Plameny vedly, ale nakonec v Třebíči padly

Zveřejněno 14.08.2018 | Jiří Mokrý, Ondřej Krásný
Třebíč SKLH Žďár nad Sázavou
P1, úterý 14.8.2018
Třebíč - SKLH Žďár nad Sázavou TRE - ZNS
Třebíč: Svoboda – Bilčík, Furch, Čejka V. (C), Čermák, Kabelka, Hort, Kučera, Jurnečka, Vodný, Raška, Střondala, Kusko, Nedvídek, Havlát, Malec, Král, Paták, Čejka J., Novák, Krejčí, Ferda
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Poizl, Peslar, Klodner, Koželuh, Kališ, Kolda, Marek, Bureš, Jícha, Kuřítko, Krupka, Kovářů, Vašíček, Stehlík, Kunstmüller (C), Gregar, Hasoň, Štefka, Mäki
Branky a nahrávky: 21. Kusko (Havlát), 39. Furch (Krejčí, Raška), 42. Čermák (Nedvídek, Havlát), 43. Král (Ferda, Paták), 48. Vodný (Raška, Střondala) – 3. Hasoň (Gregar), 40. Klodner (Hasoň). Rozhodčí: Marek, Pokorný. Vyloučení: 7:7, navíc Peslar (ZDR) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 298. Střely na branku: 31:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.
T Ř E B Í Č - Žďárští hokejisté vstoupili do utkání skvěle, když už ve třetí minutě vstřelil premiérovou branku ve žďárském dresu Jan Hasoň. Domácí ve druhé dvacetiminutovce otočili, ale do třetího dějství se šlo zásluhou Jana Klodnera za vyrovnaného stavu. Plameny nakonec na pomyslné body nedosáhly, nicméně podaly bojovný výkon.

Foto: Jiří Mokrý/hstrebic.cz

Reportáž

První třetina zápasu přinesla ze strany domácích neurovnanou hru. Jedné z nepřesností využil hostující Jan Hasoň, který do třebíčské odkryté branky dorazil volný puk, který nedokázal nikdo z bránících hráčů pokrýt. S trochou nadsázky lze říct, že to bylo ze zajímavých akcí v první třetině vše. Hosté tak první dvacetiminutovku vyhráli 1:0.

Od druhé části zápasu Třebíčští znatelně přidali. Hned v první minutě druhé třetiny vyrovnal Silvester Kusko, když dostal od Vojtěcha Střondaly parádní nahrávku do pravé strany. Střelou po ledě pak překonal Slámu v brance Žďáru. Hosté přestali bruslařsky stíhat a museli faulovat. Ve druhé třetině putovali na trestnou hned pětkrát. Jednu z rychlých akcí domácího celu zakončil po přistrčení puku od Petra Krejčího rychlou střelou zápěstím Michal Furch 2:1.

Jenže domácím se přesilovky nedařilo zužitkovat a to ani padesát vteřin trvající přesilu dvou mužů na ledě. A tak přišel trest. V poslední minutě druhé periody hosté po nepřehledné situaci vyrovnali, když vyražený puk dopravil do třebíčské sítě pohotový Jan Klodner - 2:2

Třetí třetinu začali hráči v červených dresech s bílou hvězdou na hrudi opět velmi aktivně. Už ve čtyřicáté druhé minutě šli opět do vedení. Tentokrát se prosadil střelou zblízka pod lapačku výborně hrající obránce Roman Čermák 3:2.

Čtvrtý gól daly Bílé hvězdy Tadeášem Králem, který zakončil akci po spolupráci s Radimem Fedou a Lukášem Patákem - 4:2.

Domácí hráči byli v této době na koni a jedna krásná akce střídala druhou. Jenže dost často končily tyto akce překombinováním nebo přihrávkou navíc. Krásnou přesilovkovou kombinaci po ose Adam Raška, Vojtěch Střondala přece jen zakončil parádní střelou za bezmocného Slámu Michal Vodný 5:2 a uzavřel tím skóre zápasu.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (trenér HS Třebíč):
„Nejde o to, že se hrálo s druholigovým soupeřem, je to příprava. Zase jsme dostali hned na začátku gól a celá ta první třetina byla hodně špatná, vázla nám kombinace, nedařilo se nic. Postupně jak přibýval čas, tak si myslím, že to byl lepší hokej. Ale stále je tam spoustu zbytečných chyb, finální přihrávka, koncovka pořád není ono. Samozřejmě chápu, že kluci toho mají dost, protože třetí týden trénujeme dvoufázově, ale v těchto situacích by si měli poradit líp.

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Bylo vidět, že domácí jsou více nabruslení, ten rozdíl byl vidět a mají daleko více tréninku. Pro většinu to byl první zápas a poprvé naskočili na led, a čím déle se hrálo, tím víc byl vidět ten rozdíl. To neříkám jako výmluvu, ale prostě to tak je. Snažili jsme se bojovat a věřím, že to vypilujeme. Jednu lajnu jsme nechali doma, pro ostatní to byl křest ohněm a uvidíme, každopádně musíme pracovat. Na pátek bude soupiska jiná."