Úspěšný vstup do nového roku v Trutnově

Zveřejněno 07.01.2010 | mk
Trutnov SKLH Žďár nad Sázavou
44., středa 6.1.2010
Trutnov - SKLH Žďár nad Sázavou TRU - ZNS
Trutnov: Škrabelj - Pazdera, Mečiar, Mlejnek, Antonín - Suchý, Chytráček, Jindřich - Dlab, Havlíček, Mikolášek - Chochola, Petr, Šimoníček (41. Mašek)
SKLH Žďár nad Sázavou: Navrátil - Koželuh, Smejkal, Souček, Novák, Krejnus, Zdráha - Kunstmüller, Plachý, Bukáček, Vránek, Dítě, Dobiáš, Sobotka R., Kotlík, Mühlfait
Branky a nahrávky: 13. Suchý (Chochola, Pazdera), 23. Chytráček (Jindřich, Suchý) - 12. Koželuh (Zdráhal), 22. Koželuh (Bukáček), 29. Mühlfait (Kotlík), 60. Kotlík (Souček)
Rozhodčí: Nečas - Krejsa, Ledinský
Vyloučení: 3:5 navíc Bukáček (ZNS) OT 10 minut Využití: 0:0 V oslabení:0:0
Diváci: 255
Střely na branku: 44:19
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4
T R U T N O V – První letošní vystoupení žďárských hokejistů, naplánovala 2.liga do podkrkonošského Trutnova v rámci předehrávky posledního 44.kola. Benákova squadra zde předvedla dobrý a zodpovědný výkon, čímž zahájila letošní rok vítězstvím. Jedná se o již čtvrté vítězství v řadě, která následovala po předchozích rovněž čtyřech prohraných zápasech. Úvodními dvěma brankami se blýskl obránce Aleš Koželuh, hned v první zápase po návratu do Žďáru si připsal bod za asistenci Martin Souček a již tradičně vynikající výkon předvedl brankář Petr Navrátil.

Reportáž

Vstup do zápasu měli lepší domácí, kteří zahájili aktivní hrou a v první polovině třetiny si vytvořili několik velkých šancí a výborný Navrátil v brance Plamenů výrazně přispěl vynikajícím zákroky k bezúhonnému přečkání úvodního náporu domácích. První gólovou šanci však měli hosté, když Zdráhalova střela orazítkovala pouze horní tyč trutnovské branky. V osmé minutě Navrátil bravurně vychytal trutnovského Chytráčka, který se dostal do osamoceného nájezdu a o dvě minuty později betonem nedovolil ve velké šanci Jindřichovi protlačit puk za jeho záda. Ve dvanácté minutě zůstal domácí Havlíček bez hole a nepodařilo se mu dostat kotouč z pásma, čehož využil Aleš Koželuh a s asistencí Zdráhala otevřel skóre utkání. Žďárští se však z vedení radovali pouhých čtyřicet sekund, když Chocholovu prudkou ránu ještě dokázal Navrátil vyrazit, ale na dorážku Pavla Suchého byl již krátký. Domácí rychlé vyrovnání povzbudilo a opět se dostali do tlaku, ovšem Navrátil odolával. Na přelomu první a druhé třetiny navíc získali trutnovští dvojnásobnou početní výhodu.

Žďáru se podařilo dvojité oslabení ubránit a jen několik sekund po návratu druhého potrestaného hráče na led, nahrál Bukáček Aleši Koželuhovi a ten podruhé propálil Škrabelje a vrátil hostům vedení. Ovšem ani napodruhé to nebylo na dlouho. Již o minutu později si vyměnili několik rychlých přihrávek Suchý a Jindřich, aby nakonec nabídli puk Petru Chytráčkovi, jenž pohotově zakončil pěknou akci a znovu vrátil zápas do vyrovnaného stavu. V zápětí mohl obrat domácím zařídit Mikolášek, který se dostal do brejku, avšak ani on v této situaci na Navrátila nevyzrál. V následujících minutách byl již vyrovnaný nejen stav, ale také hra na ledě. Až v polovině zápasu nahrál Kotlík volnému Filipu Mühlfaitovi mezi kruhy a ten přesnou trefou získal potřetí v zápase vedení pro SKLH. Tentokrát však již hosté nepřipustili rychlé vyrovnání a pozornou aktivní hrou drželi domácí mimo nebezpečné akce a naopak si dokázali vytvořit tlak v útočném pásmu.

Do závěrečné třetiny naordinoval žďárský kouč Benák hráčům aktivní, ale především zodpovědnou hru s důrazem hlavně na dobré pokrytí středního pásma. To jeho svěřenci přesně plnili a dobře zajistili i obranu. Domácí se tak jen těžko dostávali k vážnějšímu ohrožení žďárské branky. Hosté hráli zodpovědně a trpělivě čekali na případné chyby domácích, což jim přineslo dvě šance k pojištění svého vedení. Bukáčkově pěkné střele chybělo jen pár centimetru, aby skončila v síti a Mühlfait ve vyložené šanci přestřelil odkrytou Škrabeljovu branku. V závěru se ještě Trutnov pokusil o vyrovnání při power-play, ale ta již přinesla pouze gól potvrzující vítězství hráčů z Vysočiny, když po Součkově přihrávce, poslal Dan Kotlík puk do opuštěné trutnovské klece a definitivně tak zajistil zasloužené tři body na konto žďárského SKLH.