MD : Budějovická anabáze

Zveřejněno 29.11.2010 | kulda
Motor Č.Budějovice SKLH Žďár nad Sázavou
17., neděle 28.11.2010
Motor Č.Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou CEB - ZNS
Motor Č.Budějovice: Píchal (Kadlec) - Werner, Šesták, Holub, Malovec, Šimánek, Carva, Beneš(C), Koupal, Mašek, Jáchym, Štrobl, Marcilis, Matoušek, Veřtát, Hovorka
SKLH Žďár nad Sázavou: Ptáček (25.Zelený) - Němec A.(C), Koláček R., Koláček J., Vlček, Linsbauer - Vacek, Němec R., Šimák - Kittler, Skotar, Šebesta - Macháček, Svoboda, Mäki - Pěška, Šmída
Branky a nahrávky: 14.Koupal (Beneš), 17.Beneš (Koupal), 25.Werner (Štrobl), 30.Beneš (Hovorka), 35.Holub, 37.Matoušek (Marcilis) - 24.Šebesta (Macháček), 39.Kittler, 60.Šmída (Němec R.)
Rozhodčí: Svoboda - Jakeš, Karlín
Vyloučení: 7:2
Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:19
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:3
Č. B U D Ě J O V I C E - Předzápas nedělního zápasu Tipsport extraligy mezi Mountfieldem České Budějovice a Energií Karlovy Vary obstaral zápas sedmnáctého kola ligy mladšího dorostu mezi rezervou Č.Budějovic a SKLH Žďár nad Sázavou. Tito soupeři už jednou svoje síly poměřily v rámci osmého kola na žďárském ledě. Z prvního vzájemného měření sil vyšli vítězně budějovičtí hráči, kteří dokázali ve vyrovnaném utkání porazit domácí tři jedna. Tentokrát napovídalo postavení v tabulce o tom, že favoritem je mužstvo z jihu Čech. Podrobnosti k utkání čtěte níže.

Reportáž

Začátek utkání vůbec nenasvědčoval tomu, že se střetla mužstva z opačných konců tabulky. Vyrovnaná hra z obrany byla devízou obou mužstev. To trvalo až do 14.minuty kdy hosté v útočné třetině propadli a situaci dva na jednoho vyřešil vstřeleným gólem z úhlu Koupal. Aby nebylo jedné brance smutno přidal druhou o tři minuty později kapitán domácích Beneš. Ten si po fatální chybě při obsazování hráčů v okolí vlastní branky žďárskými hráči, vyjel zpoza jejich svatyně a skórovat pro něj nebyl velký problém. Po první části tedy dva nula pro Budějovice.
Druhá třetina začala náporem hostí, kteří ve dvacátéčtvrté minutě snížili náskok na rozdíl jediné branky, když jednu z mála pěkných akcí v utkání zakončil Šebesta po přihrávce Macháčka. Hned vzápětí, ale hosté opět inkasovali když zřejmě tečováný kotouč od modré čáry, skončil opět v hostující brance. Autorem střely byl domácí Werner. Ani střídání brankářů nebylo hostujícímu týmu moc platné neboť ve třicáté minutě protlačil puk z prostoru brankoviště za golmanova záda svojí druhou trefou v utkání Beneš. Pátou trefu a to doslova neboť padla po střele od červené čáry si připsal na své konto Holub. To běžela třicátápátá minuta a hned o dvě minuty později přidal šestý gól Matoušek a ustědřil tak hostům definitivní k.o. Do konce třetiny sice ještě z ojedinělé akce Kittler snížil, ale o osudu utkání bylo rozhodnuto.
V poslední části hry se sice hosté snažili výsledek korigovat, ale zkušeně hrající domácí si utkání pohlídali. Kosmetickou úpravou výsledku byla v šedesáté minutě branka, kterou vstřelil Šmída po přihrávce R.Němce. Další body získali tedy hráči Č.Budějovic zcela poprávu a mohou se dál "vyhřívat" na čele tabulky této skupiny ligy mladšího dorostu.
Následujícím soupeřem SKLH bude ve čtvrtek 2.prosince záloha libereckých Bílých tygrů. Od 15:15 změří tito soupeři svoje síly na ledě ve Žďáře.

Ostatní výsledky 17.kola :
Kolín  -  Benátky n.Jiz.               8:1
Liberec B  -  Krkonoše                 5:1
Třebíč  - D.Králové/Náchod             7:1
Kobra Praha  - J.Hradec                4:3
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Bohužel je to stále stejná písnička. Hrajeme poměrně vyrovnané utkání, "na držení míče" určitě. Pak uděláme jednu, dvě chyby, které soupeř narozdíl od nás bez problémů využije. Chybí nám trochu dravosti. Mužstvo je bohužel složeno z hráčů na kterých v žákovských kategoriích nebyla váha zodpovědnosti v rozhodujících momentech utkání. Málokdo je proto schopen skórovat v okamžicích kdy to mužstvo nejvíce potřebuje.