Po dvoukolovém půstu tři body za vítězství nad Chotěboří

Zveřejněno 06.10.2010 | mk, Michal Kremlík
SKLH Žďár nad Sázavou Chotěboř
7., středa 6.10.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Chotěboř ZNS - CHT
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Smejkal, Heřmanský, Koželuh, Doležal, Fibikar, Pleva - Sobotka M. (A), Vránek, Plachý (C), Bukáček, Kunstmüller, Dítě, Dobiáš, Sobotka R., Kotlík, Kočan, Janda, Dvořák, Mühlfait, Havelka
Chotěboř: Opršal - Jánský, Burián, Škarýd, Fila (C), Krpálek, Bělohlávek, Venc, Hospodka (A), Halamka, Prachař, Nermut, Fink (A), Šulc, Řehoř, Hajek, Popela
Branky a nahrávky: 7. Doležal (Dvořák), 9. Smejkal (Dítě), 34. Kunstmüller (Bukáček), 38. Dítě, 58. Bukáček (Kunstmüller) - 18. Jánský (Prachař, Bělohlávek), 48. Šulc (Jánský)
Rozhodčí: Čech - Bilík, Musil Vyloučení: 7:7 Využití: 1:0 V oslabení: 0:1
Diváci: 764
Střely na branku: 29:30
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Více než sedm stovek diváků vidělo dnes na žďárských Bouchalkách utkání, které se sice nezařadí mezi ty nejpohlednější, ale domácí hokejisté v něm potěšili své fanoušky vítězstvím. Po jednobrankovém vedení v první třetině přišel rozhodující zlom ve druhé části prostřední třetiny, kdy žďárští dvěma trefami odskočili na rozdíl tří branek. V závěrečné části zápasu Chotěboř snížila, ale Bukáček při hře hostí bez brankáře pečetil důležité vítězství Plamenů gólem do prázdné branky. Dnešní utkání kontrastovalo s minulým domácím zápasem proti Nymburku, ve kterém domácí hráli velmi dobrý hokej a soupeře jasně přehrávali, avšak nedosáhli ani na jeden bod, zatímco dnes si po nevýrazném výkonu připisují tři body do druholigové tabulky.

Foto: Tomáš Marek

Reportáž

Plameny vstoupili do zápasu s Chotěboří aktivněji. I přes oslabení, když se po necelé půlminutě od zahájení utkání nechal na dvě minuty vyloučit Koželuh, nepustili soupeře do vážnější šance. Žďárským se dokonce ve čtyřech podařilo dostat do přečíslení a následně do poměrně slibné příležitosti, jejich pokus ale chotěbořský brankář Opršal vyrazil. Na začátku šesté minuty mohl skórovat domácí Kunstmüller, když se obranou prokličkoval až před Opršala. Ten však znovu kotouč vyrazil. Po necelých dvou minutách už ale tolik štěstí neměl. Po přihrávce Dvořáka ho tvrdou střelou od modré překonal žďárský obránce Doležal a poslal domácí do vedení. Na začátku deváté minuty se diváci v hledišti rozjásali podruhé. V početní převaze po faulu Prachaře branku trefil Smejkal. S odpovědí ale přichází v osmnácté minutě Jánský a v oslabení snížil na rozdíl jednoho gólu. Úvodní třetina tak skončila těsným vítězstvím domácích Plamenů.

Do druhé třetiny vešli hokejisté chotěboře s odhodláním vyrovnat. Hostující tým o něco lépe bruslil a dokázal těžit z chyb v domácí obraně. Velké problémy měl žďárský gólman na začátku čtyřiadvacáté minuty, kdy se před něj dostal Prachař. Mírná převaha hostů pokračuje i nadále, nikomu se však puk za Slámova záda protlačit nepovedlo. Ve čtyřiatřicáté minutě se však domácím podařilo získat puk ve středním pásmu a po ukázkovém přečíslení zakončil do odkryté branky Kunstmüller. Konec druhé třetiny se nesl ve znamení vylučování na obou stranách. Žďárští se dokonce dostali na necelou minutu do třech, ale zásluhou šikovného bránění a vyhraných buly nepustili soupeře v podstatě do žádné větší akce. I další branku v pořadí měli na svědomí Žďárští. Do samostatného nájezdu se po chybě v chotěbořské obraně dostal Dítě a kotouč poslal gólmanovi mezi nohama. Ke konci třetiny viděli diváci puk za zády Opršala ještě jednou, branka ale nebyla uznána a domácí odcházeli do kabin se tříbrankovým náskokem.

V poslední třtině byl k vidění rychlý a bojovný hokej na obou stranách. Lepším mužstvem v ní byla sice chotěboř, většina jejích akcí ale troskotala na Slámovi. Znovu překonat žďárského brankáře se podařilo až na konci osmačtyřicáté minuty, když Šulc uklidil vyražený kotouč do odkryté branky a snížil tak na rozdíl dvou branek. Toto skóre zvedlo hostujícímu týmu sebevědomí a po oddechovém čase se opět tlačili o útočné třetiny. Žádnou nebezpečnou střelu ale na Slámu neposlali. Na začátku osmapadesáté minuty po vyhraném buly opustil Opršal svoji klec a hosté zkoušeli dohnat dvougólové manko v šesti. To ale trvalo jen několik vteřin. Gól do prázdné brány vstřelil Bukáček a potvrdil tak dnešní výhru Plamenů před svým publikem.

Fotogalerie