Žďár udělal výlov Vajgaru

Zveřejněno 23.09.2010 | Kremla, mk
Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
3., středa 22.9.2010
Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
Jindřichův Hradec: Kubeš - Ištvánik, Chmel, Janda, Maryška, Tupý, Heršálek, Mazanec, Dvořák Michael, Dvořák Marek, Schmidt, Bula, Skokan, Dolina, Repkin, Kroupa, Petráček, Sýbek
SKLH Žďár nad Sázavou: Kousal - Smejkal, Heřmanský, Koželuh, Jícha, Pleva, Fibikar - Sobotka M., Vránek, Plachý - Bukáček, Kunsmüller, Dítě - Dobiáš, Sobotka R., Bašnár - Štěpánek, Kotlík, Havelka
Branky a nahrávky: Sýbek (Tupý, Bula), 47. Bula (Schmidt, Heršálek), 39. Bula (Schmidt, Kubeš) - 15. Bukáček (Dítě, Kunstmüller), 21. Plachý (Koželuh, Sobotka.M), 28. Plachý (Sobotka M.), 44. Sobotka M. (Vránek, Heřmanský)
Rozhodčí: Pražák - Hák, Zíka Vyloučení: 5:6 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Diváci: . Střely na branku: 21:23
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C - Přestože byl dnes ještě poslední letní den, proběhl v Jindřichově Hradci již podzimní výlov. V sítích žďárských hokejistů však neuvízli kapři z rybníka Vajgar, ale tři body z nedalekého zimního stadionu. Žďárští předvedli velmi kvalitní hokej a hlavně bojovný a zodpovědný výkon. Po většinu utkání byli lepším a hokejovějším mužstvem. Jihočeši sice v závěru zvedli hlavy a mocným finišem ještě zdramatizovali zdánlivě ztracené utkání, ale uhasit Plameny již nedokázali. Ze dvou duelů proti celkům z jihu Čech dokázali hokejisté SKLH vybojovat plný šestibodový zisk. V neděli Žďáráci vyrazí do Podkrkonoší k zápasu proti Trutnovu a hned ve sváteční úterý je uvidíme již zase doma na Bouchalkách v utkání s Nymburkem.

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

Utkání začalo vcelku opatrně. Mírnou převahu si ale vytvořili hosté, kteří Vajgar až na pár výjímek nepustili ke Kousalově brance. V páté minutě se v dobré pozici ocitl hostující Bašnár, trefil ale pouze tyč Kubešovi branky. O dvě minuty později ještě vypálil na domácí branku Kunstmüller, jeho střela ale našla konec v Kubešově lapačce. Ke změně skóre došlo až pět minut před první sirénou, kdy po zmatcích v domácí obraně vsítil puk do hradecké branky Miroslav Bukáček po asistenci Jiřího Dítěte a Luboše Kunstmüllera. Těsně před koncem prví třetiny ještě sehráli hosté po faulu Sýbka docela slibnou přesilovku, stav utkání se už ale nezměnil a do kabin odcházeli šťastnější hosté. V úvodní části zápasu měli hosté řadu dalších šancí a náskok Žďáru mohl být komfortnější.

Druhá třetina začala pěkně zostra. Po pouhých osmatřiceti sekundách zvýšil Jiří Plachý na rozdíl dvou branek, když společně s Alešem Koželuhem a Martinem Sobotkou, předvedli jindřichohradeckým divákům ukázkové přečíslení se zakončením do prázdné branky. Zdrcený Vajgar se ale se stavem na časomíře smířit nehodlal a v sedmadvacáté minutě při přesilové hře trefou Jana Sýbka snížil na nejtěsnější jednobrankový rozdíl. Poté už byla vidět bojovnost a chuť domácích, ale o minutu později bylo jejich snažení opět zmraženo. Přišla rychlá odpověd, kdy se po asistenci Martina Sobotky znovu trefil kapitán Jiří Plachý.

Posledních pět minut prostřední části hry bylo ve znamení dvojnásobných přesilovek na obou stranách, Nejprve byl vyloučený hradecký Repkin a následně se před Kousala prodíral Skokan a to tak, že při tom jeho hůl pocítil jeden z hostujících hráčů v obličeji a žďárští získali přesilovku pěti proti třem. Nedohráli ji však dokonce, protože faulem si ji sami zkrátili a nedovoleně si počínali i o chvíli později, takže s dvojnásobné výhody byla rázem dvojnásobná nevýhoda. Ani jedno z mužstev však nedokázalo této situace využít ve svůj prospěch. Druhá siréna tak poslala hosty do kabin, se slibným vedením 1:3.

