Havlíčkův Brod dostal ve Žďáře „bůra“…

Zveřejněno 08.09.2010 | mk, Michal Kremlík
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
příp., středa 8.9.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Kousal, 34.Sláma - Doležal, Koželuh, Pleva, Souček, Smejkal, Heřmanský, Fibikar, Mühlfait, Ptáček, Havelka, Kočan, Kaut, Bukáček, Kunstmüller, Dítě, Plachý (C), Vránek, Sobotka M., Sobotka R., Bašnár, Dobiáš
BK Havl.Brod: Opršal, 31.Krch - Kempný, Pavlík, Sova, Morava, Vošmyk, Jelínek, Soldán, Vondráček, Třetina, Knotek, Meidl, Němec, Fiedler, Švaňhal, Sedlák, Zohorna, Milfajt, Zábranský, Stehlík
Branky a nahrávky: 2. Dítě (Souček), 26. Bukáček (Plachý), 31. Pleva (Dítě), 35. Plachý (Bukáček), 59. Doležal (Koželuh) - 6. Třetina (Vondráček), 7. Knotek (Třetina), 15. Meidl, 24. Morava (Třetina), 25. Fiedler (Němec, Meidl), 25. Zohorna (Jelínek), 35. Knotek, 57. Milfajt (Sedlák), 60. Milfajt (Kempný)
Rozhodčí: Fiksa - Hájek, Klouda
Vyloučení: 6:9 navíc Souček (ZNS) a Němec (HBR) 10 min OT Využití: 2:1 V oslabení: 0:1
Diváci: 312
Průběh utkání: 1:0, 1:6, 4:6, 4:8, 5:8, 5:9
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Věříme, že nám Havlíčkobrodští odpustí malý vtípek v titulku. V posledním přípravném utkání před mistrovskou sezónou, která startuje pro oba týmy již o víkendu, skutečně žďárské Plameny nastřílely brodským Rebelům pět branek, avšak pro úplnost je nutno dodat, že domácí Žďár jen těsně unikl inkasované desítce. V poměrně atraktivním a bojovném utkání předváděl prvoligový Havlíčkův Brod po většinu času, že právem patří do vyšší soutěže a domácí měli velké problémy především s rychlostí hostujících hráčů. I tak však nelze hodnotit výkon Žďáru jako špatný a určitě se za něj hráči nemusí stydět. Několikrát domácí dokázali soupeře dostat pod tlak, vytvářet si brankové příležitosti a nadělat Rebelům starosti. Celkově však je nutné uznat, že hosté byli lepším celkem a zaslouženě zvítězili. Nyní již budeme netrpělivě očekávat, jak se přípravné období projeví v neděli v Kutné Hoře v prvním mistrovském utkání nové sezóny.

Foto: Veronika Marková

Reportáž

Do úvodu zápasu lépe vkročili domácí. Necelé dvě minuty jim stačili ke vstřelení úvodního gólu, o který se postaral Jiří Dítě s asistencí Martina Součka. O čtyři minuty později ale odpověděl vyrovnávací brankou Miroslav Třetina, který s pomocí asistujícího Romana Vondráčka využil početní převahu po faulu Jakuba Vránka. Následně hosté začali lépe bruslit a vytvářet si převahu. Během dvou minut otočili utkání na svou stranu zásluhou Jana Knotka, kterému chytře přihrál před bránu Miroslav Třetina. Na rozdíl dvou branek zvýšil v patnácté minutě těsně po návratu Romana Sobotky z trestné lavice Václav Meidl. Na konci první třetiny jsme viděli ještě několik šancí na obou stranách, ke změně skóre už však nedošlo.

Do druhé třetiny vybruslili podstatně lépe hosté. V čtyřiadvacáté minutě z úhlu prostřelil puk za brankovou čáru Marián Morava. Během necelé minuty ještě dokázal havlíčkobrodský Rebel dvakrát skórovat a pojistit si vedení na rozdíl pěti branek. S odpovědí ale přišel v šestadvacáté minutě Miroslav Bukáček. Po přihrávce Plachého překonal z dálky hostujícího brankáře a vrátil Žďár znovu do hry. Poté přišla na řadu série vyloučení na obou stranách. V jednatřicáté minutě využil přesilovku domácích Martin Pleva, když po dlouhé kombinaci v útočné třetině trefil přes zakrytý výhled hostujícího gólmana branku. Na začátku čtyřiatřicáté minuty po faulu Švaňhala a Sedláka měli domácí přes minutu a půl dvounásobnou početní převahu. Té využil Jiří Plachý, když ho překvapivou přihrávkou našel před brodskou brankou Miroslav Bukáček. Hosté ale ihned odpovídají rychlou brankou Jana Knotka. I ke konci druhé třetiny měli hosté navrch. Protože ale začali zbytečně oplácet zákroky domácích hráčů, poslal je rozhodčí znovu do třech. I přes velký nápor domácích se už do druhé sirény stav na světelné tabuli nezměnil.

V poslední části se hra mírně zklidnila. I přes snahu domácích měli hosté viditelnou převahu a na žďárskou branku směrovali několik nebezpečných střel. Gólmana ale překonal až v sedmapadesáté minutě Jan Milfait. O dvě minuty později ještě snížil za mohutné podpory žďárských fanoušků Tomáš Doležal, když si do samostatného úniku zpracoval skvělou přihrávku Aleše Koželuha, chytře si položil Krcha a zasunul kotouč do odkryté branky. Půl minuty před koncem utkání vstřelil branku hostů znovu Jan Milfait a spečetil tak výhru Havlíčkova Brodu.

V neděli už čeká žďárské hokejisty úvodní mistrovský zápas o ligové body, jež se pokusí získat na ledě Kutné hory. Na jejich podporu se připravuje i žďárský Fanclub, který pořádá zájezd na toto utkání. Případní zájemci se mohou hlásit nebo získat informace u vedení FanClubu.

Fotogalerie