Překvapení se nekonalo, z Písku jede Žďár s prázdnou

Zveřejněno 13.01.2010 | mk, Tomáš Němec
Písek SKLH Žďár nad Sázavou
29., středa 13.1.2010
Písek - SKLH Žďár nad Sázavou PIS - ZNS
Písek: Pinkas - Procházka P, Kalečík, Procházka R., Heršálek, Dietz, Mazanec, Všetečka, Tollinger - Gába, Hovora, Bláha, Rezek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Novák, Mošovský, Kořánek
SKLH Žďár nad Sázavou: Kousal - Koželuh, Smejkal, Souček, Zdráhal, Krejnus, Kunstmüller - Sobotka M., Plachý, Dítě, Vránek, Sobotka R., Mühlfait, Dobiáš, Vítek, Man
Branky a nahrávky: 19. Gába (Šulčík, Květoň), 29. Květoň (Šulčík), 43. Novák (Mošovský), 47. Dietz (Hovora), 52. Procházka P., 59. Hovora (Rezek) - 33. Mühlfait
Rozhodčí: Šmíd - Vavruška, Černý
Vyloučení: 6:8 navíc Procházka P. (PIS) a Koželuh (ZNS) 10 min OT Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 520
Střely na branku:
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1
P Í S E K – Devětadvacáté kolo druhé ligy zavedlo žďárský tým k řece Otavě na led lídra tabulky Písku. Hosté dokázali s favoritem držet krok dvě třetiny. Diváci mohli sledovat velmi dobrý a rychlý hokej, který předváděla obě mužstva. O vítězstvích domácího IHC rozhodla až závěrečná třetina, kterou domácí zvládli podstatně lépe a vítězstvím 4:0 dovedli zápas k jasnému celkovému vítězství 6:1. Naděje hostů na bodový zisk dlouho držel brankář Kousal, který předvedl ve své premiéře v plameném dresu vynikající výkon a fantastickými zákroky dlouho domácí střelce deptal. Nakonec však i on musel kapitulovat a Písek opět dokázal, že je pravém na čele tabulky a že to s postupem myslí vážně.

Reportáž

O první větší šanci v zápasu se postaral Míka, jeho střela šla těsně nad horní tyč. O chvíli později se Kunstmüller prokličkoval až před Pinkase, ten si střelu hostujícího útočníka pohlídal. V šesté minutě střílel tvrdě Koželuh, domácí brankář jeho projektil s potížemi zkrotil. O dvě minuty později byl Mühlfait sám před Pinkasem, ten si spodek brány dobře pohlídal. Ve třinácté minutě vypálil Šulčík, hostující brankář byl úspěšný, stejně si Kousal počínal o chvíli později i při střele Míky. V patnácté minutě se Šulčík pokoušel překonat Kousala střelou po ledě, ale hostující brankář byl bezchybný. První přesilovou hru si zahráli hosté v polovině sedmnácté minutě, při které si vytvořili několik příležitostí, ale překonat Pinkase se jim nepodařilo. V devatenácté minutě otevřel skóre Gába střelou bez přípravy, 1:0. O chvíli později zívala na Plachého prázdná brána, ale domácí brankář perfektním zákrokem znemožnil hostům vyrovnat.

V úvodní části kralovali oba gólmani. Svědčí o tom i výsledek, kterým třetina skončila, 1:0. Oba týmy si vytvořily řadu příležitostí, ale Pinkas i Kousal chytali dobře. Nakonec jediným úspěšným střelcem byl Ondřej Gába.

V úvodu druhé třetiny Kousal neudržel střelu Šulčíka, k dorážce se dostal Mošovský, kterou si už hostující brankář pohlídal. V dvacáté čtvrté minutě střílel z kruhu Kunstmüller, Pinkas byl pozorný. Na začátku dvacáté deváté minutě zvýšil náskok domácích Květoň střelou k tyči nad lapačku. O chvíli později vystřelil tvrdě Mošovský, jeho pokus mířil nad horní tyč. V třicáté třetí minutě snížil skóre Mühlfait, který se prokličkoval až před Pinkase a v pádu pěkně zakončil pod víko, 2:1. O minutu později se ve slibné příležitosti ocitnul Plachý, domácí brankář jeho střelu pokryl. V následujících minutách brzdili akce časté nepřesnosti v rozehrávkách. V třicáté deváté minutě si další pěkný zákrok připsal domácí brankář, který vychytal Kunstmüllera.

Druhá třetina skončila remízou 1:1. Nejprve Květoň zvýšil náskok domácích, ale hosté Mühlfaitem dokázali snížit a tak se šlo do kabin za stavu 2:1.

Hned v úvodu třetí třetiny se domácím podařilo vsítit třetí branku. Novák se prosadil z dorážky, 3:1. V čtyřicáté šesté minutě vystřelil od modré čáry Dietz, jeho pokus skončil po teči žďárského obránce v Kousalově síti, 4:1. O tři minuty později nebezpečně střílel Zdráhal, domácí brankář si jeho střelu pohlídal lapačkou. V padesáté druhé minutě, v oslabení domácích 4 na 3 se Pavel Procházka prokličkoval hostující obranou a polovysokou střelou zvýšil na 5:1. O dvě minuty později vypálil Robert Procházka od modré, Kousal jeho projektil vytěsnil betonem. Minutu a půl před koncem přidali domácí šestou branku. Hovora kličkou, v netradiční pozici ze sedu překonal Kousala.

Zápas nakonec skončil jednoznačným výsledkem 6:1. Středeční výhra Písku znamená desátou výhru v řadě.

 

Ohlasy po utkání

Jiří Kaut (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
Přestože výsledek vypadá jednoznačně, chtěl bych mančaft pochválit za předvedený výkon. Především v prvních dvou třetinách jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem a můžeme jen litovat neproměněných šancí, protože jsme po dvou třetinách mohli klidně vést. Perfektním výkonem se uvedl brankář Kousal a dlouho nás držel. Zlomily nás až rychlé branky ve třetí třetině, které nám vzali naději na nějaký bod. Znovu však musím říci, že se rozhodně nemáme za co stydět a sehráli jsme dobrý zápas s vynikajícím soupeřem.