MD : V sobotu přesvědčivě

Zveřejněno 20.09.2010 | kulda
SKLH Žďár nad Sázavou Dvůr Králové n. L.
4., sobota 18.9.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Dvůr Králové n. L. ZNS - DKR
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Ptáček) - Půža, Linsbauer, Koláček J., Vlček, Koláček J., Němec A. - Mäki, Jícha, Pazourek - Pěška, Němec R., Šebesta - Kittler, Skotar, Macháček
Dvůr Králové n. L.: Mertlík (Prokš) - Rutrle, Vít, Baudyš, Suk, Zdráhalová, Pekárek, Langpaul, Zelený, Chrtek, Hlavatý, Štěpánek, Krumpholz, Mach, Klust, Lemberk
Branky a nahrávky: 3.Mäki (Pazourek), 8.Pazourek (Jícha, Mäki), 18.Pazourek (Jícha,Mäki), 20.Pazourek (Němec A.), 47.Pazourek (Mäki,Jícha), 51.Němec A. (Skotar), 54.Jícha (Půža), Pazourek (Jícha)
Rozhodčí: Hájek - Říčan, Kopeček
Vyloučení: 4+2x tr.sřílení : 1
Využití: 0:0 V oslabení: 1:0
Střely na branku: 45:21
Průběh utkání: 0:0, 8:0
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Čtvrté kolo ligy mladšího dorostu skupiny "Střed" přivedlo na žďárský led spojené mužstvo Dvora Králové a Náchoda. Tento tým hrál ve druhé polovině loňské sezony skupinu o udržení a nakonec se mu podařilo uhájit svoji příslusnost v lize. Domácí tedy byli v tomto utkání favority. Tento předpoklad více či méně po celé utkání potvrzovali. A tak hosté nakonec odjeli s osmibrankovým přídělem aniž by se jim podařilo vstřelit alespoň čestný úspěch. Šance k tomu měli hlavně při dvou trestných stříleních. Obě však zlikvidoval spolehlivě chytající Martin Zelený.

Reportáž

Domácí nastoupili do utkání ve velkém stylu. Kombinační hra a agresivní napadání při rozehrávce soupeře "přišpendlili" na dlouhé minuty v jejich obraném pásmu. Odměnou jim byly dvě branky v soupeřově síti. A přesto, že poté tempo upadlo skončila první třetina čtyři nula.
Jestliže ke konci první části hry tempo upadlo, ve druhé třetině se úplňe ztratilo. Absolutní nechuť k jakémukoliv rychlejšímu pohybu zapříčinila, že se brankový přísun zcela zastavil.
Třetí třetina byla, zřejmě po intervenci trenérů v kabině, o poznání lepší, ale už bohužel nedosáhla úrovně hry z počátku utkání. Další čtyři branky v brance hostujícího brankáře a žádná obdržená přece jenom závěrečný dojem ze zápasu vylepšily.
Nutno dodat, že se na většině vstřelených branek podílel první útok, hlavně pak její křídlo David Pazourek, který pět branek vstřelil a na jednu přihrál.
Další zápas čeká žďárský mladší dorost v neděli 26.září v Jindřichově Hradci. Soupeř to bude i vzhledem k dosahovaným výsledkům jistě těžší.

Ostatní výsledky :
Benátky n.Jiz. - Č.Budějovice B  0:3
Liberec B - Třebíč               3:9
Kolín - Kobra Praha              1:5
Krkonoše - J.Hradec              0:8
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Jsme spokojeni s body. S hrou, s vyjímkou prvních deseti minut utkání, už je to horší. Přísnější měřítko snese určitě první útok, většina obránců a hlavně samozřejmě brankář, který měl velký podíl na našem čistém kontě. Ostatní útočníci rozhodně neodvádějí to co by jsme od nich očekávali. Jak po stránce hokejové ,tak hlavně po stránce nasazení. Pokud budou jejich výkony pokračovat v tomto duchu budeme muset dát šanci dalším hráčům. Někteří z nich se již v minulých utkáních osvědčili.