Plameny si z Nymburka vezou opět 2 body

Zveřejněno 09.12.2017 | Tomáš Masař
Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
20., sobota 9.12.2017
Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
Nymburk: Krofta (Formánek) - Kříž, Mašek, Loučka, Bičiště, Hierman, Rittig - Arnošt, Stehlík, Smejkal, Planý, Kedršt, Eis, Josefus, Král, Kolouch, Hofman.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Řehoř) - Pleva, Lojek, Beneš, Marek, Sedláček, Kolda, Hort - Vítek, Pytlík, Štěpánek, Bureš, Jícha, Kuřítko, Stehlík, Kunstmüller, Gregar, Krupka, Nagy, Střecha.
Branky a nahrávky: 23. Mašek (Stehlík, Smejkal), 29. Arnošt (Mašek, Stehlík) – 29. Pytlík (Vítek), 32. Beneš (Krupka), 65. Stehlík. Rozhodčí: Pilný - Marek, Urobčík. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 32:35 (13:7, 12:9, 6:11 - 1:8). Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Plameny doprovázeny přibližně dvěma desítkami věrných příznivců - kteří během zápasu neustále bouřlivě žďárské hráče povzbuzovali - se vydaly za dalšími body k Labi do Nymburka. Stejně jako v prvním vzájemném utkání na ledě Středočechů na začátku sezóny, ani dnes nešlo příliš o hokejovou krásu, jako spíš o bojovnost a zarputilost. A i tentokrát byly Plameny o chlup šťastnější, když si odvážejí výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

Ilustrační foto: Pavlína Havelková

Reportáž


Začátek zápasu byl poměrně opatrný, ale více ze hry měli přece jen domácí. Všechny jejich střely však dokázal spolehlivě krýt v poslední době ve velmi dobré formě chytající Sláma, kterému bylo opět svěřeno střežení žďárského brankoviště. Postupem času Plameny vyrovnávaly hru a v druhé polovině první periody i domácí Krofta musel řešit několik ožehavých situací. Za zmínku stojí především dvě přečíslení 2 na 1, v prvním případě recept na domácího gólmana nenašli Střecha a Nagy a o chvíli později se podobně vedlo Štěpánkovi s Pytlíkem. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhé třetině už góly k vidění byly. Skóre utkání na začátku 23. minuty otevřel domácí obránce Jan Mašek po přihrávkách Stehlíka a Smejkala - 1:0. I druhý gól zápasu si do statistik připsali nymburští, střelcem byl Daniel Arnošt a další body do statistik si připsali za asistence Stehlík a Mašek - 2:0. Prakticky hned vzápětí snížil po asistenci Davida Vítka benjamínek týmu Jaromír Pytlík - 1:2. Navíc o necelé tři minuty později Plameny využily i přesilovku. Z před brankového prostoru úspěšně zakončoval Peter Beneš, kterému nabíjel Lukáš Krupka - 2:2. I po druhé periodě tak panoval vyrovnaný stav.

Ve třetí třetině si oba týmy vyzkoušely hru v početní výhodě, ale jak hostující Plameny ve dvou přesilovkách na začátku třetiny, tak domácí Nymburk o chvíli později, na soupeřova brankáře ani v jednom případě nevyzrály. Stejně jako v první části, i ve třetí periodě se hrál bojovný a vyrovnaný zápas, kterému však kralovali oba gólmani. Když se ani jednomu týmu nepodařilo překlopit skóre na svoji stranu, muselo na řadu přijít prodloužení.

V tom sice jako první zahrozili domácí, ale velkou část nastavené pětiminutovky se museli jen bránit tlaku Plamenů. Zejména Pytlík se Střechou se na konci prodloužení ocitli ve velmi dobrých příležitostech, ale rozhodnout nedokázali. Následovaly tedy samostatné nájezdy. V nich se opět jako první prosadili domácí, ale ve druhé sérii srovnal střelou mezi betony Martin Gregar. Po třetí sérii šly dokonce Plameny do vedení zásluhou Tomáše Střechy, který Kroftu krásně vymíchal. Domácí sice v páté sérii opět srovnali, ale jako poslední se proti nymburskému brankáři rozjel Ondřej Stehlík a celé utkání rozhodl - 2:3.

Plameny si tak z Nymburku vezou 2 body a nadále v tabulce zůstávají třetí, ale přiblížily se o trochu vedoucímu Havlíčkovu Brodu, který doma zaváhal s Žihadly z Moravských Budějovic 1:2. Další zápas žďárští sehrají příští sobotu 16. 12. od 17 hodin a 30 minut na domácím ledě proti Ledním medvědům z Pelhřimova.

 

Ohlasy po utkání


Pavel Bičiště (hlavní trenér NED Hockey Nymburk):

„My jsme prohráli čtyři utkání v řadě, soupeř naopak pětkrát za sebou zvítězil. Víme, že jsou naše utkání vyrovnaná, hraje se v nich naplno. My jsme se potřebovali od něčeho odpíchnout. Nemyslím si, že by hra byla z naší strany špatná. První třetina byla 0:0. Ve druhé třetině jsme vedli 2:0 a během tří minut jsme dostali na 2:2, takže druhá třetina skončila 2:2. Myslím si, že ten puk se prostě musí sežrat, prostě jsme to nezvládli tu druhou třetinu. A třetí třetina, kde jsme měli i přesilovky, tak zase nic. Bojovalo se na obou stranách, zápase se dostal až do prodloužení, kde my jsme měli první akci přečíslení 2 na 1, která neskončila gólem. A celý závěr prodloužení byl v režii soupeře. Došlo na nájezdy, to je vabank. My máme zkušené hráče, která by ty góly měli dávat v těchto krizových situacích, stejně jako ve hře 5 na 5, a ti nám bohužel ty góly nedávají. My jsme spokojení s herním projevem, ale doma by se mělo vyhrávat za 3 body."

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Já si myslím, že to byl pěkný zápas a remíza asi byla spravedlivá. Domácí hráli velmi dobře a myslím si, že bod navíc je zase pro nás spravedlivý, protože jsme byli v prodloužení jednoznačně lepší. Prakticky jsme soupeře v prodloužení nepustili ze třetiny a šancí tam bylo opravdu hodně. Nájezdy už jsou loterie, ale my ty střelce máme a dali jsme z nich 3 góly. Celkově jsme rádi za 2 body."