Vstup do sezóny vyšel na jedničku

Zveřejněno 13.09.2009 | mk
Kutná Hora SKLH Žďár nad Sázavou
1., neděle 13.9.2009
Kutná Hora - SKLH Žďár nad Sázavou KHO - ZNS
Kutná Hora: Malý - Adamec, Bláha, Muras, Prachař, Janata, Šlejtr, Heřmanský, Jančařík, Kadlec, Kraučuk, Hemský, Krpálek, Králíček, Beránek
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Koželuh, Doležal, Lupač, Pleva, Fibikar, Smejkal (Šulc, Sobotka R.) - Vránek, Sobotka M., Plachý - Kunstmüller, Bukáček, Dítě - Havelka, Kaut, Dobiáš - (Kočan, Štěpánek, Mühlfait)
Branky a nahrávky: 26. Bláha (Beránek) - 3. Dítě (Kunstmüller), 27. Dítě (Kunstmüller), 31. Sobotka M. (Plachý), 46. Dobiáš (Vránek, Kaut), 47. Smejkal (Kaut)
Rozhodčí: Kareš - Plch, ?
Vyloučení: 9:11 Využití: 1:1
Diváci: 487
Střely na branku: 25:39
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5
K U T N Á   H O R A - Žďárští hokejisté vstoupili do letošní druholigové sezóny velmi úspěšně. V prvním kole uštědřili domácím Sršňům v Kutné Hoře vysokou porářku 1:5.

Reportáž

Žďárští hokejisté od prvních chvil dávali jasně najevo, že nepřijeli do Kutné Hory jen jako pasivní host, ale naopak již ve třetí minutě úvodním gólem Jiřího Dítěte domácím naznačili, že si přijeli pro první ligové body. I nadále si žďárští vytvářeli řadu brankových příležitostí, které však končily na dobře chytajícím Malém v domácí brance, takže především díky jemu a neschopnosti žďárských střelců jej překonat, skončila úvodní třetina pouze jednobrankovým vedením Žďáru.

Ani kutnohorští se však nechtěli smířit s tím, že by jim hosté z Vysočiny odvezli všechny body a tak ve druhé třetině zvýšili obrátky i odpor, což jim přineslo vyrovnávací branku z hole Roberta Bláhy, jednoho z nejproduktivnějších domácích hráčů. Hostům se však povedl mimořádně úspěšný kontr. Již o minutu později dostala SKLH opět do vedení svým druhým gólem znovu dvojice Dítě, Kunstmüller a za další čtyři minuty, již získali žďárští dvoubrankový náskok, díky Martinu Sobotkovi, který přetavil Plachého asistenci ve třetí branku a zároveň tak oslavil své dnešní narozeniny, ke kterým mu jménem redakce přejeme vše nejlepší. Tato branka již výrazně otupila žihadla domácích sršňů. Pokud se však dostali k ohrožení žďárské branky, byl namístě perfektně připravený Vajner, který čišil klidem a jistotou.

V závěrečné třetině již hosté nepustili domácí tým téměř k ničemu a díky zodpovědné hře a naprosté pohodě přidali další dvě slepené branky, kterými definitivně zlomili jakýkoli odpor domácích hráčů. Tu první poslal za Malého záda Ugo Dobiáš ve spolupráci s Vránkem a Kautem a na tu druhou přihrál opět Kaut, ale síť rozvlnil Tomáš Smejkal. Hosté si tak zcela zaslouženě vezou z Kutné Hory všechny tři body domů na Vysočinu.

Ostatní výsledky 1.kola:
Benešov - Písek 1:3
Nymburk - Milevsko 4:1
Trutnov - Kobra Praha 3:4
Pelhřimov - Jindřich. Hradec 0:4

 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Benák (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Jsem rád, že hned po prvním zápase můžu jen chválit. Vynikající výkon od všech hráčů, jeden vedle druhého, všechny tři lajny. Všichni hráli aktivně, ale zodpovědně, rychle přistupovali k hráčům. Jen ještě těch šancí, kdybychom víc proměnili. Ve složitějších situacích podržel výborný „Vajny“, třeba když jsme hráli čtyři minuty ve třech. Fakt dnes maximální spokojenost a parádní začátek soutěže. Ono to bylo znát již ke konci přípravy, ty poslední zápasy dávaly tušit, že by to mohlo klapat. Ale nezakřikněme to, je to jen první zápas a ještě nás jich čeká 39, takže doufejme, že to klukům nevleze do hlavy a že jim ta bojovnost a chuť vydrží.

Fotogalerie