Z Chomutova odjíždí starší dorost s debaklem

Zveřejněno 21.01.2018 | Ondřej Krásný, Kateřina Kundertová
Chomutov SKLH Žďár nad Sázavou
N15, neděle 21.1.2018
Chomutov - SKLH Žďár nad Sázavou CHV - ZNS
Chomutov: Skokan – Ferbas, Zeman, Matějka, Beneš, Váchal, Jarý, Štochl – Černý, Baier, Vjačka, Hofrichter, Benda, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Brandner
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (56. Sivák) – Korec, Čermák, Klodner, Poizl, Budín – Dospěl, Vlk, Jindra, Kuluris, Marguš, Nagy, Vašíček
Branky a nahrávky: 2. Štochl (Gut, Mežnar), 14. Brandner (Zeman, Baier), 17. Štochl (Černý, Brandner), 17. Mežnar (Gut, Koláček), 21. Váchal (Gut, Koláček), 31. Pech (Černý, Benda), 53. Benda (Matějka, Pech), 59. Matějka (Pech, Černý). Rozhodčí: Vyštejn – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
C H O M U T O V - Dalekou cestu absolvovali žďárští starší dorostenci poněkud zbytečně, jelikož na severu Čech narazili na Piráty, jenž hostům sebraly vítr z plachet. Kanonáda domácích se zastavila až na osmi brankách.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Piráti do utkání vstoupili brankou, jelikož se už po necelých dvou minutách dělovka Jakuba Štochla zastavila až o síť v brance hostů – 1:0. V páté minutě si mohl dát vlastní branku Luboš Dospěl, ale jeho gólman si malou domů pohlídal. Vedení mohl zvýšit Josef Koláček, v nabídnuté početní výhodě vyprášil zblízka pouze betony Jana Radosty.

Po nevyužité početní výhodě si Roman Brandner vzal puk, projel do pásma a zamířil přesně mezi brankářovi betony – 2:0. Sedmnáctá minuta byla pravděpodobně rozhodující, jelikož se Chomutovští prosadili během třinácti vteřin – Jakub Štochl po jedenácti vteřinách využil početní výhodu a dvojice Michal Gut s Ericem Mežnarem ukázkově využili přečíslení dva na jednoho – 4:0.

I prostřední část zahájili Chomutovští gólem, tentokrát po křižné přihrávce Jakub Váchal ránou z první prostřelil žďárského gólmana – 5:0. V pětadvacáté minutě mohl snížit Matěj Jindra, jenž však před prázdnou bránou selhal. Poté, co Piráti nevyužili početní výhodu, navýšili své vedení již na šest branek díky Patriku Pechovi, který si při kličce zprava doleva strčil hůl za nohu a zavěsil k pravé tyči – 6:0. V dalším průběhu se hra přesouvala ze strany na stranu, z čehož si ani jeden celek nevytvořil nadějnou akci.

Hned na začátku závěrečné dvacetiminutovky hráli Žďárští v početní výhodě, ve které pálili Jan Klodner a Luboš Dospěl, ani jeden ale na Ondřeje Skokana nevyzrál. Před polovinou periody měli možnost početní výhody i domácí, kteří stejně jako soupeř neuspěli. V 51. minutě ujeli dva na jednoho Eric Mežnar a Jakub Baier, prvně jmenovaný vzal odpovědnost na sebe a selhal.

Mrzet ho to nemuselo, protože za necelé dvě minuty skóroval Lukáš Benda, jenž tečoval před bránou puk mezi betony brankáře hostů – 7:0. V 56. Minutě došlo v brance Žďáru nad Sázavou k výměně gólmanů, když Jana Radostu vystřídal jmenovec Sivák. Ani vystřídavší brankář střeleckému apetitu Chomutovských neunikl, protože Jan Matějka dostal přihrávku nalevo od branky a zamířil pod horní tyčku – 8:0.

 

Ohlasy po utkání

David Kočí (Piráti Chomutov): „Za výsledek 8:0 jsme rádi, i za předvedený výkon. Tým poslední dobou šlape. Poslední tři zápasy plníme to, co máme dělat. Hlavně každý hráč, chce podat týmový výkon a o tom to je. Celá pětice na ledě funguje, jak má a cíl celé kabiny je vyhrát zápas, který nás zrovna čeká. Je to vidět a doufejme, že kluci si to uvědomili a bude to v jejich hlavách nastavené takhle pořád.“

Jaromír Pytlík (SKLH Žďár nad Sázavou): „Myslím si, že není co hodnotit. Výsledek hovoří za vše. Chtěl bych poblahopřát soupeři k jednoznačnému vítězství. Máme hodně zraněných a hra se nám rozpadla. To, co jsme chtěli hrát, se nám nedařilo. Neměli jsme ani kam sáhnout, jelikož mladší dorost hrál ve stejný den.“