Přípravné derby bez vítěze

Zveřejněno 17.08.2010 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Lední medvědi Pelhřimov
příp., úterý 17.8.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Lední medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma J – Koželuh, Doležal, Smejkal, Heřmanský, Fibikar, Sláma M., Mühlfait, Ptáček, Šulc, Plachý, Dítě, Vránek, Sobotka M., Sobotka R., Kočan, Burian, Kaut J., Dobiáš, Janda, Havelka, Bašnár, Černý, Pleva, Štěpánek R., Bukáček
Lední medvědi Pelhřimov: Čekal – Rohačik, Kůrka, Plch, Kasalý, Šustr, Jelínek, Doubek, Beneš, Tecl, Plachý, Hrbatý,Hubata, Hadrava, Votápek, Zadražil, Dolejš, Barták, Vitera
Branky a nahrávky: 17. Havelka (Dobiáš, Kaut), 27. Ptáček (Dítě, Mühlfait), 40. Ptáček (Štěpánek R., Kaut), 59. Dobiáš (Fibikar) - 27. Hadrava (Votápek), 32. Tecl (Roháčik), 34. Hrbatý (Tecl), 42. Votápek (Hubata)
Rozhodčí: Kopeček
Vyloučení: 5:5 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 230 Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Hokejisté SKLH se dnes poprvé v nové sezóně představili domácímu publiku. Průběh utkání byl ovlivněn snahou trenérů vyzkoušet v přípravném zápase co nejvíce hráčů. Přesto byl především v první třetině vidět svižný a pohledný hokej, zbývající dvě části již neměly takové kvality, zato přinesly divákům slušnou porci branek.

Foto: Veronika Marková

Reportáž

Zápas začal v rychlém tempu a hned v úvodu se obě mužstva dostala do několika slibných šancí, ale oba brankáři dlouho drželi svůj tým. Především domácí předvedli několik velmi pěkných akcí a vypracovali si řadu brankových příležitostí, chyběla však přesnější koncovka a hostující brankář Čekal se překonával. Otevření skóre přišlo až v sedmnácté minutě. Pěknou kombinaci mezi Kautem a Dobiášem přesně zakončil Pavel Havelka. Úvodní třetina tak skončila pouze jednobrankovým vedením žďárských Plamenů i když herně měli domácí zřetelnější převahu.

Jak předem avizoval trenér domácích Kuchyňa, nenastoupily do druhé části hry již první dvě žďárské pětky a na hře to bylo znát. Hosté rychle vyrovnali hru a dostávali se do šancí, v těchto chvílích několikrát podržel domácí tým brankář Sláma. Ve dvacáté sedmé minutě dokonce dokázali domácí ještě zvýšit svůj náskok. Od bočního mantinelu poslal tvrdou přihrávku Dítě před branku, kde ji usměrnil za Čekalova záda Tomáš Ptáček. Ovšem radost domácích netrvala dlouho a přišly chvíle Spartaku. Po pouhých patnácti sekundách snížil přesnou trefou Tomáš Hadrava, kterému přihrával Votápek. O pět minut později zařídil vyrovnání kapitán hostů Martin Tecl po Roháčikově asistenci. Na světelné tabuli uběhly pouze dvě minuty a Jan Hrbatý dokonce otočil vývoj utkání na stanu Pelhřimova. Hosté v této fázi domácí tým přehrávali a vytvářeli si další šance. V závěru prostřední části však ještě žďárští zvedli hlavy, začali pelhřimovské útočné hroty otupovat a podařilo se jim i ohrozit Čekalovu branku. Třicet sekund před druhou sirénou přeci jen dokázali domácí vyrovnat, když se podruhé v zápase trefil Tomáš Ptáček po přihrávkách Kauta a Štěpánka.

Hned v úvodu závěrečné třetiny se vrátili do vedení opět hokejisté Spartaku. Přihrávku Hubaty přetavil ve čtvrtou branku Petr Votápek. Další průběh hry byl poněkud neurovnaný a příliš pěkných akcí k vidění nebylo. Nepříliš atraktivní hokej tak zpestřila pouze ostřejší potyčka za domácí brankou. Poslední gólové tečky se diváci dočkali až v samotném závěru, když zařídil nerozhodný výsledek Ugo Dobiáš, kterého přesným pasem poslal do brejku Fibikar. Dá se říci, že výsledek odpovídá obrazu hry, ale důležitější asi bylo, že oba trenéři získali důležité informace pro další fáze přípravy a tvorby základního kádru.

Fotogalerie