Mladší dorost potrestal chyby Letňan a odnáší si tři body

Zveřejněno 21.10.2017 | Pavla Dolíhalová
Letňany SKLH Žďár nad Sázavou
10., sobota 21.10.2017
Letňany - SKLH Žďár nad Sázavou LET - ZNS
Letňany:
O. Cichoň (Malant) – Klatt, Bucek, Skorčík, stránský, Krutil J. Cichoň – Tůma, Václavík, Černý, Škarda, Hlaváč, Zrcek, Pětník, Straka, Hebek, Vrkoč
SKLH Žďár nad Sázavou:
Vít – Grauer, Adámek, Cibuzar, Filip, Macek – Bednář, Puczek, Doležal, Malenovský, Matas, Štola, Kouba, Konečný, Putz
Branky a nahrávky: 40. Krutil – 25. Cibuzar (Konečný), 30. Cibuzar (Konečný), 41. Puczek (Filip), 52. Cibuzar (Konečný) Rozhodčí: Tomáš Plachý – Petr Marek a Martin Kopáč Vyloučení: 3:4 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 98 Střely na branku: 30:29 Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Plameny si ve svém druhém soutěžním utkání dokázaly poradit s Letci z Letňan. Po první třetině, která se odehrála bez střelené branky, se dokázal Žďár zvednout a pojistit si výhru třemi góly během druhého dějství. S tím už si domácí nedokázali poradit a mladší dorostenci vezou pěkné vítězství.

Foto: Ronald Hansel

Reportáž

V čase 2:31 se Plameny dostaly do početní výhody, když si na dvě minuty šel sednout domácí Cichoň za nedovolené bránění, na stav utkání to ale nemělo vliv. Ve stejném duchu pokračovala i další vyloučení v první třetině. Za vražení na hrazení si odpykal dvouminutový trest taktéž hráč s příjmením Cichoň, ovšem tentokrát Jakub. Na straně Plamenů se v prvním dějství hry provinil Jakub Konečný a to za vysokou hůl. Nicméně skóre po první dvacetimitovce zůstalo neměnné.

Ve druhé třetině odehrála svou roli vyloučení. V čase 21:53 byl vyloučen hostující Doležal za vražení na hrazení a téměř o minutu později si šel na dvě minuty sednout domácí Krutil za držení protihráče. Toho dokázaly Plameny využít a po asistenci Jakuba Konečného otevřel skóre zápasu Josef Cibuzar - 0:1. A stejní hráči rozhodli i o druhé brance v utkání, Konečný si našel Josefa Cibuzara podruhé a ten zvyšoval na 2:0 z pohledu hostů. Žďárští se sice ubránili další přesilovce domácích, ale těsně před koncem druhé třetiny snižoval vedení hostů Michael Krutil - 1:2. Za tohoto stavu se odcházelo do kabin.

Třetí dějství gólově otevřel znovu Žďár. Díky hostujícímu Filipovi, který přihrával Jiřímu Puczekovi se Plameny dostaly do dvoubrankového vedení. Ani trest Plamenů za příliš mnoho hráčů na ledě nedokázaly Letňany potrestat. Naopak se opět ukázala šikovná dvojka Žďáru - v čase 51:04 dokázal Jakub Konečný znovu přihrát Josefovi Cibuzarovi jenž se dnes již potřetí nemýlil a dostal hosty znovu do tříbrankového vedení - 1:4. Takto to zůstalo i po zbytek utkání a mladší dorost si tak odnáší další důležité tři body.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Věděli jsme, že se budeme prát se silným týmem, připravovali jsme se na to, první třetina byla nerozhodně, ale potrestali jsme hodně chyb. Po druhé třetině jsme si řekli, že ukážeme taktiku a přineslo nám to ovoce, zvítězili jsme a bereme tři body."