Vítěznou sérii Plamenů přerušil Nymburk

Zveřejněno 28.09.2010 | Michal Kremlík
SKLH Žďár nad Sázavou Nymburk
5., úterý 28.9.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Nymburk ZNS - NYM
SKLH Žďár nad Sázavou: Kousal (Sláma) - Smejkal, Heřmanský, Koželuh, Doležal, Pleva, Fibikar - Sobotka M., Vránek, Plachý (C), Bukáček, Kunstmüller, Dítě, Dobiáš, Sobotka R., Bašnár, Havelka, Štěpánek, Kotlík, Mühlfait
Nymburk: Blažíček (Škubal) - Müller, Hataš, Zákoutský, Sem, Vlach, Pánek, Kozák, Ulrych, Dvořák (C), Klíma, Zadina, Zvolenský, Šimek, Němeček, Vacek, Hladík, Hejtmánek
Branky a nahrávky: 1. Klíma, 27. Šimek (Zvolenský)
Rozhodčí: Hejduk - Samuel, Zídek
Vyloučení: 8:8 Využití: 0:0
Diváci: 638
Střely na branku: 40:16
Průběh utkání: 0:1, 0:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po dvou zápasech venku se žďárské Plameny opět představily před domácím publikem. I přes to, že byly po většinu utkání lepším a hokejovějším mužstvem, nepodařilo se jim vstřelit jediný gól. Naopak jediná minuta stačila hokejistům Nymburka k úvodní brance. V druhé třetině hosté překonali gólmana podruhé a náskok dvou branek si uhlídali až do konce utkání, čímž připravili Žďár nad Sázavou o tři domácí body.

Foto: Veronika Marková

Reportáž

Utkání začalo nečekaně ostře. Už necelou minutu po úvodním vhazování využil chyby v rozehrávce hostující Klíma a po samostatném nájezdu na Kousalovu branku se nemýlil. Na rozdíl dvou branek ještě mohl ve čtvrté minutě zvýšit Šimek, jeho střelu ale žďárský gólman vykryl. O pár vteřin později měl velkou příležitost vyrovnat Fibikar, jeho bomba od modré však těsně minula Blažíčkovu klec. Žďárský tlak ukončil v desáté minutě až hlavní rozhodčí Hejduk. Za sekání poslal na trestnou lavici Bukáčka a zařídil tak přesilovou hru Nymburka . Žďárští ale výtečně bránili a po nahození kotouče před branku hostí se v oslabení dostal do slibné pozice Koželuh. S jeho střelou ale neměl žďárský odchovanec Robin Blažíček střežící branku Nymburka větší problém. V momentě, kdy na led naskočil z trestné lavice Bukáček, hlavní rozhodčí přerušil hru znovu a za podražení potrestal dvěma minutami žďárského útočníka Martina Sobotku. Ani v tomto oslabení ale Žďárští nepustili soupeře k větším šancím. Třetina se dohrávala po většinu času před Blažíčkem, kde se domácí dostali do několika velmi slibných příležitostí. Proměnit však některou v gól se však Plamenům nepodařilo.

Do druhé třetiny vstoupili Žďárští s touhou po vyrovnání. Dokázali si vytvořit bezpočet slibných šancí, které ale většinou končili pod výstrojí brankáře Blažíčka. V šestadvacáté minutě dostal Pleva od soupeře přesnou přihrávku na modrou. Samostatný nájezd ale zakončil těsně vedle. O minutu později na druhé straně našel Zvolenský před žďárskou brankou úplně volného Šimka, který blafákem nemilosrdně překonal brankáře Kousala a zvýšil na rozdíl dvou branek. V osmadvacáté minutě dostal žďárský tým po faulu Pánka výhodu přesilové hry. Během ní ale Plameny nedokázali přesně kombinovat a nedostali se k jediné střele. V jednatřicáté minutě ujel hostující obraně Pleva, ale i jeho střelu ze dvou metrů Blažíček zlikvidoval. O čtyři minuty později se na druhé straně dostal do brejku Hejtmánek, jeho střelu však žďárský gólman betonem vytlačil do rohu. Až do druhé sirény pokračoval tlak domácích, ale Blažíček měl před bránou doslova vyzděno. Do kabin tedy hosté odcházeli s dvoubrankovým náskokem.

Poslední třetina začala po návratu pánka z trestné lavice přesilovou hrou Nymburka. Dvě minuty za podražení vyfasoval Pleva. Během oslabení hokejisté Nymburka vyslali na kousala jedinou nebezpečnější ránu od modré a do návratu Sobotky se Žďárští úspěšně bránili. Následně pokračoval nátlak domácích. Překonat Blažíčka se ale nikomu nepodařilo. V osmačtyřicáté minutě si na modré do samostatného nájezdu zpracoval přihrávku útočník Nymburka Klíma, podruhé ale Kousala nepřekonal.

Do konce zápasu si domácí vytvořili několik velmi slibných příležitostí, byli jasně lepším a bojovnějším týmem, ale Blažíček za sebe puk v žádném případě pustit nehodlal. Po závěrečné siréně byli tedy šťastnějším týmem hokejisté z Nymburka a domů si vezou tři body.

 

Ohlasy po utkání

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Každopádně chci soupeři pogratulovat k vítězství, k jeho velmi dobré defenzivě. Zároveň je to ale dávka ironie, poděkovat vlastně k obrovskému štěstí, které dnes Nymburk potkalo Myslím si, že jsme dnes Nymburk přehrávali ve všech směrech. Hosté v podstatě měli dvě střely, které jim tam padli a ten kdo to tady na zimním stadionu viděl, musí jenom potvrdit. S panem Šimonem (generální manažer SKLH Žďár nad Sázavou, pozn. redakce) jsme se dokonce shodli, že i kdybychom dnes hráli deset třetin, ten gól nám tam prostě nepadne. Ty šance tam byli opravdu obrovské, ale i takové zápasy se stávají. Já jsem hráče velmi pochválil za jejich přístup a že na ledě nechali kus svého srdce.

Nakonec chci moc poděkovat fanouškům, kteří vytvořili i přes nepříznivé skóre skvělou atmosféru po celý zápas, výborně fandili a na hráčích to bylo opravdu vidět. Věřím tomu, že jsme si dnes všechnu smůlu vybrali a v neděli to bude už jenom lepší.

Pavel Bičiště (trenér NED Hockej Nymburk):
Přijeli jsme sem odbránit, určitě přivézt nějaké body. Že dosáhneme na tři jsme ale nečekali. Známe vaše mužstvo z minulého roku, kdy jeden ze zápasů skončil házenkářským výsledkem. Nakopnul nás první gól, který vlastně padl jen několik vteřin po zahájení utkání. V první třetině jsme také měli možnost několika přesilových her, nebyli jsme ale schopni zavézt kotouč do útočného pásma a udržet ho tam, byla to katastrofa. Klíčové bylo, že soupeř zápas nezvládl gólově, jinak by byl výsledek úplně někde jinde.

V druhé třetině se nám povedlo vstřelit gól a zvýšit na 2:0, což jsme s přispěním nemalého množství štěstí kontrolovali a udrželi do konce zápasu. Soupeř byl po celou dobu silnější a sehranější. My máme šest kluků ze základu na marodce, proto to pro nás nebylo vůbec lehké. Přivézt proto všechny body z venku je pro mě výborný výsledek, ale je teprve začátek soutěže. Každopádně ale spokojenost.

Fotogalerie