Mladší dorost nevstřelil jediný gól a z Havlíčkova Brodu odjíždí bez bodu

Zveřejněno 04.11.2017 | Pavla Dolíhalová
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
14., sobota 4.11.2017
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Král – Řehout, D. Vacík "C", Matula, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic "A", Klofáč, Dymák, Juřica, Rauš, Prýl, Dáňa, Vyvial, Pártl
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sivek) – Macek, Cibuzar, Adámek, Grauer – Putz, Konečný "A", Kouba, Štola, Matas, Malenovský "A", Picka, Bačo, Doležal, Puczek "C", Bednář
Branky a nahrávky: 7. Dáňa (Kopic), 31. Rauš (Pártl), 33. Kopic (Vyvial), 35. Dáňa (Kopic, Juřica) Rozhodčí: Jakub Hornáček – Tomáš Krejčí, Václav Kubíček Vyloučení: 7:6 Využití: 0:0 V oslabení: 1:0 Diváci: 65 Střely na branku: 24:17 Průběh utkání: 4:0
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ačkoli se po první třetině zdálo, že jednobrankovou ztrátu budou mladé Plameny schopné dorovnat, druhá třetina byla pro výsledek utkání zlomová. Domácí totiž dokázali skórovat třikrát během pouhých čtyř minut a tím si definitivně přihráli zápas na svoji stranu. Žďár tak po tomto utkání odjíždí bez bodového zisku.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Do první střely se hned v úvodu dostaly Plameny, tu ale domácí gólman vyrazil. O otevření skóre se tedy nakonec postaral domácí tým. Marek Kopic vybojoval kotouč v rohu kluziště, ten poté přihrál rozjetému Josefovi Dáňovi, který z mezikruží vystřelil nad beton Víta - 1:0. Plameny následně dostaly možnost odehrát přesilovou hru, když si za hákování šel na dvě minuty sednout Kopic, na vedení domácích to ale nemělo vliv. Naopak se do dobré šance dostal hostující Dáň, který trefil z mezikruží tyč hostujícího gólmana. I druhá přesilovka Žďáru nebyla herně příliš úspěšná. Havlíčkův Brod hostující celek k ničemu nepustil a ani po střele Jakuba Konečného, kterou domácí Král s obtížemi vychytal, se stav utkání nezměnil. Havlíčkův Brod se musel v první třetině bránit třem přesilovkám Žďáru. V čase 16:14 byl za hákování vyloučen Vyvial, Plameny ale ani tuto výhodu k vyrovnání nedokázaly využít. Ačkoli se musel Král postarat o prudkou střelu od modré i následnou dorážku Malenovského, proměnit se Žďáru nepodařilo a do kabin odcházeli po první třetině spokojenější havlíčkobrodští.

I druhé dějství začalo střelou Plamenů - ránu od modré Tomáše Doležala musel domácí gólman schovat ve výstroji. Další vyloučení tentokrát proběhla na straně Žďáru. Za podražení si dvouminutový trest odpykal Picka a pár vteřin před uplynutím trestu si šel na dvě minuty sednout i Kouba za příliš mnoho hráčů na ledě. Dlouhé oslabení ale Plameny zvládly na jedničku, k čemuž dopomohl i Vít, který do lapačky chytil dvě střely Vyviala. Ani nadále se ale žďárským nedařilo vyrovnat a když už se dostali do obranného pásma Bruslařů, o puk hned přišli. Další průběh druhé třetiny byl pro Plameny smolný. V čase 30:50 Filip Pártl nahrál puk na modrou čáru, kde byl Adam Rauš, který si kotouč podržel a když se před Vítem vytvořila clona, vypálil a dostal tak Bruslaře do dvoubrankového vedení - 2:0. I přesto, že se domácí opět dostali do oslabení, dokázali odskočit na vedení o tři branky. Po přihrávce Josefa Vyviala si Marek Kopic dokázal obehrát hostujícího obránce a následně zakončit bekhendovým blafákem na 3:0. To už byli havlíčkobrodští na koni a nešťastnou druhou dvacetiminutovku pro Plameny podtrhli ještě čtvrtou brankou. Marek Kopic vybojoval kotouč v rohu a poslal ho na Josefa Dáňu, který skóroval do odkryté klece - 4:0. To už se neobešlo bez střídaní žďárských gólmanů. Na led se v čase 34:55 dostal Sivák a když už to vypadalo, že se Plameny dostaly do hry jejich prvním gólem v zápase, branka nakonec nebyla uznaná kvůli postavení hráče v brankovišti. Seběvědomý Havlíčkův Brod v čele s dobře chytajícím Králem se ubránil další přesilovce a suverénně vyhrál druhou periodu poměrem 3:0.

Svou dominanci ukazovali domácí hned od začátku poslední třetiny a žďárské k ničemu nepouštěli. Nemalý podíl na tom měl i Král, který čelil několika střelám v rychlém sledu. Žďár musel v této třetině čelit třem přesilovkám, se všemi si ale poradil. Bruslaři si všechny pokusy hostujícího celku dokázali pohlídat a Plameny nedostaly příliš šancí na změnu stavu utkání. Tou poslední bylo opětovné vyloučení na straně Havlíčkova Brodu, za faul loktem odcházel na trestnou D. Vacík, poslední vteřiny utkání si ale čisté konto havlíčkobrodští vzít nenechali. Ačkoli jejich tři góly napadaly během krátkého časového úseku, na převahu v celém zápase to stačilo a domácí si odnáší své zasloužené tři body.

 

Ohlasy po utkání

Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Proti Havlíčkovu Brodu se nám zápas od začátku moc nevydařil. Máme teď nějakou menší krizi, musíme se z toho dostat a začít hrát naši hru, což se nám nepovedlo. Ve druhé třetině nám vstřelil soupeř dva tři rychlý góly a dá se říct, že bylo po zápase."