MD : Nedělní body od Vajgaru

Zveřejněno 29.09.2010 | kulda
Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
5., neděle 26.9.2010
Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
Jindřichův Hradec: Sochor (Zíka) - Jon, Šíma, Chramosta, Švihálek, Mirhal, Picka, Radvanský, Baumann, Šergl, Bauer, Přibyl, Műller, Lukša, Macků, Křížová
SKLH Žďár nad Sázavou: Ptáček (Zelený) - Němec A., Macek, Koláček R., Vlček, Koláček R., Linsbauer - Šmída, Němec R., Prchal - Kittler, Skotar, Macháček - Šimák, Mäki, Šebesta - Pěška
Branky a nahrávky: 28. Mirhal (Šergl), 35.a 57.Švihálek - 44.Šmída (Němec R.), 46.Šebesta (Linsbauer), 48.Mäki (Němec A.) rozhodující nájezd Němec R.
Rozhodčí: Soukup - Vaňásek
Vyloučení: 3:4
Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:27
Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3 - 3:4
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C - Úctyhodná sbírka vyřazených dresů hráčů s jejich jmény a čísly, kteří v hokeji něco dokázali vysící pod střechou jindřichohradecké haly vzbuzuje úctu. A právě s jejich následovníky se v neděli utkali žďárští mladší dorostenci o další body v pátém kole soutěže. Jindřichohradečtí zatím figurovali kolem středu ligové tabulky a proto se dal očekávat vyrovnaný souboj. Tak se také stalo jak je patrno z průběhu utkání.

Reportáž

Když byl po druhé třetině stav dva nula pro domácí nevsadil by asi nikdo na hosty ani zlámanou grešli. Mohutným nástupem ve třetí části hry však ždárští utkání dokonale otočili. Když už se zdálo, že se body rozdělí v základní hrací době, ujel v ojedinělém brejku domácí hráč a nekompromisně poslal zápas do nájezdů. Ty jsou pro letošní sezonu novinkou při remíze na konci utkání. Protože ani jedno z mužstev tuto variantu ještě nezažilo byla trestná střílení pro obě strany horkou novinkou. A nakonec se opravdu bylo na co dívat. Osum sérií nájezdů bylo až do poslední chvíle velmi dramatických a obě mužstva při nich měla nůž na krku, když jejich hráč musel trestné střílení proměnit. Šťastnějším byl nakonec Žďár když jeho trestná střílení postupně proměnili Adam Němec, Radim Němec, Dominik Pěška a vítězné opět Radim Němec.

Ostatní výsledky :
D.Králové/Náchod - Benátky n.Jiz.   1:5
Kobra Praha - HC Krkonoše           3:2
Třebíč -Kolín                       4:2
Č.Budějovice B - Liberec B          8:4
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Tentokrát jsme byli bez našich top hráčů a z utkání jsme měli samozřejmě obavy. Dvě třetiny to tak i vypadalo, ale nakonec v sobě našli hráči dostatek sil na obrat a pak jsme po napínavých nájezdech získali i bod navíc. Je dobře, že si mužstvo ověřilo, že i v nekompletní sestavě je schopné hrát s ostatními vyrovnaná utkání. Jen musí "chtít".