V přípravném derby úspěšnější Pelhřimov

Zveřejněno 26.08.2010 | mk, Jiří Rada
Lední medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
příp., čtvrtek 26.8.2010
Lední medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
Lední medvědi Pelhřimov: Klestil - Rašner, Meloun, Plch, Roháčik, Linhart, Zídek, Kasalý, Beneš - Tecl, Votápek, Hrbatý - Kubát, Havel, Dostál - Hubata, Hadrava, Jelínek - Zadražil, Vitera, Barták
SKLH Žďár nad Sázavou: Kousal - Pleva, Souček, Fibikar, Heřmanský, Smejkal, Mühlfait, Doležal, Šulc, Bašnár, Havelka, Bukáček, Dítě, Dobiáš, Sobotka R., Kočan
Branky a nahrávky: 1. Rašner (Tecl, Votápek), 19. Jelínek M. (Hadrava), 51. Roháčik (Kubát), 55. Kubát (Havel) - 2. Dobiáš (Sobotka R.), 22. Dítě (Kočan), 48. Vránek (Dítě)
Rozhodčí: Zajíček - Šťastná, Miksa
Vyloučení: 6:7 navíc Bukáček (ZNS) 10 min. OT Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 120
Střely na branku:
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3
P E L H Ř I M O V - Po remíze v prvním derby a dvou vítězstvích proti Uničovu, nestačili dnes hokejisté SKLH na domácí Spartak Pelhřimov. Žďárští nejprve dvakrát dokázali rychle odpovědět na branku domácích a vyrovnat a v závěrečné třetině dokonce získali vedení, avšak Spartakovci dvěma brankami v poslední desetiminutovce získali konečné vítězství pro Pelhřimov.

Foto: Tomáš Marek

Reportáž

Další z řady přípravných zápasů mají za sebou hokejisté z Vysočiny. Na domácím ledě dnes Pelhřimovští porazili odvěkého rivala ze Žďáru nad Sázavou těsným výsledkem 4:3, když rozhodující gól vstřelil pět minut před koncem zápasu útočník Kubát. Za domácí nastoupili poprvé v sezóně obránce Meloun, jenž nastoupil ve dvojici s Rašnerem a brankař Klestil, který podal přesvědčivý výkon.

.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a po čtyřiceti sekundách hry se mohli radovat z prvního zásahu. Po střele Votápka se prosadil dorážející obránce Rašner . Ale žďárští hokejisté dlouho neotáleli s odpovědí a za dalších 48 sekund bylo srovnáno, když Klestil neudržel prudkou střelu Sobotky a Dobiáš dorazil nikým nekrytý puk do brány. Pelhřimovští měli v polovině první třetiny možnost zahrát si přesilovou hru pět na tři, ale hostující gólman nepřipustil změnu skóre. Na světelné tabuli se ale ještě stav utkání před druhou třetinou měnil, když v samostatném úniku dokázal prostřelit hostujícího Kousala devatenáctiletý Martin Jelínek, čímž vstřelil svůj premiérový gól v sezóně. Po první třetině šly tedy týmy do kabin za stavu 2:1.

Tak jako vstřelili pelhřimovští rychlou branku na začátku zápasu, tak učinili hosté na začátku druhé periody. Ve 22. minutě zůstal před domácí brankou volný Dítě a vyrovnal na 2:2. Domácí bruslaři byli nebezpeční především při přesilovkách. V jedné z nich orazítkoval kapitán Tecl tyč žďárské svatyně. V poslední minutě prostřední části byl domácí kapitán opět v dobré příležitosti, ale jeho střelu z mezikruží vyrazil brankař hostí vyrážečkou. Po druhé třetině byl tedy stav zápasu vyrovnaný.

Třetí třetina začala tlakem hostí, který vyvrcholil dvěma tresty pelhřimovských hokejistů. Ve 46. minutě šli v rozmezí pěti sekund za katr Zídek a Tecl, nýbrž domácí hokejisté s vydatným přispěním Tomáše Klestila neinkasovali. Avšak to co se hostům nepodařilo ve dvojnásobné přesilovce, to se povedlo při plném počtu hráčů na ledě. Ve 48. minutě se střelou k pravé tyčce prosadil Vránek. Pelhřimovští nesklopili hlavy a naopak je toto zaváhání povzbudilo. O dvě minuty později srovnal skóre utkání Roháčik, který zužitkoval přesný pas od pravého mantinelu, jehož adresátem byl Kubát. Spartak poté otočil stav utkání. Na konečných 4:3 upravil 5. minut před koncem zápasu Kubát .

Žďárským hokejistům nakonec zápas nevyšel přesně podle jejich představ, ale již v úterý si mohou spravit chuť. Ovšem nebude to lehké, čeká je totiž soupeř z vyšší třídy, prvoligová Chrudim.