (Holánek), 42. Kouba (Kaňka, Holánek), 47. Jágr (Kaňka) - 13. Vítek (Kotlík, Smejkal), 49. Kunstmüller (Bukáček, Pleva), 57. Jícha (Koželuh)
Rozhodčí: Würtherle - Nepomucký, Žemlička
Vyloučení: 5:6 navíc Zeman 10 min OT, Košatka 10 + OK (oba BEN) a Štěpánek (ZNS) 10 + OK
Využití: 1:1 V oslabení: 0:1
Diváci: 300
Střely na branku: 24:26
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3
B E N E Š O V – Žďárští hokejisté nedokázali navázat na středeční vítězství a ze středních Čech si neodvážejí žádný bod, ale pouze těsnou porážku. Zápas postrádal z obou stran výraznější náboj a nepřinesl divákům příliš atraktivní podívané. Vodní lvi rozhodli o svém vítězství v první třetině, kterou po bleskové brance v první minutě vyhráli 2:1, zbývající dvě třetiny pak skončily nerozhodně. Domácí vedli již 4:1, ale Plameny dokázaly pouze snížit na rozdíl jediné branky a na vyrovnání již nestačily.

Foto: Veronika Marková

Reportáž

Domácím hokejistům se podařil ideální vstup do zápasu. Po úvodním vhazování se po křídle dostal do pásma Michal Kaňka a již po dvaceti sekundách hry, střelou zápěstím překvapil Slámu. Rychle inkasovaná branka žďárské hokejisty hodně zaskočila a ti se nebyli schopní dostat do tempa. První polovina úvodní třetiny patřila jednoznačně domácímu celku, který byl viditelně aktivnější. Ze své převahy vytěžili Vodní lvi ještě druhou branku na konci sedmé minuty. Buly ve žďárském obranném pásmu vyhrál domácí Vacek a přihrál Holánkovi, který nabídl kotouč mezi kruhy odkud Ondřej David propálil podruhé Slámu.

Domácí měli další šance, ale Slámu již nepřekonal ani Jágr, který si před něj vybruslil, ani o chvíli později Zeman, který zakončoval akci tří proti jednomu. Ve druhé desetiminutovce již hosté srovnali krok s domácími a hra se vyrovnala. Objevily se i první šance a jako je u Plamenů zvykem, zůstaly ve většině případů bez gólového efektu. Největší šanci ke skórování měl Plachý, který dostal ideální přihrávku na útočnou modrou, odkud se úplně osamocen a nikým neatakován řítil na Rückla, jenž však tasil svoji bleskurychlou lapačku a vytěsnil střelu, která dobře směřovala do horního rohu branky, na její horní síť.

Na druhé straně se v podobné šanci ocitl Strnad, ale ani on svého protivníka v brance nepřekonal. Třináctá minutě konečně přinesla hostům první branku. Po přihrávce Tomáše Smejkala předal kotouč Dan Kotlík na volného Davida Vítka, který bez přípravy vymetl pavučinu Rücklovy branky. Hned za další minutu se do brejku dostal Pleva a za záchranou brzdu v podobě nedovoleného zákroku musel zatáhnout Srdínko. Za jeho hákování nařídil hlavní arbitr trestné střílení. Rückl však Plevu dobře vybruslil, ten nezakončil dobře a jeho střela skončila mimo tyče. Zbytek třetiny již nic zajímavého nenabídl a tak první přestávku trávili o jeden gól spokojeněji domácí Vodní lvi.

V prostřední třetině byli o něco aktivnější žďárští hokejisté, ale celkový obraz hry nebyl nijak atraktivní ani z jedné strany a tři sta diváků se asi příliš nebavilo. Celá dvacetiminutovka nepřinesla žádnou změnu skóre, ale pouze poskrovnu šancí obou soupeřů. Na straně hostí měl nejblíže k brance Plachý, který přestřelil odkrytou benešovskou branku. Podobně naložil se svojí šancí na druhé straně Jágr, který se uvolnil do skvělé pozice, ale také vyslal kotouč příliš vysoko. Ve druhé polovině třetiny nedokázal po nadějné akci Vítek překonat Rückla. Velkou příležitost měl k vyrovnání Vránek, který se do výborné střelecké pozice před brankou dostal v přesilové hře, ale i jeho koncovka byla hodně nepřesná.

Začátek třetí třetiny patřil opět Benešovským, kteří již po dvou minutách využili přesilovou hru. Do výhodné střelecké pozice, ze které vyslal přesně umístěnou střelu, si nabruslil Michal Kouba, jemuž adresoval přesnou příhru Michal Kaňka. A nebyl to nikdo jiný, než znovu nejproduktivnější hráč druholigové soutěže, který měl na svědomí i čtvrtou banku v sedmačtyřicáté minutě, když přesně našel Radka Jágra, který si šikovně položil Slámu a zasunul kotouč za jeho záda.

V dnešním zápase hráči diváky hokejem příliš nebavili a tak se v polovině třetiny rozhodli Štěpánek a Košatka okořenit utkání boxerskou vložkou, rozhodčí jejich výstup následně obodoval tresty do konce utkání. Vzápětí pak vrátil naději žďárské družině Kunstmüller. Ve vlastním oslabení ujel Miroslav Bukáček, jeho bekhendové zakončení Rückl ještě vyrazil, poradil si i s první dorážkou, ale na druhou od Luboše Kunstmüllera byl již krátký. O minutu později Sláma skvěle vytasil svůj beton proti nebezpečné střele Verbíka. Žďárští vycítili šanci a snažili se přidat další kontaktní branku, ale domácí dobře střežili střední pásmo a hosté se jen velmi těžko dostávali před Rücklovu branku.

Když to nešlo z blízka, zkusil to Martin Jícha od modré pouhým nahozením a k překvapení všech skončil kotouč až v síti benešovské branky. První „áčková“ branka juniora Jíchy přinesla Žďáru naději do zbývajících dvě a půl minuty zápasu. Vodní lvi však nezpanikařili a závěr zápasu odehráli naprosto bravurně a zkušeně si svoje vítězství ohlídali. Prakticky Plameny nepustili do žádného výraznějšího závěrečného tlaku a ani k powerplay.

Ani podruhé letos nedokázali Žďárští získat body na benešovském stadionu a vracejí se domů s prázdnou. Ve středu čeká Plameny opravdová zkouška ohněm, když na Bouchalky přijedou „oblíbení“ Kolínští Kozlové.

 

Ohlasy po utkání

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Těžko se mi ten dnešní zápas hodnotí, protože to byl takový divný hokej a to z obou stran. Nemělo to šťávu... My jsme se nemohli dostat do tempa, špatně jsme bruslili, vázla souhra, nevycházely přihrávky. Jako již tradičně opět několik neproměněných vyložených šancí i když ani těch tentokrát tolik nebylo. Do určité míry to asi ovlivnil ten nešťastný rychlý gól na začátku, ale ani soupeř toho moc nepředvedl. Rozhodně to nevypadalo jako zápas prvního s předposledním, nějak významný rozdíl mezi námi v žádném případě nebyl. Skoro bych řekl, že ten zápas neodpovídal ani téhle soutěži.