Fiasko na Bouchalkách

Zveřejněno 17.11.2009 | mk, Jan Wirkner
SKLH Žďár nad Sázavou Jindřichův Hradec
16., úterý 17.11.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Jindřichův Hradec ZNS - JHR
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner, Kochánek(30) - Sobotka R., Smejkal, Mühlfait, Fibikar, Koželuh, Novák - Plachý, Bukáček, Vránek, Dobiáš, Kaut, Kunstmüller, Havelka, Dítě, Suk, Hron, Plch, Šulc
Jindřichův Hradec: Kubeš (Melišík) - Bílek, Fiedler, Klíma, Novák I., Ištvánik, Chmel, Zíb, Šulčík, Dvořák, Kašpárek, Kupec, Skokan, Bula, Procházka, Tupý, Toporin, Mazanec, Strnad
Branky a nahrávky: 4. Kupec (Šulčík, Dvořák), 5. Klíma (Bula, Novák), 19. Skokan (Zíb, Kašpárek), 24. Zíb (Skokan), 25. Tupý (Kašpárek, Skokan), 30. Šulčík (Kupec), 31. Novák (Toporin), 32. Dvořák (Kupec, Šulčík), 34. Šulčík (Chmel, Kupec), 37. Dvořák (Šulčík), 51. Tupý (Zíb, Kašpárek) - 45. Vránek (Hron)
Rozhodčí: Mech - Lošťák, Pospíšil
Vyloučení: 11:7 navíc Dítě (ZNS) do konce utkání Využití: 0:6 V oslabení: 0:1
Diváci: 715 Střely na branku:
Průběh utkání: 0:10, 1:10, 1:11
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Sváteční večer se na žďárských Bouchalkách proměnil v noční můru. Sedm stovek diváků, kteří přišli dnes na hokej, si po chvíli připadalo jako ve zlém snu. Místo hokejového zážitku mohli sledovat dva kontrasty. Na jedné straně bylo mužstvo, které předvádělo rychlý a důrazný hokej, výborně napadalo a excelovalo vysoce produktivní koncovkou. Na straně druhé byli hráči, kteří předvedli dnes absolutně tragický výkon a jimž soupeřův styl hokeje dělal tak obrovské problémy, že nebyli prakticky schopni nejen ohrozit soupeřovu branku, ale ani se dostat za vlastní polovinu. Ve druhé třetině domácí jen zoufale přihlíželi, jak narůstá skóre a pak již jen očima tlačili čas, aby už byl tomuto hororu konec. Bude teď hodně záležet na tom, jak se hráči dokážou z tohoto výprasku vzpamatovat a zda příště předvedou zklamaným divákům opět kvalitní a odpovědný výkon, na jaký jsou u nich zvyklí. Příležitost k tomu budou mít příští středu, kdy přivítáme na žďárském ledě lídra tabulky Písek.

Reportáž

Hosté od začátku utkání udávali tempo hry. Ve 3. minutě pálil z úhlu Skokan, Vajner puk jen vyrazil, ale nikdo z hostů se k dorážce neprobil. O minutu později zazvonila žďárská tyč, po které následovala rána švihem v podání Davida Kupce – 0:1. O minutu později vypálil ze střední vzdálenosti Michal Klíma, puk se od tyčky odrazil do brány – 0:2. V šesté minutě nevyšlo domácím vysunutí Koželuha do brejku, aby na druhé straně zkoušeli své štěstí Novák s Bulou. V 11. minutě minul odkrytou domácí klec Kupec. O minutu později pálil z otočky Mazanec. V dalších minutách hosté od Vajgaru promarnili přesilovku, což je nemuselo až tak mrzet, protože v předposlední minutě úvodní třetiny využil početní výhodu Aleš Skokan, když si mazácky počkal na ideální okamžik pro střelu skrz klubko hráčů – 0:3.

