Přes Bouchalky se přehnala „písečná bouře“

Zveřejněno 24.02.2010 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Písek
40., středa 24.2.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Písek ZNS - PIS
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Doležal, Pleva, Sobotka R., Koželuh, Smejkal, Novák P., Sobotka M., Kunstmüller, Vránek, Bukáček, Hron, Vítek, Mühlfait, Dobiáš, Kočan, Štěpánek P.
Písek: Hrubec - Procházka R., Kalečík, Vomela, Dietz, Mazanec, Heršálek, Procházka P., Mrkvička, Kořánek, Bláha, Rezek, Ježek, Šulčík, Květoň, Mošovský, Suchánek, Novák V., Slavík, Bernad, Kazatel
Branky a nahrávky: 29. Štěpánek (Vítek, Hron), 29. Pleva (Sobotka M.), 44. Bukáček - 5. Květoň (Procházka R., Šulčík), 12. Mošovský (Heršálek, Novák), 16. Mošovský (Květoň), 22. Šulčík (Květoň, Procházka R.), 38. Ježek (Šulčík, Květoň), 42. Novák (Mošovský), 44. Novák (Suchánek)
Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Křivohlavý
Vyloučení: 7:6 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 546
Střely na branku:
Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6, 3:6, 3:7
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V rámci čtyřicátého kola 2.ligy zavítal na žďárský stadion na Bouchalkách již jistý vítěz základní časti. Nechoval se zde však vůbec jako host. Hokejisté IHC Komterm Písek ukázali, že právem vévodí naší skupině a jejich vynikající výkon ostře kontrastoval s ne příliš dobrou hrou domácích. Jak se však říká „každý hraje to, co mu soupeř dovolí“ a hráči od řeky Otavy nedovolili těm od Sázavy téměř nic, bohužel to však platí obráceně. Mužstvo SKLH dokázalo hrát vyrovnanou partii se svým dnešním soupeřem pouze úvodních pět minut. Po zbytek zápasu rozpoutali hosté písečnou bouři, ve které se domácí po většinu času ztráceli. Pouze uprostřed zápasu dvěma rychlými brankami žďárští trochu Jihočechy postrašili, ale pak již opět hosté předváděli parádní hokej, na který domácí nedokázali najít odpověď. Zápas tak dopadl zcela podle očekávání a žďárské Plameny se budou muset nažhavit na poslední dva velmi důležité zápasy v Praze a doma proti Kolínu.

Reportáž

Úvodní minuty utkání přinesly vyrovnaný hokej s několika gólovým i šancemi na obou stranách, to však platilo pouze do úvodní branky hostů, kterou vsítil přesnou střelou z kruhu Tomáš Květoň. Od té chvíle se postupně začaly rozevírat nůžky ve výkonu obou soupeřů. Hosté zvyšovali obrátky a jejich přesná kombinační hra a výborné bruslení dělaly domácímu týmu stále větší potíže, což přinášelo chyby, které písečtí hráči neomylně trestali. Postupně tak navyšovali svůj brankový náskok. Druhou i třetí branku přidal ve dvanácté a šestnácté minutě Karel Mošovský. První část hry tak skončila vítězstvím Jihočechů 0:3.

V úvodu druhé třetiny se opět projevila stará bolest domácího celku a již ve druhé minutě inkasovali počtvrté po brejku Petra Šulčíka. O vítězi zápasu se zdálo být rozhodnuto a při pohledu na výkonnostní rozdíl obou mužstev nikdo nepochyboval, že na Vysočině tentokrát body nezůstanou. Drobná zápletka však přišla v polovině utkání, když v devětadvacáté minutě domácí využili vytvořené trmy vrmy u pravé Hrubcovy tyče a David Vítek a Josef Hron posunuli puk až na volného Petra Štěpánka, pro kterého už nebyl problém dát gól do poloodkryté brány. Ještě v téže minutě poslal Martin Sobotka přihrávku na modrou a odtud se parádně trefil Martin Pleva, rázem to bylo již jen o dvě branky a na hráčích Písku bylo patrné určité znervóznění. Obzvláště, když o několik okamžiků později vybuchlo hlediště radostí již potřetí, ale jak se ukázalo zbytečně, protože kotouč byl pouze na boční síťce. Určitou dobu to pak vypadalo, že pro domácí není ještě zápas úplně ztracený a začali se opět soupeři vyrovnávat. Konec všem nadějím přinesla třicátá osmá minuta, ve které opět zvýšil na tříbrankové vedení hostů Ondřej Ježek a po prvních dvou částech utkání vedli hosté luxusním náskokem 2:5.

Ani třetí třetina nebyla výjimkou a opět po minutě hry lovili domácí puk ze své branky, který tam poslal Vladimír Novák. Poslední pěknou akci Žďáru zakončil ve čtyřiačtyřicáté minutě Miroslav Bukáček, který potřetí překonal Hrubce v písecké brance. Pak již hosté předváděli opět svůj parádní hokej a ukázali, že jejich tým již opravdu míří do vyšší soutěže, po zbytek zápasu již domácí přehrávali rozdílem třídy a nedali jim sebemenší šanci pomýšlet na nějaký zvrat. Naopak Vladimír Novák ještě jednou překonal Vajnera a upravil stav na konečných 3:7. Zaslouženě tak všechny body cestují k řece Otavě a žďárští tentokrát vyšli naprázdno.

 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Benák (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Můžu říci, že jsme se soupeřem dnes drželi krok, ale bohužel jen prvních asi pět minut. V té době jsme docela dodržovali to, co jsme si řekli před zápasem a hráči plnili taktické pokyny. Ale od první branky už to byl prostě „šmelcung“. Když shrnu celý zápas, tak to byl rozdíl minimálně jedné třídy. Písek si hrál svůj hokej, jejich mančaft je neuvěřitelně silný. My jsme jim to ještě usnadňovali našimi zbytečnými chybami. Kluci s nimi začali chtít hrát hokej nahoru - dolů a to s takovýmhle soupeřem prostě nejde, oni nás přebruslovali, hráli skvěle takticky, výborní v osobních soubojích atd. Jedině snad škoda té situace, kdy jsme snížili na 2:4 a pak jsme měli hned dva zbytečné fauly a vyloučení a to nás vyhodilo z toho tlaku, který jsme si začali vytvářet. Pak jsme dostali další branku a bylo de facto po zápase.

Fotogalerie: Připravujeme...

Fotogalerie