Pleva vydrtil vítězství v prodloužení !

Zveřejněno 14.01.2009 | mk, vs, jh
SKLH Žďár nad Sázavou Hodonín
31., středa 14.1.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Hodonín ZNS - HOD
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Koželuh, Souček, Moščic, Fibikar, Pleva, Sobotka R., Němec V. – Fila, Sobotka M., Plachý, Dítě, Mühlfait, Havelka, Kaut T., Dobiáš, Bendík
Hodonín: Hubačka (48.Holeš) – Březina, Komárek, Podešva, Pokorný, Protivný, Ševela, Šťastný – Barták, Čárský, Hoza, Jurásek, Kýhos, Matušek, Peš, Rapant M., Zábranský, Hučko
Branky a nahrávky: 12. M. Sobotka (Havelka), 18. Havelka (Koželuh), 20. Plachý (Souček, Koželuh), 36. Mülfait (Pleva), 47. Bendík (Souček), 62. Pleva (M. Sobotka, Koželuh) - 12. Jurásek (Čárský), 16. Zábranský, 30. Peš (Matušek), 36. Peš (Barták), 48. Hučko (Zábranský) Rozhodčí: Mech – Křivohlavý, Klouda Vyloučení: 9:10 navíc Souček (ZNS) OT do konce utkání, Protivný a Pokorný (oba HOD) 10 min. OT
Využití: 4:1 V oslabení: 0:1
Diváci: 540
Střely na branku: 33:48
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Na žďárském zimním stadionu na Bouchalkách, bylo dnes k vidění mimořádně pohledné a velmi napínavé utkání okořeněné jedenácti brankami. Obě mužstva se pravidelně střídala v jejich střelbě a to ještě tak, že většinou vedoucí branku následovalo okamžité vyrovnání. Jedinou výjimkou, bylo otočení vývoje domácími, dvěma trefami v závěru první třetiny. Divákům, kterých bohužel přišlo dnes méně než obvykle, se musel rychlý hokej, kde útok střídal útok a hrálo se nahoru - dolu, vše prošpikováno brankovými dostihy, určitě líbit a přišli si na své. Obzvláště domácí fanoušci měli největší důvod k radosti, když Martin Pleva po dvou minutách prodloužení zařídil, že druhý bod zůstává na Vysočině. Ždár tak vrátil hodonínským Drtičům vítězství v prodloužení, kterého dosáhli ve Žďáře před měsícem.