Ve druhém dějství se brankostroj Vajgaru roztočil na plné obrátky. Nejprve domácí nezužitkovali přečíslení tří proti dvěma, Jiří Plachý mířil jen do brankáře Kubeše. Ve 24. minutě při vlastním oslabení získal za domácí brankou Aleš Skokan kotouč, poslal ho směrem k modré na Petra Zíba a ten dělovkou nedal Vajnerovi šanci – 0:4. O minutu později hráli Jihočeši přesilovou hru, na modré se napřáhl Tomáš Tupý – 0:5. Poslední kapkou trpělivosti pro Vratislava Vajnera byl šestý hradecký gól. Roman Šulčík víceméně nahazoval kotouč na branku a Vajgar vedl 6:0. To už bylo na Vajnera moc a poprvé v této sezóně přepustil své místo Matěji Kochánkovi. Ten kapituloval po 45 vteřinách hry. Toporin našel příčným pasem Ivo Nováka, pro kterého nebyl problém uklidit puk do odkryté branky – 0:7. Osmý gól přidal Marek Dvořák během přesilovky, kdy střílel z ostrého úhlu. Nejblíže ke gólu měli domácí ve 33. minutě, kdy Plachý zahrozil při vlastním oslabení. I tuto přesilovku však hosté nakonec využili. Kotouč putoval přes Kupce a Chmela k Romanu Šulčíkovi, který dával opět do prázdné – 0:9. Desítku uzavřel ve 39. minutě Marek Dvořák, který Kochánka rozhodil a zavěsil do prázdné branky.

Třetí třetina moc vzruchu nepřinesla. V jejím úvodu přečkal Vajgar oslabení. Ve 44. minutě pálil Tupý těsně vedle branky. O minutu později zkazil Jakub Vránek nulu Tomáši Kubešovi, který první pokus žďárského forvarda zlikvidoval, ale na druhou střelu byl již krátký – 1:10. Domácí mohli přidat druhou branku při početní výhodě, ale Kunstmüller mířil jen do hradeckého brankáře. Stejný hráč se o několik málo okamžiků později rozjel sám na Kubeše, ale ten v leže puk do branky nepustil. Jedenáctou přesnou trefu Vajgaru přidal v početní výhodě Tomáš Tupý střelou z úhlu. Zápas se již jen dohrával, za zmínku možná stojí pokus hradeckého Kupce nebo domácího Hrona.

 

Ohlasy po utkání

Jiří Hájek (asistent trenéra KLH Vajgar Jindřichův Hradec):
My jsme si také prožili nějaké krušné chvíle, které teď asi přišly na Žďár. Nám to samozřejmě udělalo radost, ale nepřeceňujeme to, protože zápasy v této soutěži, se mění kolo od kola, už podle toho, komu kdo uvolní jaké hráče z 1.ligy. My s tím co trénujeme, s tím také hrajeme. Nyní máme z první ligy pouze obránce Zíba. Dnes jsme měli velmi solidní nástup do zápasu. Po první třetině jsme ještě říkali v kabině hráčům, aby to nepřeceňovali a soustředili se, že žďárští dostanou nátěr a vletí na nás. Pak však přišel čtvrtý, pátý gól a bylo po zápase. Nechci hodnotit hráče soupeře, ale rozdíl byl v gólmanech, to nám hodně pomohlo.

Martin Sobotka (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
Takovýhle výsledek jsme opravdu nečekali a jen těžko hledám slova. Samozřejmě to nebyl zápas podle našich představ. Na rozdíl od trenéra soupeře si nemyslím, že rozdíl byl hlavně v gólmanech, řekl bych že brankářem to až tak nebylo. Soupeř nás hlavně přebruslil, přestřílel, byl lepší v kombinaci a prostě ve všech směrech. Po první třetině proběhla v kabině bouřka, zkusili jsme zamíchat sestavou, ale dnes to nešlo ani těm lídrům mančaftu, kteří by to měli táhnout a pro mladé kluky je to v takovémhle zápase hrozně složité, když se prohrává od samého začátku. Nedá se nic dělat, za týden nás čeká Písek, což bude soupeř minimálně podobných kvalit. Musíme zapracovat na tom, abychom nedopustili podobnou blamáž a dobře se na ten zápas připravit. Máme zápas nahraný na videu, takže si to rozebereme a snad to bude příští týden lepší a doufám, že nás fanoušci neopustí.

Fotogalerie