MD : Kobru přemohli až po tuhém boji

Zveřejněno 29.09.2010 | kulda
SKLH Žďár nad Sázavou Kobra Praha
6., úterý 28.9.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Kobra Praha ZNS - KOB
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Ptáček) -Koláček J., Vlček, Koláček R., Linsbauer - Pěška, Jícha, Pazourek - Kittler, Skotar, Macháček - Němec A., Mäki, Šebesta
Kobra Praha: Zumr (Vais) - Bednář, Gesner, Polcar, Pova, Kubíček, Buss Ra., Soukup, Šikal, Smejkal, Teršíp, Brandejs, Sládek, Vyštajn P., Janouš, Kuželová, Vyštajn J., Vencl, Mrzena, Buss Ro.
Branky a nahrávky: 21.Pazourek (Pěška), 29.Pazourek (Jícha), 45.Mäki (Vlček), 48.Jícha (Pazourek, Mäki), 59.Skotar (Pazourek, Mäki) - 6.Teršíp (Vyštajn J.), 20.Šikal, 49.Bednář (Vyštajn J.), 51.Šikal
Rozhodčí: Fiksa - Lisa, Mahel
Vyloučení: 5:7
Využití: 1:2 V oslabení: 0:1
Střely na branku: 33:17
Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:4, 5:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - I žďárský mladší dorost měl na pořadu ve sváteční den další kolo své mistrovské souteže. Na jeho led tentokrát zavítala pražská Kobra. Mužstvo, které v dosavadním průběhu podává velmi solidní výkony se stalo dalším soupeřem žďárských Plamenů. Utkání slibovalo dobrou úroveň a kvalitní hokejovou podívanou což se nakonec potvrdilo když rozhodující branka padla až v posledních minutách úterního utkání. Dramatické momenty okořeněné devíti brankami se fanouškům, kteří přišli domácí podpořit musela rozhodně líbit.

Reportáž

Na svatého Václava drželi mladší dorostenci v první třetině opravdu svátek a jejich tempo a platonická střelba na branku hostí vůbec neodpovídala kvalitám soupeře z Prahy. Ten je také dvakrát potrestal z toho jednou dokonce ve vlastním oslabení.
I ve svátek může přijít bouřka a jedna z nich se zřejmě strhla o přestávce ve žďárské kabině. Mužstvo totiž nastoupilo do druhé části jako vyměněné a od prvních sekund zatlačilo Kobru do mohutné defenzivy. Do konce druhé třetiny svítily na ukazateli skóre dvě dvojky a to jen díky dobrým zákrokům pražského golmana.
Třetí třetina pokračovala do desáté minuty v kvapíkovém tempu. Nejprve dali dvě branky domácí a zdálo se být rozhodnuto. Opak byl však pravdou, hosté během dvou minut výsledek srovnali a začínalo se vlastně znova. V těchto chvílých se brankáři na obou stranách blýskli několika kvalitními zákroky a tak vydržel stav vyrovnaný až do padesátédeváté minuty. V té totiž Dominik Skotar po přihrávce od Matiase Mäkiho a Davida Pazourka vstřelil rozhodující pátou branku. Ani závěrečná power play na výsledku už nic nezměnila.
K dalšímu utkání odjíždí hráči mladšího dorostu v neděli 3.října 2010 na led lídra skupiny, kterým je Horácká Slavia Třebíč.

Ostatní výsledky :
Benátky n.Jiz. - Liberec B    6:5 (SN)
Kolín - Č.Budějovice B        4:3 (SN)
Krkonoše - Třebíč             2:7
D.Králové/Náchod - J.Hradec   7:3
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
S Kolínem a Benátkami patřila Kobra k zatím nejlepším mužstvům s kterým jsme se letos utkali. Zaspali jsme úvodní třetinu a potom stálo hráče spoustu sil, aby utkání obrátili. Bylo to těžké, vyrovnané utkání. Doufám, že vítězství mužstvo posílí do dalších zápasů.