Závěrečná třetina přinesla do zápasu velké drama. Ve čtyřiačtyřicáté minutě tomu však nic nenasvědčovalo, neboť v tu chvíli využil v přesilovou hru Martin Sobotka, který zvýšil na rozdíl tří branek, když zametl Kubešem vyražený puk za jeho záda s předchozím přispěním Jakuba Vránka a Víta Heřmanského. V sedmačtyřicáté minutě se však po nahození Smidta, ujal puku domácí Jan Bula a ze třech metrů přesnou střelou vrací Vajgaru naději. Jihočeši vycítili šanci na zvrat a následně vytvářeli čím dál silnější tlak.

Domácí ještě spálili několik dobrých šancí a jejich chuť zvrátit utkání se stupňovala. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou, dokonce Vajgar snížil na rozdíl jediného gólu opět zásluhou Jana Buly, který dostal ukázkový pas od Smidta. Po oddechovém čase domácích zůstala Kubešova branka prázdná. S šesti hráči v poli se jindřichohradečtí vehementně snažili o vyrovnání a neměli k tomu daleko, ale Kousal byl bezchybný. Hosté málem využili opuštěné klece, když dvakrát z obou stran trefili tyč. Do konce zápasu se ale už nic nestalo a hosté si udrželi zasloužené vítězství a z jihu Čech vezou tři body na Vysočinu.

 

Ohlasy po utkání

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
V první řadě bych chtěl poděkovat svým svěřencům za jejich výkon, vůli a touhu jít po vítězství. Myslím, že se znovu potvrdilo to, co nás docela trápí. Relativně sice dáváme dost gólů, ale máme vždy bezpočet vyložených šancí, které spálíme. Kdybychom jen v té první třetině toho víc proměnili, mohl ten zápas být mnohem klidnější a ne takovéhle drama. Jinak si myslím, že to byl pěkný zápas a pěkný hokej z obou stran. Nyní když to takhle dobře dopadlo, tak mohu říci, že tím jak bylo utkání zdramatizované, má to naše vítězství ještě výrazně větší cenu.
Poprvé dnes nastoupil v „áčku“ pod Vaším vedením junior Martin Jícha, jak hodnotíte výkon mladého obránce?
Byl výborný a odvedl stoprocentní práci, musím říci, že mě až překvapil. Měl jsem na něj dobré reference a rozhodně mě nezklamal. K tomu nemám co dodat.

Miloslav Čech (trenér KLH Vajgar Jindřichův Hradec):
Bohužel musím konstatovat, že na takhle silný tým nejde úspěšně hrát s mančaftem který teď máme, protože je hodně slepovaný, často na poslední chvíli. Něco trénujeme, ale pak do zápasu musíme hrát něco jiného, protože jsme v jiné sestavě. Nejsou ještě vyřízené některé přestupy, trápí nás řada zranění a pořád se snažíme nějak doplnit obránce. Viděli jsme, že Žďár přivezl kvalitní mužstvo a na takovéhle hráče už musíme být pohromadě a něco natrénováno. Ještě jakš takš to šlo v první třetině, kdy jsme inkasovali po takové naší naivní chybě. Druhou třetinu jsme však totálně vyhořeli, tam nás Žďár tlačil a byl daleko lepší. Pozitivní na té prohře je to, že kluci to nezabalili a i když jsme prohrávali o tři branky, tak lidem ukázali, že se o to ještě chtějí poprat. V závěru utkání se to ještě mohlo podařit, protože i to power-play jsme hráli poměrně slušně a šance tam byly.
V loňské sezóně jste měli podobně pomalý rozjezd, budete letos opět vstoupat tabulkou vzhůru ?
V to doufám, protože máme ve hře ještě dva vynikající střelce, nejlepšího hráče loňské sezóny Kupce, který zatím není k dispozici, ale brzy by se měl již uzdravit. Měl by o víkendu být Mařík a čekáme na vyřízení Vinogradova a ještě jednoho Rusa, takže by to snad mohlo začít fungovat lépe, abychom ty lidi tady trochu bavili.

Fotogalerie