Trápení pokračuje – Debakl v Trutnově

Zveřejněno 19.12.2010 | mk
Trutnov SKLH Žďár nad Sázavou
23., neděle 19.12.2010
Trutnov - SKLH Žďár nad Sázavou TRU - ZNS
Trutnov: Škrabejl - Malinský, Klement, Antonín, Kuna, Mlejnek, Mečiar, Provazník, Poul - Jindřich, Havlíček, Chytráček, Procházka, Šimoníček, Březina, Macháň, Berger, Chochola, Dlab, Mikolášek, Stehno
SKLH Žďár nad Sázavou: Štrof - Souček, Koželuh, Smejkal, Pleva, Heřmanský, Sobotka, Vránek, Plachý, Sobotka, Bukáček, Kunstmuller, Díté, Dobiáš, Štěpánek, Kotlík, Ježek, Havelka
Branky a nahrávky: 4. Procházka (Kuna), 9. Procházka (Šimoníček, Mikolášek), 36. Chytráček (Jindřich), 41. Jindřich (Havlíček, Malinský), 50. Berger (Malinský , Procházka), 51. Mlejnek, 53. Chytráček (Jindřich), 57. Berger (Šimoníček), 60. Chtyráček - 16. Vránek (Sobotka, Plachý), 24. Dítě, 32. Kunstmuller (Pleva, Dítě)
Rozhodčí: P. Würtherle Vyloučení: 4:7 Využití: 6:1 V oslabení: 1:0
Diváci:
Střely na branku: 38:31
Průběh utkání: 2:0, 2:3, 9:3
T R U T N O V – Přestože do zápasu vstoupili domácí výborně a rychle vedli 2:0, dokázaly Plameny odpovědět a otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Hrubě se jim však nepodařila závěrečná třetina, ve které inkasovali hned po půlminutě hry a pak ještě pětkrát. O úspěchu trutnovských Draků rozhodly především bravurně zvládnuté přesilové hry, když z devíti branek jich dali pět při početní výhodě, proměnili trestné střílení a jako bonus přidali jednu ve vlastním oslabení. Ve středu pojedou Žďárští k poslednímu zápasu tohoto roku do Pelhřimova a tentokrát v roli úplného outsidera.

Foto: Tomáš Marek

Reportáž

Do zápasu vstoupili lépe domácí hokejisté, když dokázali využít hned první dvě přesilové hry i když do vážné šance se nejprve v oslabení dostali hosté. Ve čtvrté minutě po sólové akci otevřel skóre Stanislav Procházka. Stejný hráč si v deváté minutě vyměnil nahrávku se Šimoníčkem a zvýšil na 2:0. V šestnácté minutě potrestali chybu domácích Žďárští, když po asistenci Romana Sobotky a Jiřího Plachého, dorazil kotouč za Škrabejlova záda Jakub Vránek . Hosté vyrovnali hru po úvodním náporu domácích, ale další branka v první třetině již nepadla.

Hned v úvodu prostřední části hry zahrozili opět domácí, ale Chytráček pouze rozezvonil tyč Štrofovy branky. Další minuty patřily Žďáru, který svého soupeře ve druhé třetině výrazně přehrával. Vytěžili z toho vyrovnávací branku, kterou zařídil Jiří Dítě, když svým pohybem donutil trutnovského obránce k chybě, vystihl jeho rozehrávku a přesnou střelou rozvlnil podruhé síť Škrabejlovy branky. Domácí byli vývojem ve druhé třetině zaskočeni a Žďár se dostával do dalších šancí, které ovšem jako tradičně nedokázal zužitkovat.

Prosadil se až v jedenatřicáté minutě Luboš Kunstmüller, který s přispěním Martina Plevy a Jiřího Dítěte otočil vývoj skóre ve prospěch Plamenů. Ty měly další obrovskou příležitost pojistit své vedení, ale puk skončil nad horní tyčkou odkryté trutnovské branky. Promarněné šance hosté ještě více litovali v třicáté šesté minutě, když Petr Chytráček dělovkou prostřelil Štrofa a vyrovnal. Vzápětí hráli domácí další přesilovku a byla to jediná, kterou v zápase nedokázali zužitkovat. Nejblíže k tomu měl Chochola, jehož střelu z výborné pozice vykryl Štrof rozklekem. Těsně před druhou sirénou ještě čárový rozhodčí přesvědčil hlavního k dalšímu vyloučení žďárského hráče. Nabídnutou přesilovku si Draci téměř celou nechali na závěrečné dějství.

A bylo to dějství, které si Žďárští určitě za rámeček nedají. Vše začalo bleskovým využitím zmíněné přesilovky již po osmnácti vteřinách z hole Ladislava Jindřicha, který vrátil domácím vedení. Vyrovnat mohl jen o pár sekund později Kunstmüller, který osamocen mohl pohodlně zavěsit do z více než poloviny odkryté branky, ale než se k tomu odhodlal, ocitl se za brankou. O osudu utkání definitivně rozhodla polovina třetí třetiny, když v rozmezí čtyřiceti sekund poslal rozhodčí dva hostující hráče na trestnou lavici. Domácí si nenechali dvojnásobnou výhodu uniknout a stoprocentně ji zužitkovali. Nejprve se prosadil Berger a následnou standardní přesilovku proměnil Viktor Mlejnek.

Zoufalství hostujícího Žďáru jen dokreslila sedmá branka, kterou vsítil Petr Chytráček ve vlastním oslabení. To však stále nebylo vše a hosty čekal ještě velmi hořký závěr zápasu. V sedmapadesáté minutě se ke zblokovanému puku dostal opět Berger a nekompromisně jej poslal za Štrofova záda. Černou tečku za hororovou třetí třetinou udělal do třetice Petr Chytráček, který půl minuty před koncem dokonal debakl Žďáru, když proměnil nařízené trestné střílení.

Vánoční svátky a Nový rok orámují dvě derby. Ve středu sehrají Žďárští poslední letošní utkání na ledě pelhřimovského Spartaku a zřejmě jen největší optimisté věří v úspěch právě na ledě, kde Žďár již několik let nedokázal bodovat. Doslova prubířským kamenem pak bude utkání 5.ledna na Bouchalkách, ve kterém Plameny otevřou rok 2011 v derby proti poslední Chotěboři.