Reportáž

První třetina přinesla rychlý hokej s dramatickými momenty před oběma brankami. Iniciativněji si počínali domácí, naopak hosté v této části působili dost zakřiknutě. Ovšem z vedoucího gólu se radovali právě oni. Ve 12.minutě při vlastním oslabení využil Jurásek nedorozumění domácích hráčů při rozehrávce a lacinou brankou poslal hosty do vedení. Odpověď domácích byla blesková. Hned po buly zatáhl puk Havelka do útočné třetiny, zpětnou nahrávkou našel M.Sobotku a ten pohotově srovnal skóre zápasu. Už za tři minuty ale poslala hosty znovu do vedení další hrubka domácích hráčů. Laxní rozehrávku vystihl hostující Zábranský a s notnou dávkou štěstí v koncovce překonal podruhé Slámu v domácí brance. Domácí odpověď ale byla i napodruhé blesková. Ani ne o minutu později napřáhl Koželuh od modré, jeho střela sice těsně minula branku, ale puk odražený od mantinelu Havelka pohotově zasunul podruhé do hostující klece.V samém závěru třetiny pak domácí dostali možnost hrát přesilovku 4 na 3 a deset vteřin před sirénou Plachý po ukázkovém uvolnění od Součka poslal domácí poprvé v zápase do vedení.
Do druhé třetiny nastoupili hosté s jasným cílem otočit nepříznivý vývoj utkání. Proti první třetině byli mnohem pohyblivější a důraznější a zatlačili domácí do defenzívy. V těchto fázích se několika skvělými zákroky blýskl mladý Sláma v domácí brance. Byli to ale právě domácí, komu se v polovině třetiny naskytla obrovská šance pojistit vedení. Při vlastním oslabení ujel Dítě a v gólové pozici byl faulován. Nařízené trestné střílení ale bohužel Plachý neproměnil, když jeho střela těsně minula branku. A tentokrát platilo nedáš - dostaneš. Hned z protiútoku využil dalšího zmatku v domácí obraně hostující Peš a opět lacinou brankou srovnal skóre. Domácí se ale po tomto vyrovnávacím gólu vymanili z tlaku a hra se vyrovnala. V 35.minutě se v útočné třetině šikovně uvolnil Muhlfait a bombou z kruhů vymetl růžek branky hostí. A jak bylo v tomto utkání téměř pravidlem, odpověď byla opět blesková. Už za deset vteřin využívá Peš dalšího neuvěřitelného kiksu domácích hráčů a ze samostatného nájezdu opět srovnává skóre zápasu.
Do třetí třetiny vstoupily oba celky opatrně se zjevnou snahou hrát ze zabezpečené obrany. Aktivněji si přeci jen počínali domácí a za svoji aktivitu byli také odměněni. Souček vybojoval v útočném pásmu puk pro Bendíka a ten rychlým švihem po ledě nedal hostujícímu gólmanovi popáté šanci. Bohužel pro domácí tradice zůstala zachována. Za necelou minutu se vřítil do třetiny hostující Hučko. Jeho první střelu ještě Sláma zastavil, ale následná dorážka z krkolomné pozice si našla cestu do domácí branky. A mohlo být i hůř. V 51.minutě dostali hosté výhodu dvou hráčů v poli. Tento patrně klíčový okamžik zápasu domácí ustáli, byť jim v jednom případě pomohla i horní tyč branky. A protože ve zbývajícím čase ani jedno z mužstev nerozhodlo, následovalo prodloužení.
V něm si od počátku lépe počínali domácí. Byli aktivnější a jejich šance ještě vzrostly po vyloučení hostujícího Komárka. A nabídnutou přesilovku 4 na 3 domácí nakonec využili, když trojice Koželuh, M.Sobotka a zakončující Pleva (viz foto) dokonale rozebrala soupeřovu obranu.
 

Ohlasy po utkání

Svatopluk Číhal (trenér SHK Hodonín):
"Byl bych spokojenější se dvěma body, ale myslím, že to byl zápas nahoru dolů, bylo vidět, že domácí mají šikovné útočníky. My jsme začali hodně nedisciplinovaně, šest hráčů v první třetině dostalo dvě minuty. Ale pak v průběhu jsme měli dost šancí, ty jsme neproměnili a nakonec jsme to i na ty oslabení prohrály. Na druhou stranu, je ale škoda, že nám rozhodčí do toho tak šahá, oběma mužstvům, protože nenechá hrát, zbytečně píská a vylučuje na obou stranách a kdyby to víc nechal, bylo by to ještě zajímavější. S jedním bodem spokojený nejsem, přijeli jsme sem bodovat víc, ale domácí to vybojovali, pro ty dva body si šli až do závěru. Na pět gólů bychom venku měli vyhrát, ale dostaly jsme laciné góly. Ty ale padaly na obou stranách."

Jaroslav Benák (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
"Zápas hodnotím velice dobře, protože všichni hráči, jeden vedle druhého, jak obránci, tak útočníci podali maximální výkon. A především gólman "Sali", který měl dnes svůj debut za „áčko“ ve 2.lize, odchytal super a podržel mančaft ! Byl to dnes výkon všech hráčů, jeden vedle druhého odevzdali maximum. To že se nějaké chyby udělají, to je normální, to vyplyne ze hry. Myslím, že zápas se musel líbit i divákům, protože to bylo nahoru, dolu a padalo hodně gólů. Jsem spokojený."

Fotogalerie