MD : Tři body ze safari

Zveřejněno 08.11.2010 | Zdeněk Kulíšek
Dvůr Králové n. L. SKLH Žďár nad Sázavou
13., neděle 7.11.2010
Dvůr Králové n. L. - SKLH Žďár nad Sázavou DKR - ZNS
Dvůr Králové n. L.: Honsnejman (Štěpánek) - Rutrle, Zelený, Krumpholz, Mach, Klust(C), Chaloupka, Langpaul, Janata, Chrtek(A), Pekárek, Durst, Vít, Suk, Vigaš
SKLH Žďár nad Sázavou: Ptáček (Zelený) - Němec A.(C), Koláček R., Koláček J., Linsbauer, Vlček, Macek - Vacek, Němec R., Macháček - Kittler, Skotar, Šebesta - Šimák, Svoboda, Pěška - Prchal
Branky a nahrávky: 4.Vít (Rutrle), 26.Klust (Pekárek) - 7.Koláček R., 12.Skotar (Macháček), 41.Šebesta (Kittler)
Rozhodčí: Kryl - Obůrka, Jasný
Vyloučení: 2:4
Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 24:30
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3
D V Ů R   K R Á L O V É - Do města, které má většina lidí spojených ze zoologickou zahradou zajížděli v neděli žďárští hráči v rámci třináctého kola ligy mladších dorostenců. Utkání s mužstvem v jehož řadách nastupují hráči tří měst Dvůr Králové, Náchod a Jaroměř přineslo vyrovnanou podívanou, narozdíl od prvního měření sil těchto soupeřů. Ve čtvrtém kole totiž na svém ledě žďáráci jasně zvítězili osm nula. Nakonec body i tentokrát bralo stejné mužstvo i když ho to stálo víc sil než v případě prvního utkání.

Reportáž

Ve vyrovnané první části hry byli mírně lepším týmem domácí hráči přesto odcházeli do kabin s jednobrankovou ztrátou na svého soupeře. Ujali se sice vedení, když ve čtvrté minutě zužitkoval přihrávku Rutrleho Vít. Domácí mohli jít i do vyššího vedení neboť na přelomu páté a šesté minuty hráli přesilovou hru pět na tři. Svoji šanci však nepromněnili a tak přišel trest. V sedmé minutě vyrovnal po samostatné akci R.Koláček a ve dvanácté minutě strhl vedení na stranu hostí Skotar po přihrávce Macháčka.
Druhá třetina byla vyrovnanou bitvou o každý metr ledu a štěstí se tentokrát přiklonilo na stranu domácích kdy v dvacátéšesté minutě vyrovnal Klust po přihrávce Pekárka. Takže se za stavu dva dva začínalo vlastně znova.
Poslední část hry poprvé v celém utkání výrazněji ovládli hosté a i poměr střel vyzněl v této třetině výrazněji pro mužstvo ze Žďáru v poměru jedenáct ku šesti. Větší aktivita a vůle po vítězství se jim nakonec vyplatila v podobě vítězného gólu, který ve čtyřicátéprvní minutě vstřelil Šebesta po přihrávce Kittlera. Domácí se v závěru snažili skóre opět srovnat a vynutit si tak rozhodující samostatné nájezdy, ale zkušená a obětavá hra hostí jim nedovolila hrát ani power play. Body se tedy po zásluze přesunuli na Vysočinu.
Čtrnácté kolo, které se hraje ve středu 17.11.2010 v 16:30 přivede na žďárský led hráče mužstva Vajgar Jindřichův Hradec.

Ostatní výsledky 13.kola :
Č.Budějovice B  -  Benátky n.Jiz.      6:2
Třebíč  -  Liberec B                   5:3
Kobra Praha  -  Kolín                  5:7
J.Hradec   -  Krkonoše                 3:1
Tabulku ligy ml.dorostu skupiny "Střed" si můžete prohlédnout zde.
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Přesto, že jsme byli podle tabulky favority, nebylo utkání vůbec lehké. Myslím, ale že jsme si vyhrát zasloužili. Místy to sice bylo víc ubojované než hokejové, ale i tyhle body se počítají. Gólově se opět prosadili Šebesta se Skotarem, kteří v posledních utkáních bodují pravidelně. V obraně podali víc než kvalitní výkon kapitán A.Němec a bratři Koláčkové. Spolehlivý byl jak se už stalo dobrým zvykem golman Ptáček. V dalších zápasech nás čekají silnější soupeři než s kterými jsme hráli v posledních kolech a tak budeme muset na našich výkonech ještě zapracovat, pokud chceme i nadále bodovat.