I druhý díl pro Plameny! Starší dorost porazil Havlíčkův Brod a bere tři body

Zveřejněno 30.09.2017 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
8., sobota 30.9.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Junek, Čermák, Klodner, Poizl, Melichar, Budín – Dospěl, Vlk, Jindra, Kuluris, Berčík, Nagy, Gergel, Marguš
BK Havl.Brod: Arbelovský – Brdičko, Dvořák, Kalachev, Škareda, Krejčí, Dudycha – Vaňous, Pejchal, Petržilka, Kohout, Tecl, Rybáček, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Košťál
Branky a nahrávky: 10. Gergel (Marguš), 14. Dospěl (Nagy, Marguš), 37. Poizl (Dospěl) – 19. Kulhánek (Tecl), 33. Tecl (Kulhánek, Vaňous) Rozhodčí: Petr Úlehla - Ondřej Bohuněk, Jan Gregar Vyloučení: 5:6 Využití: 0:2 Diváci: 123 Střely na branku: 26:30 Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 3:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárští starší dorostenci dnes porazili Bruslaře z Havlíčkova Brodu poměrem 3:2 a připsali si do tabulky tři důležité body.

Reportáž


Do utkání vstoupil aktivněji domácí celek a už od začátku si žďárští hokejisté vytvářeli pěkné šance. V čase 9:26 se Lukáši Gergelovi podařilo z těsné blízkosti brány doklepnout puk za hostujícího gólmana a dostal tak domácí do vedení 1:0. V čase 13:50 se za Plameny trefil Luboš Dospěl a zajistil tak svému týmu dvoubrankový náskok. Hosté se poté snažili skóre snížit a v 18. minutě se jim to téměř povedlo, když byl Cachnín sražen na zem, ale povedlo se mu puk vystřelit tak, že projel za Radostovými zády podél brankové čáry. Poté, co byl vyloučen domácí Gergel, dostali hosté příležitost skórovat v přesilové hře, kterou v čase 18:14 využil Lukáš Kulhánek a z pravé strany domácího brankáře překonal.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili hosté aktivněji. Vytvářeli velké množství šancí a po většinu času drželi domácí v obranném pásmu. Ve 33. minutě byl vyloučen Šimon Junek za sekání, za které dostal od rozhodčích pětiminutový trest a navíc osobní trest do konce utkání. Hosty opět čekala přesilová hra, kterou se jim znovu podařilo využít. V čase 32:53 se trefil kapitán Havlíčkova Brodu, Marek Tecl. Svým gólem srovnal stav utkání na 2:2 a vykřesal pro hosty naději na otočení skóre. Tu ale v čase 36:55 uhasil Daniel Poizl, jehož gól byl nakonec vítězný.

V poslední třetině měl Radosta v bráně hodně práce, protože hosté se snažili skóre alespoň srovnat. Měli pár velkých šancí, které ale nezvládli využít. I přesto, že v čase 58:44 zamířil Arbelovský na střídačku a hosté zkoušeli hru v šesti, nedokázali domácího gólmana překonat. Žďár si tak do tabulky připíše všechny tři body.

 

Ohlasy po utkání


Richard Cachnín (trenér BK Havlíčkův Brod):

"Jsem rád, že se nám dnes skvěle podařilo zmátořit ze stavu 2:0. Ve druhé třetině jsme měli dost gólových šancí na to, abychom otočili skóre. Hráli jsme dokonce přesilovku pět na tři. Kvůli našemu útočnému faulu se ale domácí dostali do hry, čímž nás potrestali. Třetí třetina byla už jen takové dobývání domácí brány. Bohužel jsme to hokejové štěstí dnes neměli."

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Včera jsme sehráli poněkud těžké utkání proti Českým Budějovicím. Dnes jsme nebyli v úplně kompletní sestavě, protože dva hráči byli zranění, takže jsme měli trošku problémy se sestavou, ale jsem rád, že jsme to utkání zvládli. Je dobře, že jsme znovu bodovali, protože si myslím, že výhra tým vždycky nakopne."

Fotogalerie