Odveta proti Uničovu se vydařila

Zveřejněno 24.08.2010 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Uničov
příp., úterý 24.8.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Uničov ZNS - UNI
SKLH Žďár nad Sázavou: Kousal, 41.Gregor - Koželuh, Smejkal, Pleva, Fibikar, Heřmanský, Souček, Sobotka M., Plachý "C", Vránek, Bukáček, Dítě, Havelka, Dobiáš, Kaut, Sobotka R., Doležal, Mühlfait, Ptáček, Kočan, Bašnar
Uničov: Koloušek - Pavlas, Hodulák, Jurča, Frieb, Dvorčák, Trojan, Řezáč, Diviš "C", Brveník, Beneš, Hromádka, Přikryl, Vicherek, Komínek, Rak, Provaz, Šnejder, Anděl
Branky a nahrávky: 4. Kočan, 14. Sobotka R. (Šulc), 34. Mühlfait (Kaut, Fibikar), 36. Pleva (Dobiáš), 39. Pleva (Koželuh, Bukáček), 52. Dítě (Pleva), 57. Vránek (Sobotka M.) - 9. Beneš (Diviš, Trojan), 21. Frieb (Dvorčák)
Rozhodčí: Kopeček - Zídek, Říčan
Vyloučení: 5:4 Využití: 1:1 V oslabení: 2:0
Diváci: 245
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 7:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Na Bouchalkách proběhlo čtvrté přípravné utkání žďárského SKLH. Dnešním soupeřem byli hokejisté Uničova, které žďárští porazili již v pátek na jejich ledě 3:5 a odveta se opět vydařila. Domácí předvedli výborný výkon a hlavně diváci si přišli na své. Viděli svižný a bojovný hokej s mnoha parádními akcemi. Zápas ani moc nepřipomínal přípravné utkání a nesl prvky bojů o ligové body. Návštěvníci žďárského stadionu si mohli užívat brankové hody a to jak co do kvantity, tak hlavně co do kvality. Jedna branka hezčí než druhá a tak domácí hokejisté sklízeli zasloužené ovace.

Reportáž

Domácí nastoupili k utkání bez již vyřazené čtveřice hráčů. Na poslední chvíli však změnil trenér Kuchyňa své rozhodnutí a ponechal v kádru Tomáše Ptáčka a místo něj uvolnil Petra Buriána. K nešťastné události došlo na včerejším tréninku, když Smejkal nechtěně zasáhl brankáře Slámu takovou ranou, až mu způsobil hlubokou tržnou ránu na čele a musela jej odvést záchranná služba k chirurgickému zákroku do nemocnice. Naštěstí to zpravilo několik stehů a žádné další následky „Sally“ nemá, takže by měl být brzy v pořádku. K dnešnímu zápasu, tak trenér povolal jako druhého brankáře Karla Gregora z juniorky. Do týmu se měl již zapojit Petr Štěpánek, ale ještě si doléčuje zranění z Třebíče a na led by měl vyjet asi během deseti dnů.

Utkání začalo ve vysokém tempu a domácí si vytvořili hned od počátku zřetelnou převahu. Po několika šancích domácích se poprvé prosadil Jan Kočan, když neuvěřitelně přesně trefil z téměř nulového úhlu horní rožek Kolouškovi branky. Stejný hráč však v deváté minutě odpočíval na trestné lavici a hosté jeho faul potrestali vyrovnávací brankou z hole Petra Beneše. Ve čtrnácté minutě si další trest odpykával Dítě, ale tentokrát hosté netrestali, nýbrž naopak. Parádní akci předvedli domácí. Šulc dojel vyhozený kotouč a dostal se do šance až před uničovskou branku. Místo střely, ale chytře přihrál úplně volnému Romanu Sobotkovi, který nedal Kolouškovi nejmenší šanci. Řada dalších brankových příležitostí domácích však zůstala nevyužita, především díky dobrému výkonu Kolouška v uničovské brance a tak po úvodních dvaceti minutách vedli žďárští pouze o jednu branku.

Úvod druhé části připomněl divákům nechvalně známé nástupy do třetin v minulé sezóně. Nesoustředění, chyba v obraně a hosté podruhé vyrovnali. Střelcem druhé uničovské branky byl Aleš Frieb. Hosté vyrovnali nejen skóre, ale i hru. Stále častěji ohrožovali žďárskou branku a domácí již nepůsobili tak suverénně, jako v první třetině. Několika důležitými zákroky se blýskl brankář Roman Kousal a držel stále vyrovnaný stav. Zlom zápasu přišel v posledních osmi minutách druhé třetiny. Nejprve po kombinaci mezi Fibikarem a Kautem a přihrávce zpoza branky vrátil domácím vedení Filip Mühlfait a za půldruhé minuty zvýšil na rozdíl dvou branek Martin Pleva, který přesně tečoval střelu Dobiáše, jenž vypálil hned po naskočení ze střídačky. Hosté byli zaskočeni a domácí opět na ledě kralovali. Ještě necelé dvě minuty před druhou sirénou aplaudovali diváci páté nádherné brance v síti Uničova. Ve vlastním oslabení zachytil kotouč od Bukáčka Koželuh, zavezl jej do pásma a chytrou přihrávkou mezi kruhy našel Martina Plevu, který bez přípravy svojí druhou trefou zvýšil na tříbrankové vedení domácích.

Závěrečná třetina patřila opět Žďáru, ale ani hosté se přes (pro ně) nepříznivý stav zápasu nevzdávali a několikrát zle zatopili před žďárskou brankou, kterou ve třetí části hájil junior Karel Gregor a přes svoje mládí si počínal velmi zkušeně a jistě. Za svoje záda nepustil ani jednu střelu soupeře a několikrát vyřešil opravdu zapeklité situace. Trenéru Kuchyňovi tím naznačil, že v případě potřeby s ním může počítat. Až do dvaapadesáté minuty měli diváci brankový půst, ale nádherná dělovka Jiřího Dítěte, která prosvištěla až do branky, jim čekání plně vynahradila. Závěrečný účet utkání sečetl a podtrhl Jakub Vránek, když po přihrávce Martina Sobotky od mantinelu posedmé dostal kotouč za Kolouškova záda.

Domácí podali v tomto zápase velmi dobrý výkon a předváděli pohledný hokej. Na druhou stranu nelze tento výsledek proti nerozehranému soupeři, který je jen týden na ledě a hrál teprve své druhé utkání, přeceňovat a je třeba dál pracovat na odstraňování chyb a připravovat se na určitě těžší mistrovské zápasy o ligové body. Ve čtvrtek čeká Plameny cesta k odvetě vysočinského derby do Pelhřimova a opravdový bonbónek pak čeká na diváky příští úterý. Kuchyňovu družinu totiž prověří soupeř z poněkud jiné kategorie. Na Bouchalky zavítá prvoligová Chrudim.

Fotogalerie