Bobři nám nadělili tucet

Zveřejněno 11.10.2008 | MK
Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
9., sobota 11.10.2008
Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VAL - ZNS
Valašské Meziříčí: Krumpoch (Mocek) - Růčka, Zientek, Blažek, Dvořák O., Zrník, Krisl, Starůstka, Zimmer - Tatarčík, Dvořák P., Pavlas - Varga D., Sochorek, Kratěna - Dědek, Martiník, Glas
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner (41.Kochánek, 43.Vajner) - Koželuh, Pleva, Doležal, Souček, Šulc, Sobotka R. - Křišťan, Fila, Dítě, Štěpánek R., Mühlfait, Štěpánek P., Sobotka M., Vránek, Plachý, Kaut
Branky a nahrávky: 2. Glas, 3. Kratěna (Varga), 13. Sochorek (Varga), 23. Sochorek (Varga), 30. Varga (Sochorek), 32. Dvořák (Blažek), 40. Sochorek, 40. Martiník, 41. Zrník (Růčka), 43. Glas, 43. Dvořák, 52. Martiník - 25. Vránek (Křišťan), 25. Souček, 46. Plachý
Rozhodčí: Mrkva - Tuizal, Řezáč
Vyloučení: 11:20 Využití: 6:1
Střely na branku: 39:25
Průběh utkání: 4:0, 4:2, 11:2, 11:3, 12:3
Diváci: 600
V A L A Š S K É   M E Z I Ř Í Č Í - Ve velmi nepovedeném utkání, které žďárští nezvládli, přišel první letošní debakl. Hlavní rozdíl mezi oběma mužstvy byl především v bruslařských schopnostech a v proměňování šancí. Trochu nás sice může uklidnit fakt, že se jednalo o přetěžkého soupeře a dosavadního suveréna naší skupiny, který má poněkud jiné ambice než náš tým a zřejmě se najde jen velmi málo protivníků, kteří by jej dokázali porážet. Na druhou stranu je třeba tento propadák brát i jako určité varování před sebeuspokojením po úspěšném vstupu do sezóny. Věřme, že se z toho hráči rychle vzpamatují a již ve středu na domácím ledě naváží na dobré výkony z prvních soutěžních utkání. Fanoušci hráče určitě nenechají na holičkách a přijdou je v hojném počtu podpořit, po takovém zápase to budou jistě potřebovat.

Reportáž

Domácí nastoupili do utkání velmi zostra a již ve třetí minutě jsme prohrávali 2:0. Během první části hry, ve které nám domácí jasně ukázali kdo je na ledě pánem přidali ještě třetí branku.

Po přestávce jsme opět záhy inkasovali. Za stavu 4:0 domácí trochu polevili, žďárští se začali více dostávat do hry a ohrožovat hostující branku, výsledkem toho byla nejprve naše úvodní branka z hole Jakuba Vránka (foto), kterému asistoval Radim Křišťan a necelou minutu na to snížil na rozdíl dvou branek Martin Souček. V těchto chvílích jsme dokázali se soupeřem hrát vyrovnanou partii a přišly i další šance. Na chvíli se zdálo, že ještě není vše ztraceno a je ještě o co hrát. Jenomže trenér Bobrů brzy vycítil, že není v jeho týmu vše v pořádku, vzal si oddechový čas a důrazně se svými svěřenci prohovořil. Od poloviny utkání pak opět začali Valaši zvyšovat jak obrátky, tak i skóre. Dalšími čtyřmi brankami v naší síti ještě do druhé sirény, domácí velmi důrazně rozptýlili jakékoli naděje na zdramatizování zápasu. Poslední dvě dokonce padly v poslední minutě během šesti sekund!

Do třetí třetiny chtěli trenéři šetřit psychiku bezmocného Vráti Vajnera a poslali do zápasu Matěje Kochánka, ovšem opakovala se situace z první části hry "vyšperkovaná" jednou brankou navrch, což znamenalo tři branky v naší síti během tří minut, to vrátilo zpět mezi tyče Vajnera. Ve 46.minutě se podařilo ještě korigovat výsledek brankou Jirky Plachého avšak poslední slovo měli ještě domácí, kteří dvanáctou brankou dali finální podobu tomuto pro nás tak nelichotivému výsledku.

S laskavým svolením valašskomeziříčské redakce vám přinášíme fotografie z tohoto utkání, které jsou nádherné po stránce technické kvality, bohužel již méně potěšující pro oko žďárského fanouška.

 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Benák: (trenér SKLH Žďár nad Sázavou)
Bylo to nešťastné utkání, soupeře jsme nedokázali přebruslit, z čehož pramenili naše chyby, ale i časté fauly. Měli jsme přes dvacet vyloučených, dvě třetiny zápasu jsme hráli v oslabení. Rozdíl v kvalitě a rychlosti bruslení a pohybu, byl jednoznačný a bylo to hlavní příčinou tohoto výsledku. Meziříčským vycházelo vše na co sáhli a dokázali dokonale proměňovat šance. Jak to tam začalo padat, nebyli jsme schopni s tím nic udělat. Musíme tenhle zápas hodit rychle za hlavu a dobře se připravit na další utkání ve středu.

Fotogalerie