Mrazivý večer s Klatovy rozpustily Plameny sedmi góly

Zveřejněno 24.02.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Klatovy
35., sobota 24.2.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Klatovy ZNS - KLT
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř ( 20. Sláma) – Pleva, Poizl, Peslar, Lojek, Sedláček, Kolda, Marek – Kunstmüller, Štěpánek, Vítek, Beneš, Stehlík, Gregar, Kuřítko, Krupka, Gergel, Kovářů, Střecha, Bureš
Klatovy: Beran – Slavík, Bouček, Polívka, Marcel, Kačena – Kubeš, Topinka, Uhlík, Tejral, Vlček, Pacanda, Kokoška, Markov, Kosnar, Krs
Branky a nahrávky: 14. Vítek (Štěpánek, Peslar), 20. Střecha (Peslar, Štěpánek), 30. Beneš, 34. Štěpánek, 35. Beneš (Lojek, Stehlík), 47. Kovářů (Střecha, Krupka), 55. Střecha (Pleva, Krupka) – 19. Kosnar (Polívka), 24. Uhlík (Kubeš), 44. Kokoška (Topinka). Rozhodčí: Ondráček – Musil, Roupec. Vyloučení: 6:6, navíc Marcel (KLT) 5+DKÚ. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 617. Střely na branku: 45:31 (12:13, 13:9, 20:9). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 7:3.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Ačkoliv nejen venku panuje silné mrazivé počasí, Plameny se rozhořely a na Bouchalkách nejednou zahřály žďárské fanoušky na duši. Svého soupeře zkušeně přehrály a do jeho sítě na dlouhou cestu nasázely sedm branek. Žďárští hokejisté si vítězstvím za tři body definitivně zajistili druhé místě po základní části a ve středu se rozhodne, jakého soupeře v prvním kole play-off vyzvou.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Prvních deset minut utkání bylo poměrně opatrných, nicméně o šance nouze nebyla. V sedmé minutě udělala na útočné modré chybu hostující obrana, čehož málem využil Petr Štěpánek, ale jeho nájezd dokázal vychytat i s dorážkou Beran. Situace se otočila o dvě minuty později kdy za obranu Žďáru ve vlastním oslabení ujel Uhlík, ale Řehoř vyrážečkou zneškodnil. Branka padla až šest minut před koncem první třetiny, kdy Štěpánek našel přihrávkou mezi kruhy Davida Vítka, jenž z první prostřelil Berana – 1:0. Těsně před koncem první třetiny ale bylo srovnáno, z otočky totiž přízemní ranou mezi betony překvapil Řehoře Martin Kostnar - 1:1. Do kabin se ale šlo za vedení Plamenů. Ty hrály přesilovou hru pět na tři a krásnou přízemní ránou vybídl Peslar k přesné nechytatelné teči Tomáše Střechu - 2:1.

Druhá třetina nezačala pro žďárské hokejisty vůbec dobře, protože po třech minutách bylo znovu vyrovnáno. Z několikáté dorážky se prosadil Jiří Uhlík - 2:2. Plameny pak začaly hrát aktivněji a vytvářely si hodně šancí, nicméně Beran dlouho odolával. Podlehl až po odraženému kotouči mezi kruhy, která sebral Peter Beneš a hostujícího brankáře prostřelil - 3:2. Klatovy si posléze zahrály přesilovou hru, ale v ní se neprosadily. Naopak těsně po skončení oslabení vzal puk na hůl Petr Štěpánek a od modré čáry tvrdou dělovkou překonal Berana počtvrté – 4:2. Plameny nakonec druhou třetinu zvládly s přehledem. Naprosto geniální přihrávku na útočnou modrou čáru vyslal od své branky Martin Lojek a našel přesně Petera Beneše a ten z nájezdu do backhandu poslal puk pod víko – 5:2. Další obrovskou šanci zahodil Petr Štěpánek, jemuž naservíroval kotouč před poloprázdnou branku Tomáš Střecha, ale domácí ostrostřelec poslal puk do ochranné sítě.

Do třetí třetiny vstoupili znovu lépe hosté, kteří sice dokázali snížit ale to bylo z jejich strany pro dnešní utkání vše. Filip Kokoška si položil Slámu, šikovně objel branku a bez problému dostal puk do odkryté branky – 3:5. Netrvalo dlouho a Plameny znovu odskočily na tříbrankové vedení. Tomáš Střecha našel skvělou přihrávkou zpoza branku hůl Ondřeje Kovářů, jenž propálil Berana – 6:3. Utkání se poté spíše dohrávalo, protože o vítězi bylo rozhodnuto. Velkou šanci měl Petr Štěpánek, jenž vystihl na vlastní modré přihrávku a dostal se do samostatného nájezdu, Beran ho ale výborným zákrokem vychytal. O minutu později ale po střele Martina Plevy překvapil Berana tečí Tomáš Střecha - 7:3. Moc nechybělo, aby žďárští hokejisté přidali další branku, jenže rána Stehlíka se zastavila o horní tyčku, hattrick mohl završit Peter Beneš, ale svůj nájezd neproměnil a tak něco málo ušetřil, ze svého konta.

 

Ohlasy po utkání

Pavel Vostřák (trenér SHC Klatovy):
„Myslím, že jsme darovali domácím zbytečnýma chybama hodně vyloučení a z toho pramenily góly. To si myslím, že bylo nejdůležitější pro ten zápas, protože domácí dostali sebevědomí a hráli dobře. Gratuluji jim k vítězství."

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Chtěl bych klukům poděkovat za základní část. Byl to dnes takový bezstarostný hokej, kluky jsme nabádali k opatrnosti. Hrál se útočný hokej, padlo deset gólů, takže se to divákům muselo líbit. Dávali jsme pěkné branky a zápas jsme si užili. Ta nejdůležitější fáze se blíží a máme poslední týden na přípravu. Uvidíme v jaké sestavě pojedeme ve středu, nechci předbíhat, protože se zase zranili dva hráči. Naštěstí máme kam sáhnout, dnes odehrál Lukáš Gergel výborný zápas. Ještě jednou ale musím klukům poděkovat za tu základní část, skončili jsme druhý, což je výborný výsledek."

Fotogalerie