MD : Solidní hra = solidní výsledek

Zveřejněno 03.12.2010 | kulda
SKLH Žďár nad Sázavou Bílí Tygři Liberec
18., sobota 4.12.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Bílí Tygři Liberec ZNS - LIB
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Ptáček) - Koláček R., Němec A.(C), Vlček, Linsbauer - Mäki, Jícha, Pazourek - Šebesta, Skotar, Šimák - Šmída, Němec R., Vacek - Svoboda
Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Krejbich) - Kolmann, Potocký, Novotný, Macek, Hubáček,Pacan, Vondráček, Heřmánek, Černohous(C), Verner, Revaj, Prokorát,Sýkora, Babec
Branky a nahrávky: 16.Skotar (Šebesta), 33.Vacek (Vlček), 39.Jícha (Vacek), 41.Mäki (Pazourek), 44.Mäki (Pazourek) - 23.Prokorát (Potocký)
Rozhodčí: Fiksa - Hájek, Majtner
Vyloučení: 4:10,1x10minut
Využití: 2:0 V oslabení: 1:0
Střely na branku: 28:31
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ve čtvrtek se na žďárském ledě předehrával zápas osmnáctého kola ligy mladšího dorostu. Předehrávka byla vynucena účastí několika žďárských hráčů ročníku 96 na mládežnickém tunaji "Beskyd cup" v Ostravě, kterého se zúčastní s výběrem kraje Vysočina. Soupeřem domácích byla záloha libereckých Bílých tygrů. V této sezoně se obě mužstva již jednou utkala a ze vzájemného měření sil, které proběhlo na libereckém ledě, vyšli vítězně domácí hráči, kteří žďárské porazili pět tři. Utkání bylo, ale poměrně vyrovnané a tak se s napětím očekávalo jak dopadne odveta.

Reportáž

Utkání začalo ze strany domácích trochu ustrašeně a liberečtí předváděli proč jsou třetím celkem tabulky. Jistými zákroky se však prezentoval domácí golman. S postupem času se hra vyrovnala a šance začali přibývat i na straně domácích. Ale i hostující golman předváděl svoje umění a tak se stav měnil pouze jednou. V šestnácté minutě vrátil vyraženou střelu od modré čáry za hostujícího golmana Skotar.
Ve druhé části hry přidali Bílý tygři na důrazu v osobních soubojích a výsledkem byla vyrovnávací branka Proktoráta z dvacátétřetí minuty. Po tomto gólu se hra roztříštila na množství osobních soubojů a boj o každý metr ledu. Jak z toho ven ukázal ve třicátédruhé minutě Vacek, který pohotovou střelou z mezi kruhů strhl vedení na stranu Žďáru. A když ve třicátédeváté přidal třetí branku Jícha odcházelo se domácím do kabin o poznání veseleji. Nutno ještě podotknout, že liberečtí vůbec nesložily zbraně, ale jejich gólové šance bravurně zlikvidoval Martin Zelený.
Na začátku třetí třetiny se očekával nástup hostí. Ten by zřejmě i přišel, ale hned ve čtyřicátéprvní minutě zasunul geniální přihrávku od modré čáry do liberecké svatyně nadvakrát Mäki. A o tři minuty později tentýž hráč přidal pátou branku. Ve vlastním oslabení se po přesné přihrávce od Pazourka prosmýkl mezi hostujícími obránci a "vykoupal" brankáře Liberce. Přesto, že se ještě hosté snažili výsledek korigovat a domácí svoje vedení zvýšit ke změně stavu již nedošlo. Šance sice na obou stranách byly, ale oba brankáři se už překonat nenechali. Body zůstaly na Vysočině a pomohly tak domácím udržet kontakt s vyrovnaným středem tabulky. Stínem utkání bylo zranění Linsbauera. Ten po nezaviněném střetu s protihráčem utrpěl lehký otřes mozku a silné pohmoždění krční páteře a musel být převezen k vyšetření do nemocnice.
Přesně za týden od tohoto utkání čeká žďárské mladší dorostence další zápas. Ve čtvrtek 9.prosince přivítají na svém ledě v 16:30 hodin SC Kolín.

Ostatní výsledky 18.kola :
Benátky n.Jiz.  -  Kobra Praha         2:3
Jindřichův Hradec  -  Třebíč           odloženo
D.Králové/Náchod  - Č.Budějovice B     2:5
Krkonoše  -  Kolín                     0:2
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Pěkné utkání s dobrým koncem pro nás. Ukázalo se, že když jsou tahouni, přidají se i ostatní hráči. Liberec byl kvalitní, tvrdý soupeř. Musím celé mužstvo jako celek za předvedenou hru pochválit. Celé to, ale bylo postavené na výkonu brankáře. Zelený konečně předvedl výkon, na který při plném soustředění na hokej, má téměř při každém utkání.