Žďár veze první letošní výhru z Uničova

Zveřejněno 20.08.2010 | mk
Uničov SKLH Žďár nad Sázavou
příp., pátek 20.8.2010
Uničov - SKLH Žďár nad Sázavou UNI - ZNS
Uničov: Koloušek, (Vybíral), - Pavlas, Hodulák, Jurča, Brveník, Dvorčák, - Trojan, Hromádka, Diviš, Beneš, Handl, . Bauer, Řezáč, Přikryl, Komínek, Rak, - Syrůček, Frieb
SKLH Žďár nad Sázavou: Navrátil - Mach, Koželuh, Černý, Sláma M., Šulc, Pleva, Ptáček, Plachý, Dítě, Vránek, Sobotka M., Sobotka R., Burián, Bašnár, Kaut, Janda, Kočan
Branky a nahrávky: 8. Jurča (Rak, Komínek) 25. Handl (Diviš) 44. Jurča (Syrůček, Brveník) - 12. R. Sobotka (Pleva), 29. M. Sobotka (Plachý, Pleva), 46. Kaut (Pleva) J., 50. Šulc (Bašnár, Pleva), 56. Koželuh (Sobotka R.)
Vyloučení: 7:7 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 94
Střely na branku: 33:34
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5
U N I Č O V - Po porážce od Techniky v Rosicích a remíze s Pelhřimovem, se hokejisté žďárského SKLH dočkali i prvního vítězství v sezóně. V pořadí třetím přípravném utkání dokázaly Plameny ve třetí třetině zvrátit nepříznivý stav utkání a porazili domácí HC Uničov.

Reportáž

Zápas nezačal pro žďárské barvy nejlépe. V první třetině se nemohli dostat do tempa a soupeř byl aktivnějším týmem. Svoji převahu v osmé minutě uničovští proměnili v úvodní branku utkání. Své vedení dokázali držet dalších šest minut a nebezpečně okupovali obrané pásmo Žďáru. Před zvýšením náskoku domácích odolával výborný brankář Žďáru Navrátil. Ve dvanácté minutě dokázali hosté využít nabídnutou přesilovou hru a po nádherné individuální akci Romana Sobotky vyrovnali. Stavem 1:1 skončila první třetina.

V prostřední části zápasu se hra obou celků vyrovnala, ale byli to opět domácí, kteří se dostali do vedení zásluhou Petra Handla. Ovšem za čtyři minuty vrátil zápas do rovnovážného stavu Martin Sobotka po asistenci Jirky Plachého. Po druhé siréně se odcházelo do kabin znovu s nerozhodným výsledkem.

Závěrečná část hry se opět začala vyvíjet podle stejného scénáře jako ty dvě předchozí. Po třech minutách, se domácí znovu ujali vedení a následně v šestačtyřicáté minutě zařídil do třetice vyrovnání Jiří Kaut. Hosté stále více přebírali otěže zápasu do svých rukou a závěrečná desetiminutovka již byla plně v jejich režii. Nejprve v padesáté minutě poslal poprvé v zápase Žďár do vedení Ondřej Šulc a o šest minut později pečetil pátou brankou vítězství žďárského SKLH Aleš Koželuh . Po prohře a remíze potvrdili žďárští slibnou tendenci a z Hané si odvážejí první vítězství v letošní sezóně.