Starší dorost zahájil boj o udržení v extralize, v derby ale opět neuspěl

Zveřejněno 23.02.2018 | Anna Růžičková
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
B1, pátek 23.2.2018
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Rachůnek – Dudycha, D. Vacík, Dvořák, Krejčí, Adam (A), Horák – Křehlík, Cachnín (A), Tecl (C) – Petržilka, Kohout, Hromádka – Kulhánek, Vaňous, Dudek – Košťál
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský (C), Čermák, Klodner (A), Poizl (A), Cibuzar, Filip – Konečný, Dospěl, Jindra, Mihulka, Marguš, Nagy, Gergel, Vašíček
Branky a nahrávky: 51. Křehlík (Tecl) Rozhodčí: Vepřek - Bernard, Milkoviny. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 36:26 (12:6, 14:7, 10:13). Průběh utkání: 1:0.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Starší dorostenci dnes zahájili další část extraligových bojů, tentokrát o udržení. Na první zápas vyjeli žďárští mladíci do Havlíčkova Brodu. Skóre bylo i po čtyřiceti minutách hry bezbrankové, ale domácí Bruslaři nakonec ve vlastním oslabení překonali Radostu a zajistili si tak těsné vítězství. Havlíčkobrodský gólman Rachůnek si vychytal nulu.

Reportáž


Úvodní dvacetiminutovka dnešního utkání přinesla velmi pěkný, vyrovnaný a svižný hokej. Oba týmy se nejednou dostaly do šance, ale ani jednomu střelci se nepodařilo překonat skvělé gólmany. V osmé minutě si Tomáš Křehlík vytvořil pěknou šanci, když sám nehlídaný ujel na Radostu. Ten ale za kotoučem rychle vyrazil a podařilo se mu ho včas lapit. O minutu později Plameny zachránila branková konstrukce, kdy po Vacíkově střele puk pouze zacinkal o tyčku. V čase 16:13 žďárští mladíci ujeli do přečíslení ve třech proti jednomu. Příliš dlouho ale kombinovali a tuto krásnou šanci nakonec nedokázali využít. Právě tato akce byla v havlíčkobrodské Kotlině zatím nejblíže úvodnímu gólu. Během této části museli sudí sáhnout celkem ke čtyřem trestům, na každé straně po dvou. Ani jedno vyloučení ale nebylo potrestáno a do kabin se po závěrečné siréně odcházelo za bezbrankového stavu.

Nakonec ani druhá třetina nepřinesla žádný gól. Domácí Bruslaři ale po celou dobu dvacetiminutovky výrazně udávali tempo zápasu a dali Radostovi pěkně zabrat. Ze strany žďárských hokejistů přišlo o něco méně útočných akcí, o to nebezpečnější ale ve výsledku byly. Domácí však ani na chvíli nepovolili a ke konci třetiny se dočkali gólu. Po poradě rozhodčích ale branka nebyla uznána kvůli úmyslnému kopnutí kapitána Bruslařů, Marka Tecla. Oba gólmani tedy zůstali i po čtyřiceti minutách bez inkasované branky.

Do třetí třetiny vstoupili poněkud odhodlaněji žďárští hokejisté. Hned ve 42. minutě se Nagy s Dospělem dostali do pěkné šance, ale domácí Rachůnek se včas zorientoval a střelu z první žďárského útočníka stihl vyrazit. O čtyři minuty později to byl opět Nagy, který se sám ocitl před havlíčkobrodským brankářem a mohl skórovat. Gólman domácích ale skvěle zasáhl lapačkou. V 50. Minutě byl vyloučen domácí Dvořák za nedovolené bránění. V čase 50:47 se ale Bruslaři ve vlastním oslabení dočkali gólu. Tomáš Křehlík dostal skvělou nabídku od Marka Tecla, položil si Radostu na led a bekhendem zasunul kotouč do odkryté brány. Tento gól byl jediným a tím pádem vítězným v tomto utkání. Plameny se ještě před koncem zápasu pokoušeli o hru bez brankáře, ale Rachůnka nepřekonaly. Tři vítězné body tedy zůstaly v havlíčkobrodské Kotlině.