Kozlové roznesli Žďár na kopytech!

Zveřejněno 18.10.2009 | mk, Jiří Klasna
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
10., neděle 18.10.2009
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Blažek - Nedbal, Tondr, Pýcha, Morkes, Kopecký, Rejthar - Mejzr, Pospíšil, Skokan - Nekvasil, Pomichálek, Jonáš - Čtvrtečka, Kubát, Manhart – Malý
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - R.Sobotka, Fibikar, Smejkal, Doležal, Lupač, Sláma, Pleva, Šulc, Plachý, Vránek, M.Sobotka, Dítě, Bukáček, Kunstmüller, Havelka, Kaut, Dobiáš, Kočan
Branky a nahrávky: 3. Čtvrtečka, 15. Nedbal (Tondr), 24. Pospíšil (Mejzr), 36. Nedbal (Tondr), 39. Malý (Nekvasil) - 33. Pleva (Dítě)
Rozhodčí: Stolín - Lučan, Šmika
Vyloučení: 10:7 navíc Čtvrtečka (KOL) a Smejkal (ZNS) 5min+do konce utkání Využití: 1:1 V oslabení: 2:0
Diváci: 500
Střely na branku:
Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1
K O L Í N – Herní krize žďárských hokejistů začíná nabírat větší rozměry. Po prohře v Písku a propadáku doma s pražskou Kobrou, si dnes odváží na Vysočinu další pětibrankový příděl od Kolínských Kozlů. Po famózním vstupu do sezóny přišlo velké trápení. Z posledních tří zápasů vyšli žďárští bodově úplně naprázdno a navíc s nelichotivým skóre 2:14. V úvodu soutěže žďárští předvedli, že umí hrát velmi dobrý hokej a mohou vyhrávat a bodovat. Deka, která na hráče SKLH nyní dolehla, bude zřejmě hodně těžká a nebude rozhodně jednoduché se jí zbavit. Nápadně to připomíná minulou sezónu a rozhodně není bez zajímavosti, že úspěchy v úvodu sezóny byly utnuty po dosažení třinácti bodů, stejně jako vloni. Tehdy jsme na další body čekali celých pět utkání. Zdá se, že ona pověstná třináctka je opravdu pro Žďár velmi smolná. K protržení této nešťastné série budou mít žďárští příležitost za týden na domácím ledě v zápase proti silnému Trutnovu.

Reportáž

Do Kolína přijeli žďárští s jasným cílem. Napravit klopýtnutí z minulého kola, kdy na domácím ledě podlehli Kobře Praha. To se jim však od začátku nedařilo, poněvadž si nedokázali poradit s aktivním napadáním Kozlů. Hned v 2.minutě se v přesilovce hostí ve vlastním pásmu nechal obrat Fibikar o puk Čtvrtečkou a ten otevřel skóre. Když pykal na trestné lavici Pleva, důraz za brankou přehnal Smejkal a Pomichálka nevybíravě poslal na mantinel. Sudí jej odměnil trestem 5 minut plus do konce utkání a Kozlové tak měli možnost dvojnásobné přesilovky. Pleva se již stačil vrátit z trestné, ale dlouhou přesilu o jednoho muže již kolínští využili. Od mantinelu přistrčil Tondr Nedbalovi, ten nezazmatkoval, popojel si do palebné pozice a zvýšil na 2:0. V 17.minutě přidělal šediny na hlavách kolínských fanoušků Pýcha, ale jím nabídnutou šanci Vránkovi překazil opět famózní Blažek. Třetí branku mohl přidat v poslední minutě Jonáš, ale jeho střela mířila jen do hrudi gólmana hostí Vajnera.

Před druhou třetinou mohli při rozcvičování diváci opět po delším čase spatřit kolínského kapitána Josefa Malého. Ten nastoupil do první pětky a Lukáš Skokan se posunul do druhé řady místo Pomichálka, jenž po faulu Smejkala nemohl pokračovat ve hře. Hosté opět tahali za kratší konec a Kozlů bylo plné kluziště. Parádní moment si připravil na 24.minutu Martin Mejzr. Prokličkoval celé hřiště ve spolupráci s mantinelem, zpoza branky zpětnou přihrávkou našel Petra Pospíšila a ten uklidil puk za Vajnerova záda. Poté se na ledě spíše bojovalo a sudí se snažil vše hasit dvouminutovými tresty. Přesně v polovině utkání trefil na útočné modré Čtvrtečka Plachého a rozhodčí poslal kolínského forvarda do kabin s trestem 5 minut a do konce utkání. V následné velmi dobře sehrané dlouhé přesilovce snížili hosté na 3:1 z hole Martina Plevy a Kozlům držel dvoubrankový náskok v té chvíli hlavně výtečný Jirka Blažek v brance. Pět minut před koncem druhého dějství si vybral slabší chvilku hostující Vajner. Nedbal vyšáhl jeho rozehrávku a zvýšil na 4:1. V posledních minutách dostali hosté parádní šanci na snížení. Hráli všeobecně oblíbenou přesilovku 4 proti 3, ale dvojice Nekvasil-Malý vzorně napadla obránce na modré, ujeli sami na gólmana Vajnera a Karel Nekvasil předložil Pepovi Malému gól na zlatém podnose. Josef Malý tak parádně oslavil návrat po vleklém problému s nohou. To byl poslední, ale pořádně velký, hřebík do rakve žďárských nadějí.

Do třetího dějství vstoupili hosté mírně odevzdaní a z jejich hry bylo cítit zklamání z průběhu utkání. O největší zápletku třetí třetiny se tak staral sudí Stolín, jenž rozdal na obou stranách několik dvouminutových trestů.

Kozlové zcela zaslouženě zvítězili nad Žďárem nad Sázavou, jenž sice podal lepší výkon než Milevsko, ale stejně si odvezl pět gólů. Opora domácích, brankář Blažek, přišel o další "shot out" po přesném zásahu Plevy.

Převzato z www.sc-kolin.cz

Fotogalerie