Přišli jsme nejen o body!

Zveřejněno 15.10.2008 | MK
SKLH Žďár nad Sázavou Šternberk
10., středa 15.10.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Šternberk ZNS - STB
SKLH Žďár nad Sázavou: Vratislav Vajner - Aleš Koželuh, Roman Sobotka, Martin Pleva, Martin Souček, Tomáš Doležal, Ondřej Šulc - Petr Fila, Martin Sobotka, Jiří Plachý, Jakub Vránek, Jiří Dítě, Radim Štěpánek, Jiří Kaut, Radim Křišťan, Filip Mühlfait, Petr Štěpánek
Šternberk: Pavel Pekař - Karel Stříteský, Jan Zapletal, Pavel Hruška, Tomáš Jurdič, Pavel Musil - Milan Jurák, Lukáš Fiala, Lukáš Dobrý, Filip Hrbatý, David Trunda, Erik Kohút, Jakub Klimovič, Jakub Anděl, Daniel Tomášek, Jaroslav Spurný, Roman Spurný, Viktor Coufal
Branky a nahrávky: 9. Křišťan (Dítě), 29. Dítě, 36. Koželuh (Souček), 48. Fila (Plachý) - 6. Anděl (Zapletal), 11. Dobrý (Spurný), 24. Jurák (Coufal), 26. Trunda (Zapletal), 30. Anděl, 40. Kohút (Dobrý), 40. Dobrý (Kohůt, Hruška)
Rozhodčí: Petr Úlehla - Josef Ježek, Jakub Plch
Vyloučení: 12:7 navíc Koželuh 10, Doležal a Pleva do konce utkání (všichni ZNS)
Využití: 2:2 V oslabení: 0:1
Diváci: 630
Střely na branku: 27:35
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:7, 4:7
V čase 53:02 bylo utkání předčasně ukončeno.
Ž Ď Á R   N A D  S Á Z A V O U - V utkání 10.kola druhé ligy podali špatný výkon jak žďárští hokejsté, tak rozhodčí i fanoušci. Výsledkem je prohraný zápas, který se nedohrál, napadení rozhodčích, dva obránci, kterých již tak máme málo, bez registračních průkazů, rozbitá šatna rozhodčích a můžeme čekat další postihy od ČSLH.

Reportáž

Úvodní pětiminutovka sice patřila domácím, ale pak začali doplácet na vlastní nedisciplinovanost a otěže zápasu postupně přebrali hosté. Ti sice nepředváděli žádný oslnivý výkon, ale jejich hra byla velmi účelná. Trpělivě čekali na chyby v domácí rozehrávce a nevynechali jedinou příležitost k rychlému protiútoku. Domácí ve snaze zvrátit nepříznivý průběh zápasu často zapomínali na zadní vrátka a následné závary ve vlastní obraně pak hasili za cenu nedovolených zákroků. A z následných přesilovek si hosté vybudovali vedení. Poprvé se prosadil Anděl tečí prudké nahrávky, ale na jeho branku ještě domácí zareagovali, když Křišťan dorazil neúspěšný pokus Dítěte. Vzápětí se ale znovu z přesilové hry prosadil hostují Dobrý, když pohotově sklepnul ze vzduchu nahození od modré.

Druhou část zápasu začali domácí tragicky. Nejprve zazvonila tyč domácí branky, vzápětí zachránil Vajner ve vyložené příležitosti, ale napotřetí už uhodilo.Vajner zůstal sám proti trojici hostujících hráčů a Jurák pohodlně vstřelil třetí gól hostů. A za dvě minuty se hosté prosadili znovu, tentokrát Trundou skórovali dokonce ve vlastním oslabení. V polovině zápasu vrátila domácí do zápasu přesná střela Dítěte. Jenže netrvalo ani minutu a další fatální chybu v rozehrávce potrestal Anděl. A mohlo být i hůř - hosté vzápětí znovu nastřelili tyč a pohrdli i dvojnásobnou přesilovkou. A tak se snížení dočkali domácí, když se po návratu z trestné lavice prosadil důrazem u soupeřovy branky Koželuh. Domácí hráče snížení povzbudilo, ale místo vstřelení kontaktní branky přišel v samém závěru třetiny šok. Půl minuty před koncem využil další okno domácí obrany Kohút a hned za 14 vteřin potrestal nekoncentrované domácí hráče Dobrý.

Průběh hry se nezměnil ani na začátku třetí třetiny. Pak si hosté sami zkomplikovali situaci. Zbytečné fauly nabídly domácím dvojnásobnou přesilovku a ti ji hned Filou využili. A protože byl Fila po vstřelení branky hrubě faulován, mohli domácí v přesilovce pokračovat. Bohužel další tutovku Dítě nevyužil a pak přišla série sporných vyloučení na domácí straně. V této fázi už byl zápas hodně vypjatý a nepřesné výroky rozhodčího v kombinaci podrážděnými hráči dovedly vývoj utkání k neslavnému konci. Zápas byl předčasně ukončen v 53.minutě.

 

Ohlasy po utkání

Lubomír Fischer: (trenér HC TJ Šternberk)
Já si myslím, že domácí neunesli závěr zápasu, což je na škodu, protože po předcházejícím nevydařeném zápase hráli velice sympaticky. Chtěli si spravit reputaci, bohužel my jsme využili okénka v obraně při jejich nátlakové hře k rychlým brejkům, kdy jsme na konci druhé třetiny vstřelili během 15 vteřin dva góly a to asi utkání rozhodlo. Jinak si myslím, že utkání mělo slušnou úroveň, ale bohužel závěr - a to dělám hokej už hodně dlouho - takový závěr nepamatuji. Tohle hokeji opravdu neprospívá.

Jaroslav Benák: (trenér SKLH Žďár nad Sázavou)
Tohle je těžký, my si před zápasem řekneme, že budeme bruslit, budeme si držet svoje místa, křídla, budeme pomáhat bekům. Hrajeme to 5 minut, potom se přizpůsobíme soupeřově hře, vůbec je nenapadáme, nevytvoříme si žádný tlak. Připadá mi to teď druhý zápas, že nám docházejí síly - i těm zkušeným hráčům - své dělají i nervy a rozhodčí. To jsou vyloučení, kdy z deseti jich sedm vůbec není. Potom jsou zákroky na konci utkání, kdy by se mělo vylučovat, ale opak je pravdou. Rozhodčí nemají pro hru cit, mám pocit, že pískají první sezónu. My máme doma víc vyloučených než venku. To je potom těžký - Fila teď na konci - čistý zákrok tělem, ale rozhodčí ho vyloučí. Tak jak máme hráčům zdůrazňovat, že mají hrát do těla? Dneska se zápasy hrají tvrdě - neříkám - některé fauly tam byly, ale určitě ne tolik, kolik jsme měli vyloučených. Nedáváme góly - to je taky nevýhoda - a dneska nás v rozhodujících chvílích nepodržel ani gólman.
Nedá mi to a ještě se Vás jako bývalého vynikajícího obránce zeptám - ze sedmi gólů padlo pět po dorážkách a tečích těsně před brankou - takže špatná hra obrany?
Za jedno - hráči, kteří tam tečovali před naší brankou - naši hráči tam stojí, ale soupeř má volnou hokejku a to nesmí být. A druhá věc - střely obránců - ty jsme neměli pokryté ... to je ale věc celé pětky, nejenom obránců. Křídla si nepokrývají obranu a beci ty hráče, kteří dorážejí.

Fotogalerie